Κεραμέως: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο

Κεραμέως: Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολείο

Τι προβλέπει η οδηγία που υπήρχε μέχρι σήμερα στην περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε σχολική μονάδα - Τι θα γίνει με τις απουσίες

kerameos
Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς αναμένεται να χτυπήσει για τους μαθητές όλης της χώρας στις 7 Σεπτεμβρίου, κάτω από τις νέες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία του κορωνοϊού. Η χρήση της μάσκας κρίνεται πλέον απαραίτητη από μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ η επιστημονική κοινότητα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα μαζί με την κυβέρνηση για την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εξήγησε στο Star πώς προβλέπεται να διεξαχθεί η νέα σχολική χρονιά, μίλησε για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και για τα πρωτόκολλα που αναμένεται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που εντοπιστεί θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο.

Όπως εξήγησε η κ. Κεραμέως, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας είναι υπό συζήτηση αναφορικά με τις ηλικίες που οι μαθητές θα πρέπει να φορούν, καθώς εξετάζεται ακόμα για το αν πρέπει ή όχι να οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές να φορούν μάσκα.

Σχετικά με ένα ενδεχόμενο κρούσμα κορωνοϊού στους κόλπους κάποιου σχολείου, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην ύπαρξη ειδικού πρωτόκολλου για το πώς θα αντιμετωπιστεί.

«Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε-εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί», ανέφερε η υπουργός.

Τι θα γίνει με τις απουσίες

Σχετικά με τις απουσίες, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι το πλαίσιο που θα αφορά τις απουσίες θα είναι πολύ συγκεκριμένο. Οι απουσίες θα δικαιολογούνται στις εξής περιπτώσεις:

- Αν ο μαθητής νοσεί από κορωνοϊό
- Αν νοσεί κάποιος στο περιβάλλον του
- Αν ανήκει σε ευπαθή ομάδα

Τέλος, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται ενδελεχώς η ομαλή λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, ενώ θα επανεξετάζεται καθημερινά η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και κατόπιν συνεννόησης με τους ειδικούς θα επικαιροποιούνται οι αποφάσεις για τη λειτουργία των σχολείων.

Ειδήσεις σήμερα

Διστακτική η Ευρώπη απέναντι στην Τουρκία - Στα τέλη Σεπτεμβρίου οι αποφάσεις

Μητσοτάκης στο CNN: «Υπάρχει ρίσκο από την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας»

Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης