Λιβάνιος στο ΘΕΜΑ 104,6: Μέσα στις επόμενες μέρες τα €600 για τους πληγέντες του «Ιανού»

Λιβάνιος στο ΘΕΜΑ 104,6: Μέσα στις επόμενες μέρες τα €600 για τους πληγέντες του «Ιανού»

Πρωτοφανές χαρακτήρισε το μέγεθος της καταστροφής στην Καρδίτσα ο υφυπουργός Εσωτερικών

livanios_main
Για τις εικόνες καταστροφής που αντίκρισε στις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό» μίλησε στο Θέμα 104,6 ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

«Επισκεφτήκαμε τις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί πάρα πολύ από το προχθεσινό φαινόμενο. Η εικόνα ήταν πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη, ξεκινώντας μέσα από την πόλη της Καρδίτσας. Η συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών και των επιχειρήσεων που ήταν στο επίπεδο του εδάφους, έχουν πλημμυρίσει. Ήταν πρωτοφανές αυτό το πράγμα μέσα στην πόλη της Καρδίτσας. Μεγάλο κομμάτι των αγροτικών καλλιεργειών ήταν σαν λίμνη», ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Όπως επισήμανε, κατόπιν των οδηγιών του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση προσπαθεί πλέον, άμεσα , να δει πως θα ανακουφίσει τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και να αποκαταστήσει το συντομότερο δυνατό τις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

«Η πρώτη φάση η οποία είναι πολύ κρίσιμη και χρειάζεται να δράσουμε όλοι άμεσα είναι το κομμάτι ανακούφισης των πληγέντων. Αυτό θα έχει μία σειρά άξονες που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών. Στις περιοχές που θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπάρχει αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για έξι μήνες και άμεσα οι δήμοι θα συγκροτήσουν επιτροπές για να δώσουν 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για έξοδα πρώτης ανάγκης. Θα καλυφθούν όλοι όσοι έχουν πρόβλημα. Μιλάμε σχεδόν για το σύνολο του Νομού Καρδίτσας, το νότιο τμήμα του Νομού Τρικάλων, μεγάλο κομμάτι του Δήμου Φαρσάλων, μεγάλο κομμάτι του Δήμου Αλμυρού και το Ιόνιο», σημείωσε ο κ. Λιβάνιος.

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα στον οποίο θα καταβληθεί το έκτακτο επίδομα, σημείωσε: «Τα 600 ευρώ θα δοθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες. Θα προσπαθήσουμε εντός της εβδομάδας που έρχεται. Γενικά, εκτιμώ ότι το πακέτο είναι αντίστοιχο, πολύ μεγαλύτερο σε τελικό ποσό σε σχέση με αυτό που ανακοινώθηκε στις αρχές Αυγούστου για την Εύβοια».






Ειδήσεις σήμερα

Τρεις οι νεκροί από την κακοκαιρία: Η ΕΜΑΚ βρήκε τον 62χρονο στην Καστανιά Καρδίτσας

Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στη Λιβυή - Τι σηματοδοτεί η παραίτηση Σάρατζ

Τέλος στο «θρίλερ» του Tik Tok: Αγοραστής η Oracle με τις ευλογίες του Τραμπ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης