Κοτζιάς: Κόβει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ - Αυτόνομη εκλογική πορεία για το «ΠΡΑΤΤΩ»

Κοτζιάς: Κόβει τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ - Αυτόνομη εκλογική πορεία για το «ΠΡΑΤΤΩ»

«Ο τόπος έχει ανάγκη μια αυτόνομη πατριωτική-δημοκρατική Αριστερά» διαμηνύει ο πρώην ΥΠΕΞ – Προαναγγέλλει εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα

kotzias_nikos
Να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή στην μέχρι τώρα εκ παραλλήλου πορεία του με τον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κόβοντας τις γέφυρες επικοινωνίας της Κίνησης Πολιτών της οποίας ηγείται, δηλαδή του «ΠΡΑΤΤΩ» με την Κουμουνδούρου.

Με φόντο τις εσωκομματικές έριδες που κατέληξαν στην υιοθέτηση της στάσης «παρών» και «ναι» στις ψηφοφορίες για τις ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου και Ελλάδας - Ιταλίας αντίστοιχα από την Κουμουνδούρου (αντίθετα με τις προτάσεις Κοτζιά), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της διακυβέρνησης Τσίπρα φαίνεται να επιλέγει τελικά τη ρήξη με τη στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνακόλουθα την μοναχική οδό της ανασύνταξης της «πατριωτικής Αριστεράς», προαναγγέλλοντας εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα, αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου.

Τις παραπάνω αποφάσεις έλαβαν τα κομματικά όργανα του «ΠΡΑΤΤΩ» που συνεδρίασαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, συμπεραίνοντας πως «οι εξελίξεις δείχνουν ότι η αυτονομία και η ενίσχυση της προοδευτικής, Πατριωτικής-Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αναγκαία όσο ποτέ». Στην ίδια κατεύθυνση, «η υλοποίηση του στόχου μιας άλλης πορείας της χώρας, απαιτεί τη σύμπτυξη ενός μεγάλου αντιδεξιού-αντινεοφιλελεύθερου μετώπου. Την συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Τη συμφωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα δημοκρατίας και κυριαρχίας της χώρας, με ιδιαίτερη φροντίδα για τον πολιτισμό, την παιδεία και την υγεία. Στόχος είναι, μια άλλου είδους διακυβέρνηση στην υπηρεσία του λαού, των πολιτών» περιγράφουν τα στελέχη του «ΠΡΑΤΤΩ» και καλούν «όλους τους πολίτες να στηρίξουν την εξόρμησή του, από την 1η Οκτωβρίου, για την οργάνωση νέων μελών και την οικονομική-υλική στήριξή του».

Ειδήσεις σήμερα: 

Με το βλέμμα στον αριθμό των κρουσμάτων οι ειδικοί - Ποια νέα μέτρα είναι στο τραπέζι

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Ταχύπλοο σκάφος χτύπησε και σκότωσε γυναίκα

Πρόεδρος εργαζομένων «Ευαγγελισμού»: Για τη διασπορά του κορωνοϊού φταίνε τα πλουσιόπαιδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης