Πλακιωτάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Νέοι έλεγχοι μέσα στα πλοία

Πλακιωτάκης στον ΘΕΜΑ 104,6: Νέοι έλεγχοι μέσα στα πλοία

«Η εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία είναι σαφής: αυξημένοι έλεγχοι τόσο στον κατάπλου, όσο και στον απόπλου και βεβαίως μέσα στα πλοία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας

limani_peiraias-1021x550
«Η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα λαμβάνει τις κυβερνητικές αποφάσεις με βάση τις οδηγίες των ειδικών» εξήγησε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Χρήστο Μπόκα.

Ο κ. Πλακιωτάκης υπενθύμισε πως «όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό ούτε σε πλήρωμα, ούτε σε επιβάτη» αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας στην ακτοπλοϊα.

Στον αντίποδα, «θέλω να σας θυμίσω ότι ξεκινήσαμε με ένα ποσοστό πληρότητας 50% με 55% στις καμπίνες, στη συνέχεια πήγαμε το 60% και 65% και τώρα στο 80% και 85%. Άρα πάμε σταδιακά μελετώντας φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα και βέβαια λαμβάνοντας υπόψη τη ζήτηση που υπάρχει τη δεδομένη περίοδο» απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας, σχετικά με τη χθεσινή απόφαση για την αύξηση της πληρότητας στα πλοία.

Έχει δοθεί ρητή εντολή για πρόσθετους ελέγχους στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος κυρίως εν πλω, αλλά και στην επιβίβαση και επιβίβαση» οι έλεγχοι των κλιμακίων του Λιμενικού Σώματος είναι εντατικοί σε όλο το ακτοπλοϊκό δίκτυο και όχι μόνο. «Και στα ημερόπλοια και στα θαλάσσια ταξί και στα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής. Επομένως, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία».

«Η εντολή προς όλα τα λιμεναρχεία είναι σαφής: αυξημένοι έλεγχοι τόσο στον κατάπλου, όσο και στον απόπλου και βεβαίως μέσα στα πλοία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: Έκρηξη κρουσμάτων και στο βάθος... Τσιόδρας

«Γιαβάς γιαβάς» ο διάλογος με την Τουρκία μετά τις φρεγάτες

Σαρηγιάννης (ΘΕΜΑ 104,6): «Αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα, θα έχουμε 160 κρούσματα την ημέρα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης