Βρούτσης: «Πιο δύσκολες οι συνθήκες της πανδημίας από τη μνημονιακή περίοδο 2012-14»

Βρούτσης: «Πιο δύσκολες οι συνθήκες της πανδημίας από τη μνημονιακή περίοδο 2012-14»

Ο υπουργός Εργασίας τονισε οτι η κυβέρνηση εχει στρατηγική για να στηριξει επιχειρησεις και εργαζόμενους 

vroutsis_giannis
Δίμηνη επέκταση της χορήγησης επιδόματος ανεργίας για όσους έχασαν την εργασία τους, τους μήνες Ιούνιο έως Αύγουστο προανήγγειλε ο Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή.

Ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την ΠΝΠ που περιλαμβάνει επέκταση μέτρων στήριξης των εργαζομένων είπε ότι η σχετική απόφαση για τους ανέργους θα βγει την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ υποστήριξε ότι έως μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ξεμπλοκάρει η καταβολή του συνόλου των δώρων Πάσχα.

Πέραν αυτών, ο υπουργός διέψευσε τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί παραβίασης του οκταώρου και των υπερωριών αναφέροντας πως «υπάρχουν έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες». «Είναι μίζερη, ανεύθυνη και ασόβαρη η αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τότε, έλεγε ότι με έναν νόμο θα καταργήσει το μνημόνιο, έτσι και σήμερα λέει ότι με έναν νόμο θα καταργήσει την πανδημία», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Πάντως, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία και στον τομέα του υπουργείου του είναι δυσκολότερες από εκείνες της περιόδου 2012-2014.

«Αυτή η περίοδος είναι πιο δύσκολη από το 2012-2014. Τα πρόβλήματα δεν εστιάζουν σε οικονομικές αποφάσεις. Η πανδημία έχει άλλους κανόνες», παραδέχθηκε.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική για να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζομένους, σημειώνοντας πως: «Στην πρώτη περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσε να τα δώσουμε όλα. Εμείς κάναμε συνετή διαχείριση με το σκεπτικό ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Αν τους είχαμε ακούσει, όλα θα είχαν καταρρεύσει».

Ειδήσεις σήμερα:

Άρον άρον φεύγουν από τα «κόκκινα» νησιά οι Βρετανοί πληρώνοντας ακόμα και τα... τριπλάσια σε εισιτήρια!

Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της Covid-19 στα παιδιά, σύμφωνα με ερευνητές

Φωτιά στο Μάτι: Τι υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος για τον εμπρησμό - Του επιβλήθηκαν αυστηροί όροι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης