Κρίση στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι έδωσαν φωτογραφίες του Oruc Reis με πολεμικά πλοία

Κρίση στο Αιγαίο: Οι Τούρκοι έδωσαν φωτογραφίες του Oruc Reis με πολεμικά πλοία

Δεν διευκρινίζεται πότε και πού έχουν ληφθεί οι τέσσερις φωτογραφίες - Υποστηρίζουν ότι τα πολεμικά πλοία προστατεύουν τα δικαιώματα της Τουρκίας «που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο»

orucreis-04
Σε μια νέα προπαγανδιστική κίνηση στο πλαίσιο των «παιχνιδιών» που κάνει η Τουρκία με τις κινήσεις του Oruc Reis προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας η Άγκυρα με δύο αναρτήσεις στον λογαριασμό στο Twitter του υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Στις φωτογραφίες, για τις οποίες δεν διευκρινίζεται πότε και πού έχουν ληφθεί, απεικονίζεται το Oruc Reis να συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία.

Στις αναρτήσεις υποστηρίζεται ότι τα τουρκικά πολεμικά πλοία «παρέχουν προστασία» στο τουρκικό σκάφος καθώς και ότι «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».


Κλείσιμο


Οι αναρτήσεις του Ομέρ Τσελίκ

Μετά το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, τις προπαγανδιστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέχισε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ.

Το ηρωικό Πολεμικό Ναυτικό είναι μαζί σας έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο twitter την οποία συνόδευσε με φωτογραφίες από το Oruc Reis. Δείτε τις αναρτήσεις του:


Το Oruc Reis συνοδεύεται από επτά τουρκικές φρεγάτες οι οποιες έχουν απλωθεί σε κοντινή απόσταση γυρω του, δημιουργώντας έναν προστατευτικό κλοιό.

Πέρα από την κινητικότητα του Oruc Reis όμως, την ελληνική πλευρά ανησυχεί παράλληλα και η σημαντική συσσώρευση μεγάλων μονάδων επιφάνειας του τουρκικού στόλου, νότια της Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι έχουν στείλει περισσότερα από 17 πλοία (φρεγάτες, κορβέτες και τορπιλάκατοι) και υποβρύχια μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, στα οποία εάν προσθέσουμε και τις 7 φρεγάτες που συνοδεύουν το Oruc Reis, τότε συμπληρώνεται μια δύναμη περί των 25 πλοίων.

Εντυπωσιακό είναι όμως και το γεγονός ότι σε αυτήν τη δύναμη η Τούρκοι έχουν ενσωματώσει μερικές απο τις πιο ισχυρές μονάδες τους, όπως πχ φρεγάτες τυπου ΜΕΚΟ, στέλνοντας ετσι ένα επιπλέον μήνυμα και σε επιχειρησιακό επίπεδο, προς την ελληνική πλευρά.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Στα 126 τα νέα κρούσματα - 38 στην Αττική, 18 στη Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός: Κλείνουν μπαρ-εστιατόρια από τα μεσάνυχτα σε Μύκονο, Πάρο, Χαλκιδική και άλλες δώδεκα περιοχές

Εισαγγελική έρευνα μετά τους 8 θανάτους από τις πλημμύρες στην Εύβοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης