«Περήφανοι που υπηρετούμε την ιδέα της Γαλάζιας Πατρίδας» λέει ο καπετάνιος του Oruc Reis

«Περήφανοι που υπηρετούμε την ιδέα της Γαλάζιας Πατρίδας» λέει ο καπετάνιος του Oruc Reis

Ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου έκανε για πρώτη φορά δηλώσεις στη φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ

oruc_antinavtex
Με τίτλο: «Ο Τζανκάτ Ουζσέν - καπετάνιος του Oruc Reis έκανε δηλώσεις για πρώτη φορά: Το ονειρευόμασταν και έγινε πραγματικότητα», ρεπορτάζ της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, δίνει πληροφορίες για τη δράση του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο το προηγούμενο διάστημα, που σηματοδότησε τη νέα κρίση με την Ελλάδα.

Στην εφημερίδα μίλησε ο καπετάνιος του Oruc Reis Τζανκάτ Ουζσέν, ο οποίος δήλωσε «περήφανος» που η Τουρκία κατάφερε και απέκτησε ένα τέτοιο ερευνητικό πλοίο, που μπορεί ν’ ανταπεξέλθει στην αποστολή του κάτω απ΄ όλες τις συνθήκες, ενώ παρουσίασε και τις ανέσεις που παρέχει στο προσωπικό του. Γράφει συγκεκριμένα το δημοσίευμα: «Ο καπετάνιος ανέφερε πως το παρελθόν έχει υπηρετήσει και σε πολλά άλλα πλοία και δήλωσε πως: "Όταν πηγαίναμε σε άλλες χώρες και βλέπαμε τέτοια πλοία ερευνητικά και πλοία γεωτρήσεων σκεφτόμασταν άραγε θα έχει ποτέ και το δικό μας κράτος τέτοια πλοία. Αυτό ονειρευόμασταν. Αργότερα με τις εργασίες του Κράτους μας γύρω από την "Εθνική Πολιτική Ενέργειας και Μεταλλείων", αποκτήσαμε αυτά τα πλοία". Ο καπετάνιος ανέφερε προς το πλοίο εργαζόταν 54 άτομα και συνέχισε λέγοντας: "H ομάδα μας ήταν συνεχώς στο πλοίο και δεν υπήρξε καμία απολύτως αλλαγή. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας καθώς ο φορέας μας πήρε τα απαραίτητα μέτρα δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα.
PHOTO1_2

Το πλοίο μας έχει όλες τις δυνατότητες των σεισμικών σκαφών που εργάζονται σε διεθνή ύδατα. το προσωπικό μας μπορεί να παρακολουθήσει τηλεόραση να καθίσει στο σαλόνι και να παίξει διάφορα παιχνίδια. Διαθέτουμε βιβλιοθήκη γυμναστήριο και πινγκ-πονγκ. Έχουμε Επίσης πρόσβαση στο διαδίκτυο. Όλα ανεξαιρέτως το προσωπικό μας μπορεί να επωφεληθεί από αυτά κατά τις ώρες της ανάπαυσης».

yeni safak


Κλείσιμο
Στη συνέχεια του δημοσιεύματος ο Ουζσέν, αναφέρεται στα μέτρα που έλαβαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, για την προστασία και την επιτυχία της αποστολής του Oruc Reis, εκφράζοντας περηφάνεια που υπηρετεί από τη θέση αυτή την ιδέα της «Γαλάζιας Πατρίδας». Ο ίδιος έκανε γνωστό πως μετά από ένα δοκιμαστικό ταξίδι στα ανοιχτά της Αττάλειας, το ερευνητικό πλοίο θα συνεχίσει τις εργασίες του. «Στην περιοχή αυτή με τα μέτρα που πήραν οι τούρκικες Ένοπλες Δυνάμεις κατά τις επιχειρήσεις μας δεν επιτρέπει από το κράτος μας καμία επέμβαση. Αυτή η διαδικασία, το ότι δηλαδή ήταν μαζί μας ο στόλος μας αποτέλεσε ένα έξτρα κίνητρο για εμάς. Και εμείς λοιπόν προσπαθήσαμε να εκπληρώσουμε με επιτυχία το καθήκον μας. Ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή ανησυχία. Τον ασκούμε τα καθήκοντά μας στην περιοχή που δεχόμαστε ως Γαλάζια Πατρίδα ήταν ένα θέμα τιμής και υπερηφάνειας για μας".

Ο Ουζσεν ανέφερε ότι μετά από μία περίοδο 35 ημερών για εργασίες συντήρησης και δοκιμών, ετοιμάζονται για επιχειρήσεις και δήλωσε πως "Οταν πραγματοποιηθούν αυτές οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και ολοκληρωθεί η αλλαγή του προσωπικού, θα κάνουμε ένα δοκιμαστικό ταξίδι στα ανοιχτά της Αττάλειας. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σύμφωνα με τις οδηγίες του φορέα"» γραφει η Γενί Σαφακ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πέτσας (ΘΕΜΑ 104,6): Δεν έχουμε αποκλείσει τα τοπικά lockdown - Δεν είμαστε ακόμα εκεί

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα

Πρεσβεία ΗΠΑ στην Άγκυρα: Δεν έχει νομική ισχύ ο Χάρτης της Σεβίλλης για τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Κύπρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης