Θεοδωρικάκος: Ιστορική περίοδος που θα φέρει σοβαρές εξελίξεις στα εθνικά

Θεοδωρικάκος: Ιστορική περίοδος που θα φέρει σοβαρές εξελίξεις στα εθνικά

Τι απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών στην κριτική που εξαπέλυσε νωρίτερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναφορικά με το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής

theodorikakos_1111
Σε «σοβαρές εξελίξεις» στα θέματα εξωτερικής πολιτικής θα οδηγήσουν οι διεργασίες της τρέχουσας περιόδου σύμφωνα με τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν εθνική συναίνεση και να βάλουν στην «μπάντα μικροκομματικές σκοπιμότητες».

«Βρισκόμαστε σε ιστορική περίοδο που έχει μπροστά της πολύ σοβαρές εξελίξεις και ο λαός μπορεί να βγει ωφελημένος από αυτές μόνο αν υπάρξει εθνική συναίνεση και εθνική στρατηγική γι αυτό πρέπει όλοι να είναι πιο φειδωλοί και προσεκτικοί στις δηλώσεις» τους ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας στην κριτική που εξαπέλυσε νωρίτερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναφορικά με το αποτέλεσμα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, είπε: αρχικά «Πολλές φορές στις τοποθετήσεις υπάρχει απόσταση από την αλήθεια και την πραγματικότητα» για να προσθέσει «Ο πρωθυπουργός έδωσε σκληρή μάχη υπερασπιζόμενος τα εθνικά συμφέροντα σε πολύ δύσκολη περίοδο και πέτυχε με το κοινό ανακοινωθέν να σταλεί αυστηρό μήνυμα αποφασιστικότητας ότι θα πρέπει να υπάρξει άρση κάθε μονομερούς ενέργειας… Τα αρχικά κείμενα κείμενα κινούνταν σε πολύ πιο δύσκολη κατεύθυνση για τα εθνικά συμφέροντα».

Αναφορικά με τις μαθητικές καταλήψεις υπογράμμισε: «Δεν πιστεύω ότι λύνεται κανένα πρόβλημα με κλειστά σχολεία. Το χειρότερο σχολείο είναι το κλειστό σχολείο και κυρίως για τα παιδία των φτωχών νοικοκυριών. Τα παιδία των πλούσιων οικογενειών θα αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες με ιδιαίτερα. Το ξέρουμε όλοι». Ο ίδιος ανέφερε: «Αυτή η κυβέρνηση ακούει τους μαθητές. Ακούει δασκάλους και καθηγητές είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου. Φυσικά υπάρχουν προβλήματα και η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να τα αντιμετωπίσει» ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε «γνωρίζουμε ότι από τις κινητοποιήσεις δεν προκύπτουν πολιτικές μεταβολές. Δεν προκύπτει όφελος. Ας αφήσουμε λοιπόν ήρεμα τα πράγματα και στον χώρο της παιδείας για να βρεθούν καλύτερες λύσεις».

Ο υπουργός πήρε θέση και για την διανομή μασκών υποστηρίζοντας ότι η επιλογή της κυβέρνησης να δώσει δωρεάν μάσκας στους μαθητές «χάλασε το αφήγημα της αντιπολίτευσης περι δήθεν σκληρού και ακραίου πρωθυπουργού».

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι ετοιμάζεται νέο σύστημα αξιολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων και συνολική αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση με μεταφορά πόρων, εξουσιών και προσωπικού σε Δήμους και Περιφέρειες που θα ενισχύσουν περαιτέρω την αυτοτέλειά τους. Στο πλαίσιο αυτό και σε βάθος τετραετίας θα υπάρξει και μεταφορά της είσπραξης του ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μεταφέρουμε πόρους στην αυτοδιοίκησης και μέσα στην 4ετία να μεταφέρουμε την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ» είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίδομα 534 ευρώ: Έρχεται νέα πληρωμή - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στο πειθαρχικό γιατροί που διασπείρουν fake news για τον κορωνοϊό

Ακατάσχετα και χωρίς συμψηφισμούς τα αναδρομικά στους συνταξιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης