Δημοσκόπηση: Το 50% επικροτεί το κυβερνητικό έργο – 7 στους 10 κρίνουν αρνητικά την αντιπολίτευση

Δημοσκόπηση: Το 50% επικροτεί το κυβερνητικό έργο – 7 στους 10 κρίνουν αρνητικά την αντιπολίτευση

Στις 17,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Σταθερά τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής

dimoskopisi
Δείγματα αντοχής εμφανίζει η κυβέρνηση παρά τις πρωτοφανείς και ταυτόχρονες κρίσεις που διαχειρίζεται καθώς ποσοστό άνω του 50% των πολιτών αξιολογεί θετικά το έργο της σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 7 στους 10 πολίτες κρίνουν αρνητικά την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι πολίτες θεωρούν την πανδημία, την οικονομία και την εξωτερική πολιτική ως τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας ίσως εξηγούν και τον πίνακα που αποτυπώνει την πρόθεση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλη διαφορά 17,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνοντας 37,5% έναντι 20% που δίνεται στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,6%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 2,7%.
metron-prothesi
Κλείσιμο

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών πρώτος σε θετικές γνώμες είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης (61%) και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά (38%), ο Αλέξης Τσίπρας (35%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας (31%), ο Γιάνης Βαρουφάκης (24%) και ο Κυριάκος Βελόπουλος (21%).

Θετική αξιολόγηση για την κυβέρνηση επιφυλάσσει το 51% (έναντι 38% αρνητικής) ενώ 58% είναι η θετική αξιολόγηση (34% αρνητική) για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντιστοίχως για την αξιωματική αντιπολίτευση η αρνητική αξιολόγηση φτάνει το 74% (15% θετική) ενώ για τον αρχηγό της αξιωματικής Αλέξη Τσίπρα η αρνητική αξιολόγηση είναι στο 68% (23% θετική).

Η πλειοψηφία θεωρεί ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα την ιατρική περίθαλψη και την πανδημία του κορωνοϊού (33%) και ακολουθεί η οικονομία (28%), η εξωτερική πολιτική (11%), η ανεργία (9%), το προσφυγικό-μεταναστευτικό (7%), το πολιτικό σύστημα (4%) και την Παιδεία (2%).

Εξάλλου, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πιστεύει ότι η μάσκα προστατεύει από τη διάδοση του κορωνοϊού (81%), ενώ περίπου έξι στους δέκα (59%) συμφωνεί ότι αν βγει εμβόλιο θα πρέπει να το κάνουμε. Τέλος, επτά στους δέκα διαφωνούν με την άποψη ότι ο κορωνοϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία.


Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία στα χωριά της Εύβοιας και της Βοιωτίας - Συνεχίζονται τα τεστ

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία στις Βρυξέλλες για Τουρκία

Άστατος ο καιρός σήμερα, για... παραλία το Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης