Νέο παραλήρημα Τσελίκ: Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα επιτρέψουν επέμβαση στο Oruc Reis

Νέο παραλήρημα Τσελίκ: Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα επιτρέψουν επέμβαση στο Oruc Reis

Έστειλε μήνυμα και στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε «ελληνικό θέατρο»

omer_celik
«Το OruçReis θα συνεχίσει τις δραστηριότητες σεισμικών ερευνών στο πλαίσιο των συνόρων που καταχωρήθηκαν στον ΟΗΕ από την χώρα μας, και οι ηρωικές ένοπλες δυνάμεις μας δεν θα επιτρέψουν καμία στρατιωτική επέμβαση στο πλοίο μας».

Με αυτή την φράση ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ο Ομέρ Τσελίκ πήρε σήμερα τη σκυτάλη των φραστικών προκλήσεων από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Χουλουσί Ακάρ.

Με μια σειρά από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Τσελίκ φρόντισε μάλιστα να στείλει μήνυμα στην ΕΕ προκειμένου να σταματήσει τις πιέσεις της προς την Άγκυρα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε ελληνικό θέατρο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ ο οποίος έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει «σύννομες» τις ενέργειες της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και «πειρατική» την συμφωνία που υπέγραψε η Αθήνα με το Κάιρο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ!

Πιο συγκεκριμένα στις παραληρηματικές αναρτήσεις του ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ανέφερε:

Με έναν καταιγισμό από παραληρηματικά tweet ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας επιτίθεται στην Ελλάδα και αναφέρει μεταξύ άλλων πώς «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε “ελληνικό θέατρο”».

«Η Τουρκία έχει επιδείξει την ειρηνική στάση της. Έδωσε την ευκαιρία στη διπλωματία και έκανε καλοπροαίρετα βήματα για την αναβίωση των διαύλων του διαλόγου». αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων.

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα, ως συνήθως, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνάντηση για την υποστήριξη των άδικων, παράνομων, επιθετικών πολιτικών της. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να μετατρέψει όλη την Ευρώπη σε “ελληνικό θέατρο”».

« Έχουμε κάνει σοβαρά βήματα για να ανοίξουμε χώρο στη διπλωματία σύμφωνα με τις οδηγίες του Προέδρου μας. Η Τουρκία έχει επιδείξει την ειρηνική στάση της. Έδωσε την ευκαιρία στη διπλωματία και έκανε καλοπροαίρετα βήματα για την αναβίωση των διαύλων του διαλόγου».

«Η Ελλάδα, όπως συνήθως, προσπάθησε να μετατρέψει τη διπλωματία σε “ελληνικό θέατρο”. Αντί να εκτιμήσει τη χειρονομία της Τουρκίας ως ευκαιρία για λύση, η Ελλάδα επέδειξε ανειλικρινή και υποκριτική πρακτική και πήγε και διαπραγματεύτηκε μια πειρατική συμφωνία με την Αίγυπτο».

«Αυτή η λεγόμενη συμφωνία αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και τη νόμιμη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο και κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά σκοπεύει να καταχραστεί την καλή θέληση της Τουρκίας».

«Στο σημείο που βρεθήκαμε, η Τουρκία έχει αναλάβει αποφασιστική δράση, για να ασκήσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο πλαίσιο που είχε ήδη προγραμματιστεί. Οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντάσσονται στην #Μπλε Πατρίδα. Δεν υπάρχει κανένα θέμα που να αφορά την Ελλάδα».

«Το τελευταίο περιστατικό έδειξε στον κόσμο ότι η πλευρά που αύξησε τις εντάσεις στη Μεσόγειο ήταν η Ελλάδα και όχι η Τουρκία. Η Ευρώπη, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να παρασύρεται από τις πολιτικές της Ελλάδας που επιβάλλουν διάλυση. Η Ευρώπη δεν πρέπει να είναι το όργανο του ‘ελληνικού πολιτικού θεάτρου’».

celik1


«Η Ελλάδα δεν έχει νομική ούτε σύννομη βάση για να αντιταχθεί στη δραστηριότητα της Τουρκίας. Ένα τέτοιο επιχείρημα ότι τα ελληνικά νησιά στην περιοχή κόβουν την ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας αντιβαίνει στην αρχή της δικαιοσύνης του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει την αναζήτησή της για σφετερισμό».

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, κάθε ανομία που αγνοεί την “Μπλε Πατρίδα” μας είναι καταδικασμένη να χαθεί. Το κράτος μας έχει τη βούληση, την αποφασιστικότητα, την ευκαιρία και την ικανότητα να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο και τα συμφέροντα της “ΤΔΒΚ”. Οι οδηγίες του Προέδρου μας είναι σαφείς και προφανείς».

«Το OruçReis θα συνεχίσει τις δραστηριότητες σεισμικών ερευνών στο πλαίσιο των συνόρων που καταχωρήθηκαν στον ΟΗΕ από την χώρας μας, και οι Ηρωικές Ένοπλες Δυνάμεις μας δεν θα επιτρέψουν καμία στρατιωτική επέμβαση στο πλοίο μας».

celik2

Ειδήσεις σήμερα: 

«Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου» τονίζει εκπρόσωπος της Κομισιόν

Καστελόριζο: Χωρίς τουρκική παρενόχληση η πτήση του ελληνικού ελικοπτέρου

Τσίπρας: «Το Oruc Reis παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης