Τσίπρας προς καναλάρχες: Μην δεχτείτε τα χρήματα - Δώστε τα στο ΕΣΥ

Τσίπρας προς καναλάρχες: Μην δεχτείτε τα χρήματα - Δώστε τα στο ΕΣΥ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να μην δεχθούν τα χρήματα της νέας καμπάνιας - Πέτσας: Δίνουμε τα χρήματα για να... σωθούν ζωές

5154967
Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και της πρόσφατης φυσικής καταστροφής που έπληξε την Θεσσαλία και νησιά του Ιονίου εξαπέλυσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται νομοσχέδιο με επείγοντα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα διαφημιστικής καμπάνιας κατά του κορωνοϊού και κάλεσε τους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να μην δεχθούν τα χρήματα και να τα δωρίσουν για την στήριξη του ΕΣΥ και των πληγέντων από τον «Ιανό».

Ο ίδιος κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση πως επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις κρίσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει «επιχειρηματίες, μιντιάρχες και κλινικάρχες».

«Πραγματικότητα και Τσίπρας δεν πάνε μαζί. Δεν είναι ατού σας κ. Τσίπρα η οικονομία, ούτε οι φυσικές καταστροφές. Ούτε φυσικά τα θεσμικά θέματα. Έχουν τεθεί συγκεκριμένα ερωτήματα και δεν έχουμε λάβει απαντήσεις. Εσεις πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη για όλα αυτά» σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπενθυμίζοντας όσα έγιναν στην Μάνδρα και το Μάτι αλλά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τις σχέσεις Καλογρίτσα – Παππά.

«Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο»

«Την ώρα που η οικονομία καταρρέει. Την ώρα που η πανδημία σας έχει ξεφύγει και πέφτετε από τη μία αντίφαση στην άλλη. Την ώρα που παρουσιάζεστε ανίκανοι να διαχειριστείτε ακόμη και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στα νησιά του Ιονίου.Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών και εσείς δεν έχετε δώσει ένα ευρώ να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, να ενισχύεστε με εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία, να ενισχύσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Τι κάνετε;

Δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια για να συνεχίσουν να σας λιβανίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο:

«Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο, σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν όπως όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προβλήματα.

Να τους δώσετε λεφτά για να τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική».

Πέτσας: Η καμπάνια γίνεται για να σωθούν ζωές 

Στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα περί «Ορμπανοποίησης» των ΜΜΕ απάντησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας :“Ποιος  μιλάει για Όρμπαν; Αυτός που έψαχνε να βρει μπροστινούς για τον Καλογρίτσα για να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας;” είπε. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι η νέα τηλεοπτική καμπάνια έρχεται για να ευαισθητοποιήσει και να σώσει ξανά ζωές ενώ τόνισε ότι επελέγησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας γιατί θεωρήθηκε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το καταλληλότερο μέσο για να εμπεδωθεί σωστά το μήνυμα. 

Στήριξη των καταλήψεων από τον Τσίπρα

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να στηρίξει τις καταλήψεις λέγοντας: «Αυτοί που αγωνίζονται στα σχολεία τους για να είναι ασφαλείς και να έχουν ποιοτική μόρφωση και εσείς τους εξισώνετε με τους συνομωσιολόγους και το κίνημα κατά της μάσκας. Το λέτε κίνημα της μάσκας ή το κίνημα τυρόπιτας. Οσο όμως το κάνετε τόσο θα το φουντώνετε».

Επίσης, ο κ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών που αναφέρεται και στην Συμφωνία των Πρεσπών: «Τώρα που συμφωνούμε λοιπόν ότι η Συμφωνία είναι ιστορική, φέρτε κύριοι της συμπολίτευσης να κυρώσουμε και τις επιμέρους συμφωνίες.

Τι κρύβεστε;

Τι φοβάστε;

Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, δε πρόκειται να σας κατηγορήσει κανείς.

Ένας ένας θα το ψηφίσετε. 158 συγγνώμες είναι. Δεν είναι πολύ. Μία ψυχή που είναι να βγει ας βγει. Σας περιμένουμε να υπερψηφίσετε όλοι μαζί την ιστορική αυτή συμφωνία».

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

Δε μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς τα αντανακλαστικά σας.

Πόσο άμεσα σπεύδετε τώρα που βλέπετε την οργή για την ανικανότητα σας να φουντώνει, να δώσετε λεφτά στα κανάλια για να διαστρεβλώσουν και να συσκοτίσουν την πραγματικότητα. Αλλά προφανώς δεν δείχνετε αυτά τα αντανακλαστικά στα θέματα που αφορούν τις ζωές των Ελλήνων.

Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα από το πέρασμα του Ιανού και υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, χωρίς γεφύρια και δρόμους.

Ενώ στο Ιόνιο, στην Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη, δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Η Καρδίτσα πνίγηκε και ο κ. Μητσοτάκης πήγε καθυστερημένα και σα το κλέφτη.

Αλλά τους υπαίτιους της καταστροφής, τους έκρυψε κάτω από τις γενναίες φτερούγες του. Τον εδώ και πάνω από δέκα χρόνια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας.

Αυτούς δηλαδή που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον καθαρισμό των ρεμάτων και για τα αντιπλημμυρικά, που ήταν και η αιτία που πνίγηκε η Καρδίτσα.

Δέκα μέρες μετά και οι υποδομές σε ολόκληρο το νομό είναι καταστραμμένες.

Οι εργασίες αποκατάστασής άρχισαν με ρυθμό χελώνας, ενώ είναι ακόμα αποκλεισμένα χωριά και κάτοικοι σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο των Αγράφων.

Γέφυρες και οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και η επικοινωνία μαζί τους είναι και θα είναι για καιρό αδύνατη και στην καλύτερη περίπτωση προβληματική.

Το ερώτημα που θέσαμε , γιατί και εμείς διαχειριστήκαμε καταστροφές και υπεστήκαμε κριτική. Αλλά την επόμενη ημέρα στείλαμε τη ΜΟΜΑ. Εσείς γιατί δεν το κάνατε.

Μήπως γιατί έτσι δεν θα είχατε απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους;

Αστικός ιστός της πόλης της Καρδίτσας:

Η εικόνα εξακολουθεί να θυμίζει βιβλική καταστροφή, τα καταστήματα εξακολουθούν να καθαρίζονται από τους ιδιοκτήτες τους χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από τον Δήμο και την Περιφέρεια, τα πεζοδρόμια είναι γεμάτα με καταστραμμένα εμπορεύματα, η λάσπη έχει καλύψει τα πάντα

Από τις 7.000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας το 80% έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές στο 60% έως 90% της εμπορικής τους περιουσίας και η κυβέρνηση ομιλεί για «βοήθεια» κοροϊδία των 8000 ευρώ, όταν οι ζημιές τους ξεπερνούν τις 50.000 έως 200.000 ευρώ.

Τι να κάνουν σε αυτούς τους ανθρώπους αυτά τα χρήματα ;

Και μιλάμε για μία πόλη των 45.000 κατοίκων.

Δε μιλάμε για κάποιο οικισμό.

Κανείς δε μιλά όμως για τη Καρδίτσα σήμερα.

Ούτε βλέπω κανένα ρεπορτάζ στα δελτία των ειδήσεων.

Όταν πήγα ξέρετε τι μου είπαν: «εδώ εμείς δεν είμαστε Ελλάδα; Μόνο η Μάνδρα είναι Ελλάδα; Γιατί δεν έρχονται εδώ οι τηλεοράσεις;»

Λες και αποφασίσατε να τη σβήσετε από το χάρτη.

Και δεν είναι μόνο η Καρδίτσα.

Τα ίδια και στη Λαμία.

Και μόλις πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι Δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής στους πληγεντες κατοίκους της Καρδίτσας.

Αληθεια ποσο δύσκολο ήταν να προβλέψει η Κυβέρνηση την αναστολή των υποχρεώσεων των ανθρώπων αυτών απέναντι σε κάθε οφειλέτη, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα;

Γιατί τα αντανακλαστικά του κου Μητσοτάκη και των αρμόδιων Υπουργών του, είναι άμεσα μόνο όταν πρόκειται για την απαλλαγή μεγαλοφειλετων σε τράπεζες και Δημόσιο και την ίδια στιγμή αδρανούν μπροστά στην πραγματική ανθρώπινη ανάγκη των εκατοντάδων επιχειρηματιων στην Καρδίτσα που είδαν τους κόπους μιας ζωής να κατεστρεφονται για πάντα;

Ε όχι λοιπόν. Γι αυτά θα λογοδοτήσετε για την υποκρισία σας απέναντι στους ανθρώπους της μεσαίας ταξης.

Αλλά και στη διαχείριση της πανδημίας ο ίδιος κυνισμός, η ίδια αδιαφορία.

Βγήκε ο κος Μητσοτάκης να κάνει ένα διάγγελμα πριν φύγει για τριήμερο στο εξοχικό του στην Τήνο, να μας πεί ότι αν τα πράγματα δε πάνε καλά θα φταίνε οι πολίτες.

Ο ίδιος δε θα έχει καμία ευθύνη.

Η ευθύνη του ήταν μόνο όταν τράβηξε το χειρόφρενο. Αφού έβαζαν παντού, σε όλη την Ευρώπη και το κόσμο.

Τώρα που 7 μήνες έχει αφήσει το ΕΣΥ ανοχύρωτο, που άνοιξε το τουρισμό χωρίς πρωτόκολλα υγειονομικά για το χατίρι της TUI και των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, που έχει αφήσει τους πολίτες χωρίς πρόσβαση σε δωρεάν τεστ, ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη.

Ευθύνη έχουν μόνο οι πολίτες.

Ξέρετε πως λέγεται αυτό ;

Ανευθυνότητα.

Ανευθυνότητα και συκοφάντηση των πολιτών.

Ανευθυνότητα γιατί συνεχίζετε να μην κάνετε τα αυτονόητα.

Δεν δίνετε χρήματα για προσλήψεις σε σχολεία (20.000 λιγότεροι αναπληρωτές από το 2019).

Δεν προσλαμβάνετε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές. ( 5% λιγότεροι φέτος )

Δεν έχετε καμία μέριμνα για αύξηση δρομολογίων στα ΜΜΜ που έχουν γίνει υγειονομικές βόμβες για πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους που στοιβάζονται κάθε μέρα σαν σαρδέλες.

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ τι θα σας κόστιζε να νομοθετήσετε τη συνταγογράφηση του τεστ για όλους τους πολίτες δωρεάν και να το πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ στη τιμή που πραγματικά κοστίζει.

Δηλαδή όχι πάνω από 20 με 25 ευρώ.

Και καλούνται πολίτες σε ιδιωτικά εργαστήρια να το πληρώνουν 120 και 150 ευρώ.

Τι θα σας κόστιζε ;

Προφανώς πολύ λιγότερα από όσα δίνετε στα κανάλια.

Αλλά βέβαια, έτσι δε θα έβγαζαν κέρδος και διάφοροι φίλοι σας. Σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια.

Εντάξει έτσι είναι, αλλά να πούμε την αλήθεια.

Η κρίση ως ευκαιρία για κάποιους .

Όπως και με τις ΜΕΘ στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που αυξήσατε στο διπλάσιο το κόστος στο δημόσιο και θα δοθούν πάνω από τριάντα εκατομμύρια.

Εκεί όμως λεφτά υπάρχουν.

Για τα ΜΜΕ και τους κλινικάρχες.

Για τους επαγγελματίες στη Καρδίτσα και τους αγρότες δεν υπάρχουν λεφτά.

Ανευθυνότητα λοιπόν. Έλλειψη αίσθησης ευθύνης

Αλλά και συκοφάντηση του πολίτη.

Γιατί έχετε βρει το φταίχτη για τα πάντα.

Είναι οι πολίτες που δεν υπακούουν και κυρίως οι νέοι.

Αυτοί οι απείθαρχοι που διασπείρουν τον ιό γιατί δεν πέφτουν νωρίς για ύπνο.

Αυτοί που αγωνίζονται στα σχολεία τους για να είναι ασφαλείς και να έχουν ποιοτική μόρφωση και εσείς τους εξισώνετε με τους συνομωσιολόγους και το κίνημα κατά της μάσκας. Το λέτε κίνημα της μάσκας ή το κίνημα τυρόπιτας

Οσο όμως το κάνετε τόσο θα το φουντώνετε.

Όλες οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν άμεση δράση για να ανακόψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας και εσείς τι κάνετε;

Βρίζετε τους νέους και κλείνετε τα περίπτερα.

Έχετε μετατρέψει τη διαχείριση της πανδημίας σε blame game.
Θέλετε να στρέψετε το ένα κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο άλλο.

Οι μεγαλύτεροι να κατηγορούν τους νεότερους.

Οι ντόπιοι να κατηγορούν τους πρόσφυγες και να επιτίθενται σε παιδάκια και μωρομάνες.

Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρηματίες να γίνονται τα πειραματόζωα της οικονομικής σας πολιτικής που διαλύει τον κόσμο της εργασίας και τη μεσαία τάξη.

Δεν σας ενδιαφέρει τίποτα πια.

Επανέρχομαι όμως και κλείνω με το θέμα των 2 εκ στα ΜΜΕ.

Πάρτε το πίσω. Κύριε Πέτσα πάρτε το πίσω

Είναι ντροπή για τη δημοκρατία.

Μην ευτελίζετε με αυτό το τρόπο τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση.

Η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και δεν κρύβετε

Και απευθύνομαι και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Μην τα πάρετε αυτά τα χρήματα. Δώστε τα λεφτά αυτά στο ΕΣΥ.

Δώστε τα τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.

Δε θα σας σώσουν 2 εκατομμύρια.

Μη γίνεστε και εσείς συνένοχοι μιας κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τη χώρα στο πεδίο της ενημέρωσης, σε Ουγγαρία του Όρμπαν.

Είναι σημαντικότερο ζήτημα η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία από ορισμένες χιλιάδες ευρώ.

Πριν κατέβω από το βήμα να μη παραλείψω, για να μη λέτε ότι είμαι σε όλα σκληρός και αγενής μαζί σας, να συγχαρώ τη κυβέρνηση και το κύριο Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του.

Που αναρτήθηκε αμετάφραστο σήμερα στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΞ.

Και χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση την Ιστορική όπως γράφουν Συμφωνία των Πρεσπών.

Τώρα που συμφωνούμε λοιπόν ότι η Συμφωνία είναι ιστορική, φέρτε κύριοι της συμπολίτευσης να κυρώσουμε και τις επιμέρους συμφωνίες.

Τι κρύβεστε;

Τι φοβάστε;

Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, δε πρόκειται να σας κατηγορήσει κανείς.

Ένας ένας θα το ψηφίσετε. 158 συγγνώμες είναι. Δεν είναι πολύ. Μία ψυχή που είναι να βγει ας βγει. Σας περιμένουμε να υπερψηφίσετε όλοι μαζί την ιστορική αυτή συμφωνία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιάννα & Πασχάλης Τερζής «Για Σένα Μόνο»: Μόλις κυκλοφόρησε το επίσημο βιντεοκλίπ


Τρία βραβεία απέσπασε το φιλμ του Νίκου Μαστοράκη για τον Άλιμο

Ο Ερντογάν απειλεί ξανά: Είμαστε ιδιοκτήτες στη Μεσόγειο, όχι φιλοξενούμενοι - Ξεχάστε την ειρήνη χωρίς εμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης