Άδωνις Γεωργιάδης για την Κασσιόπη: Άλλο ένα έργο που ξεμπλοκάραμε αυτούς τους 11 μήνες

Άδωνις Γεωργιάδης για την Κασσιόπη: Άλλο ένα έργο που ξεμπλοκάραμε αυτούς τους 11 μήνες

Η ανάρτηση  του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Twitter για τη μεγάλη επένδυση

adonis-kassiopi
Στα πολλαπλά οφέλη της μεγάλης επένδυσης στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, αλλά και στα σημαντικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν, αναφέρθηκε, με ανάρτησή του στο Twitter, o υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«8 χρόνια, +100 άδειες, 11 δίκες στο ΣτΕ. 1000 θέσεις εργασίας στην κατασκευή, 500 θέσεις στην λειτουργία. 1.000.000€ ανταποδοτικά τέλη στην τοπική κοινωνία» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας: «Άλλο ένα έργο που ξεμπλοκάραμε αυτούς τους 11 μήνες στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Το υλοποιεί η NcH Capital με τον κ. Σάντη.»

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το χώρο όπου θα γίνει η επένδυση, χαιρέτισε το γεγονός ότι ξεκινά, μετά από χρόνια αναμονής, η υλοποίηση των έργων στο Ελληνικό και στην Κασσιόπη, όμως υπογράμμισε ότι πρέπει να αφεθούν στο παρελθόν οι χρονοβόρες διαδικασίες.

Η πορεία της Κασσιόπης αποτελεί παράδειγμα αυτού του προβλήματος καθώς, όπως είπε ο πρωθυπουργός, παρά τις θετικές προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από το 2013, χρειάστηκε να μεσολαβήσουν «11 προσφυγές στα δικαστήρια, δύο Προεδρικά Διατάγματα, 10 υπουργικές αποφάσεις, 54 εγκρίσεις, γνωμοδοτήσεις από υπηρεσίες κάθε βαθμίδας».

Η επένδυση στην Κασσιόπη, ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, θα δημιουργήσει ένα πολυτελές θέρετρο στη βόρεια Κέρκυρα, σε μία περιοχή η οποία παραμένει ουσιαστικά αναξιοποίητη επί χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα: 

Εξετάζεται η απαγόρευση των πανηγυριών, λέει ο Σύψας

Προμαχώνας: Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα

Πάνω από μισό εκατομμύριο οι νεκροί από κορωνοϊό παγκοσμίως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης