Γεννηματά στη Βουλή: Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγαλύτερη πλάνη

Γεννηματά στη Βουλή: Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγαλύτερη πλάνη

Αναφορικά με την σκευωρία Novartis αλλα και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τα «παραμάγαζα» και τις απόπειρες συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα

fwfi_gennimata_parliament_speech
Με αναφορά στα εθνικά θέματα ξεκίνησε την τοποθέτησή της η Φώφη Γεννηματά στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το πόρισμα για την σκευωρία Novartis και το παραδικαστικό κύκλωμα Ρασπούτιν.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε πως η κυβέρνηση οφείλει να ασκήσει πιέσεις στην ΕΕ ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία εξηγώντας τα εξής: «Είχαμε επισημάνει ότι η Ευρώπη με την τακτική της διατηρεί την κρίση στην περιοχή. Κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία και την οδηγεί σε νέες παράνομες ενέργειες σε βάρος Ελλάδας και Ευρώπης. Ελπίζω τώρα ο πρωθυπουργός να αντιλαμβάνεται ότι οι κυρώσεις που ζητάμε να επιβληθούν στην Τουρκία έπρεπε να έχουν συζητηθεί και επιβληθεί».

«Προτεραιότητα η αποφασιστικότητά μας για αποτροπή κάθε ενέργειας που παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία. Εχει ευθύνη ο πρωθυπουργός που αρνείτε τον διάλογο. Θα είχαμε δημιουργήσει αρραγές μέτωπο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αυριανές κατ ιδίαν συζητήσεις είναι ικανοποιητικές αλλά δεν αρκούν. Εχει έρθει η ώρα κ. Μητσοτάκη να συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών γιατί τώρα είναι η ώρα της εθνικής ομοψυχίας. Αφήστε την κρυφή διπλωματία και την αλαζονεία», προσέθεσε.

Απευθυνόμενη δε προς την αξιωματική αντιπολίτευση και σχολιάζοντας την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα είπε: «Αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να παζαρεύει την αναγκαία στήριξη που πρέπει να δώσει τούτη την ώρα» για να προσθέσει: «Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ. Είναι προτεραιότητά μας να είμαστε καταλύτης για να διασφαλίσουμε την ενότητα του έθνους και του λαού μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Η δική μας παράταξη είναι η πατριωτική παράταξη που πάντα έβαζε το πατριωτικό συμφέρον πάνω απο το κομματικό».

«Στον Τσίπρα η πολιτική ευθύνη για το παρακράτος και το παραδικαστικό κύκλωμα»

Αναφορικά με την σκευωρία Novartis αλλα και τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τα «παραμάγαζα» και τις απόπειρες συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι είπε ότι η πολιτική ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Όσα αποκαλύπτονται αναδεικνύουν καθεστωτική ολοκληρωτική αντίληψη. Θύλακες παρακράτους. Τι σχέση έχουν αυτά με προοδευτική αριστερή δύναμη; Παρακρατικές και παράνομες πράξεις, παραμάγαζα και τώρα προστίθενται τα φρικιαστικά για την πυρκαγιά στο Μάτι», είπε η κ. Γεννηματά.

Κλείσιμο
«Πολιτικός υπεύθυνος είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Γνώριζε τα πάντα. Συμμετείχε σε πολλές απο τις συσκέψεις και τώρα συνεχίζει να καλύπτει τους πρωταγωνιστές των κυκλωμάτων αυτών. Ο Τσίπρας έχει μεγάλη πολιτική ευθύνη . Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το ηθικό ανάστημα για να επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγαλύτερη πλάνη», προσέθεσε.

Ειδήσεις σήμερα

Αποκλιμάκωση στο Αιγαίο «βλέπουν» οι Γερμανοί μετά την παρέμβαση Μέρκελ

Κορωνοϊός: Στους 200 οι νεκροί - 85, 91 και 75 ετών τα τρία τελευταία θύματα

Νταν Μπιλζέριαν: Ο «Βασιλιάς του Instagram» πήρε τα κορίτσια του και ήρθε στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης