Παπαθανάσης για πανηγύρια: Η κοινή λογική είναι ότι πάνε για αναστολή ως το τέλος Αυγούστου

Παπαθανάσης για πανηγύρια: Η κοινή λογική είναι ότι πάνε για αναστολή ως το τέλος Αυγούστου

Δεν θα υπάρξει δεύτερο γενικό lockdown, είπε σήμερα ο υφυπουργός Ανπάπτυξης

nikos_papathanasis
Το μέτρο της αναστολής των πανηγυριών πιθανότατα θα παραταθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου, εκτίμησε σήμερα ο Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε συγκεκριμένα ότι η κοινή λογική είναι να πάνε τα πανηγύρια ως το τέλος Αυγούστου για αναστολή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτραπούν τα πανηγύρια... Είναι το μοναδικό σημείο που πατήσαμε φρένο καθότι δεν λειτούργησαν με τους κανόνες που είχαμε ανακοινώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία επανεκκίνησε καλά, παρά τα δεδομένα προβλήματα λόγω κορωνοϊού. «Η οικονομία μας ξεκίνησε και ξεκίνησε καλά. Είμαστε σε χρονιά ύφεσης, αλλά θέλουμε όσο το δυνατόν μικρότερη ύφεση, για να βρεθούμε σε καλύτερο σημείο το 2021 και να επιταχύνουμε» τόνισε.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεύτερο lockdown δεν θα υπάρξει με την έννοια που έλαβε χώρα το πρώτο. «Είμαστε πιο έξυπνοι, με εργαλεία πιο ικανά να αντιμετωπίσουν τη διασπορά του Covid-19. Ίσως έχουμε τοπικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κορωνοϊού» είπε χαρακτηριστικά. 

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ενώ όπως γνωστοποίησε στις 15 Οκτωβρίου θα γνωστοποιηθούν οι ελληνικές προτάσεις στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι την περιόδο της καραντίνας δεν υπήρξε αισχροκέρδεια, καθώς το υπουργείο παρακολουθούσε συνεχώς τις τιμές και την αγορά, ενώ μίλησε και για ένα νομοθέτημα που θα θεμελιώσει ένα μηχανισμό προστασίας των πολιτών από τα φαινόμενα υπερτιμήσεων. Ο μηχανισμός αυτό θα πραγματοποιεί ελέγχους επί 24ώρου βάσεως κάνοντας ελέγχους σε τιμές, για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να καταγγείλουν τις παρατυπίες στο 1520.

Κλείσιμο
Πηγή: megatv.com

Ειδήσεις σήμερα

Ολίβια ντε Χάβιλαντ: Τα όνειρά της για τον έρωτα και η άγνωστη σχέση της με την ελληνική γλώσσα

Έρευνα - κορωνοϊός: Πότε υπάρχει γενετική προδιάθεση για σοβαρή νόσο COVID-19

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 63χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης