Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μειώσεις φόρων και ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων

Στις 7 η ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο στους παραγωγικούς φορείς

Mitsotakis_deth
Γέφυρα σταθερότητας μετά την πρώτη φάση της πανδημίας, αλλά και του κρεσέντου της τουρκικής προκλητικότητας αναμένεται να στήσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη του ομιλία στους παραγωγικούς φορείς, σήμερα στις 7 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το περίγραμμα των απογευματινών του εξαγγελιών, λέγοντας πως «θα «Θα μιλήσω συγκεκριμένα για το πώς θα περάσουμε στην άλλη όχθη. Είμαστε στο μέσον του ποταμού. Η κοινωνία αναζητά σταθερότητα, σιγουριά, ασφάλεια και πως θα περάσουμε στην άλλη όχθη για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το δικό μας αναπτυξιακό μας σχέδιο».

Στο «αναπτυξιακό σχέδιο» της κυβέρνησης και παρά τις αντιξοότητες εξακολουθούν να περιλαμβάνονται μέτρα ανακούφισης της μεσαίας τάξης, αλλά και τόνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέρος των οποίων θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο 1ο Thessaloniki Forum.

Με δεδομένη την δημοσιονομική ώθηση του ελληνικού πακέτου από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, αλλά και τις καλές αποδόσεις της Ελλάδας στις αγορές, το «καλάθι της ΔΕΘ» θα περιλαμβάνει:



· Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, το πιθανότερο από την 1η Ιανουαρίου 2021

· Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών περίπου 2 ποσοστιαίες μονάδες το 2021.

Κλείσιμο
· Μείωση του ΕΝΦΙΑ

· Νέος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής

· Μείωση του τέλους επιτηδεύματος

· Προγράμματα ενίσχυσης και κίνητρα για την απασχόληση

· Καταβολή αναδρομικών προς τους συνταξιούχους.



Νέα εποχή για τις ένοπλες δυνάμεις

Μετά από μια δεκαετή δημοσιονομική δίνη, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το χρονοδιάγραμμα αναβάθμισης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων από τον Πρωθυπουργό, στη σκιά και της κατ’ιδίαν συνάντησης Μητσοτάκη – Μακρόν. Με την Ελλάδα να τοποθετεί το ζήτημα του αξιόμαχου στις υψηλές προτεραιότητες για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, στα μέτρα στήριξης μελετώνται:

πρόνοιες τόσο για το έμψυχο δυναμικό, όσο και για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, το κυβερνητικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί εξαγγελίες για:

· Πρόσληψη οπλιτών (ΕΠΟΠ) για την ενίσχυση του αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων

· Αλλαγές και στη στρατιωτική θητεία, οι οποίες θα αφορούν αφενός την ηλικία των νεοσύλλεκτων και αφετέρου τη διάρκεια στράτευσης.

· Αναβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με έμφαση στα ναυπηγεία.

Ελληνογαλλική συνεργασία

Επιπλέον, η εξειδίκευση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας θα απασχολήσει την ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς η ελληνική πλευρά φαίνεται έτοιμη να προχωρήσει στην αγορά αεροσκαφών τύπου RAFALE από τη Γαλλία, στην αναβάθμιση των υφιστάμενων, αλλά και στην παραγγελία 4 φρεγατών, ενισχύοντας το δείκτη υπεροχής των ελληνικών δυνάμεων στη θάλασσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης