Ο Καλογρίτσας «καίει» Παππά και ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για το «White House» - «Στο κάδρο» η «White Porscha»

Ο Καλογρίτσας «καίει» Παππά και ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις για το «White House» - «Στο κάδρο» η «White Porscha»

Στη νέα μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας περιγράφονται από εικονικές εταιρικές διαδρομές μέχρι και κώδικες ονομασίες, παραπέμποντας ευθέως σε σκηνές κινηματογραφικής ταινίας, προκαλώντας μαζικές αντιδράσεις από τα κόμματα - ΝΔ και αντιπολίτευση ζητούν από τον Τσίπρα να δώσει εξηγήσεις

kalogritsas-pappas43
Χτύπησε «κόκκινο» το πολιτικό θερμόμετρο η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για την «κυβερνητική» δραστηριότητα του πρώην υπουργού Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, καθώς ο άλλοτε ισχυρός ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου φέρεται να πρωταγωνιστεί σε παρασκηνιακές διεργασίες με παράλληλα επιχειρηματικά κέντρα για τη δημιουργία μιντιακού συγκροτήματος, πλήρως ελεγχόμενου από τα ΣΥΡΙΖΑ.

Με την καταιγίδα των αποκαλύψεων να προκαλεί σοκ και δέος στην κοινή γνώμη, στην νέα μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας, Χρήστος Καλογρίτσας, περιγράφονται από εικονικές εταιρικές διαδρομές μέχρι και κώδικες ονομασίες, παραπέμποντας ευθέως σε σκηνές κινηματογραφικής ταινίας, προκαλώντας μαζικές αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου.

ΝΔ: Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη»;

Με νέους κωδικούς - «ονόματα» να ξεπροβάλλουν στο προσκήνιο από τις σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Καλογρίτσα, απαντήσεις ζητά με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία:

«Δίπλα στο «μαγαζί», το White House, τον Ν. Παππά, τον κολλητό εργολάβο, το Documento, τον κ. Βαξεβάνη, τις εικονικές συναλλαγές, τα εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια, τους κυπριακούς αριθμούς λογαριασμών, έχουμε σήμερα και κάποια «White Porscha». Ποια είναι η «άμωμη ύπαρξη» από την οποία ξεκινούσαν όλα; Ποιος κρύβεται πίσω από αυτό τον κωδικό; Για όλα αυτά, που είναι σαν να βλέπεις μαφιόζικη ταινία, αναμένουμε τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα».

ΚΙΝΑΛ: Ο κος Τσίπρας δεν μπορεί να παριστάνει τον «Μοσκιό»

«Όσα αποκαλύπτονται είναι συγκλονιστικά. Όχι τόσο απρόσμενα για όσους «παροικούν την Ιερουσαλήμ» αλλά συγκλονιστικά και αποκαλυπτικά των έργων και ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τον απλό κόσμο. Ανθρώπους που όταν είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται στα χρόνια της κρίσης, ακούμπησαν τις ελπίδες τους σε ανθρώπους που αποδείχτηκαν πολύ κατώτεροι των προσδοκιών τους» ανέφερε ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Όθωνας.

«Για τον κόσμο αυτόν το περιβόητο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα ήταν η τελευταία κλωστή που τους συνέδεε. Θα έχετε ακούσει και εσείς "ήταν ψεύτες, ήταν λίγο άμαθοι, δεν ήταν και τόσο ικανοί στην διακυβέρνηση αλλά ήταν τίμιοι" Αυτό το τελευταίο καταπίπτει αυτές τις μέρες με μεγάλο κρότο και αναδύει μεγάλη δυσοσμία» τόνισε ο ίδιος, ενώ για την «πολυσχιδή δράση του Παππά», ο κ. Όθωνας επισήμανε ότι «ήταν «ο αντ' αυτού», όλοι ήξεραν και εντός και εκτός Κυβέρνησης ότι είναι το δεξί χέρι, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί και συνομιλεί έναντι του Πρωθυπουργού και αυτός ήταν ο ρόλος του, ως Υπουργός Επικρατείας εκείνη την περίοδο και στην συνέχεια ως Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ».

Κλείσιμο
Με αυτά τα δεδομένα, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κ. Γεννηματά τόνισε ότι «ο κος Τσίπρας δεν μπορεί να παριστάνει τον "Μοσκιό". Οφείλει ο ίδιος να απαντήσει αν δεν ήξερε, δεν άκουγε ή συγκάλυπτε ή ενορχήστρωνε». «Σ' αυτά τα ερωτήματα προφανώς οφείλει μια απάντηση την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει αλλά δεν θα την αποφύγει» κατέληξε ο κ. Όθωνας.

Πέτσας: «Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα»

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα όσα γίνονταν στο "μαγαζί", όπως έλεγε ο Νίκος Παππάς, στενότερος συνεργάτης του και πρωταγωνιστής όσων αδιανόητων πληροφορήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι Έλληνες». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Τσίπρας για τις εικονικές συμβάσεις; Δεν ήξερε τίποτα για εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια; Δεν ήξερε τίποτα για το σύστημα που επιχειρήθηκε να στηθεί στα ΜΜΕ; Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στη συνείδηση των πολιτών», πρόσθεσε.

Γεραπετρίτης: Ο τέως πρωθυπουργός έχει ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί στην υπόθεση Καλογρίτσα

«Ο τέως πρωθυπουργός έχει την ηθική υποχρέωση να τοποθετηθεί ρητά» στην υπόθεση Καλογρίτσα, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε πως είναι «προφανές» το γεγονός ότι «βρισκόμαστε αυτήν τη στιγμή στο μέσο μίας σειράς από αποκαλύψεις, για τις οποίες ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, μόνο πολιτικές εικασίες μπορούν να υπάρξουν για το ζήτημα αυτό. Διαφαίνεται ότι υπήρξε μία διασύνδεση μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικής τάξης», κατηγορώντας την προηγούμενη διακυβέρνηση για «διάχυτο πολιτικό νεοπλουτισμό», ενώ όπως φάνηκε -συμπλήρωσε- έγινε μα συντονισμένη επιχείρηση, ώστε «οι βραχίονες της εξουσίας να ελεγχθούν».

Στο ερώτημα, δε, εάν κατά την εκτίμησή του γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός όσα συνέβαιναν, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Εγώ, που είμαι χωροταξικά και πολιτικά πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, εικάζω ότι τις δικές μου ενέργειες τις γνωρίζει καθημερινά ο πρωθυπουργός. Αν συνέβαινε να αναλάβω εγώ μία πολιτική πρωτοβουλία ερήμην ή εν αγνοία του πρωθυπουργού, τότε ο δρόμος θα ήταν απλώς η απόλυση. Οπότε αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι υπάρχει ένα σοβαρότατο ηθικό ζήτημα, να τοποθετείσαι, όταν ένα πολύ κοντινό σου στέλεχος βρίσκεται εν τω μέσω μίας τέτοιου τύπου πολιτικής κρίσης. Σε κάθε περίπτωση, οφείλονται απαντήσεις απέναντι στην κοινωνία, όπως και η κοινωνία οφείλει να είναι σε δημοκρατική εγρήγορση -κι αυτό ισχύει για κάθε κυβέρνηση- έτσι ώστε οποιαδήποτε απόπειρα αλλοίωσης των θεσμών να βρίσκει σύσσωμη την κοινωνία απέναντι».

Γεωργιάδης: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν διώξει τον κ. Παππά, τότε γνώριζε»

Με φόντο τις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, “φαίνεται ότι εκεί στα πέριξ του κ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου ασχολούνταν πολύ περισσότερο με το πως θα ορίσουν τις σχέσεις των επιχειρηματιών με την εξουσία,παρά με τα προβλήματα του κόσμου» δήλωσε στο Θέμα 104, 6 ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Για το λόγο αυτό, «ο κ. Τσίπρας πρέπει να τον διώξει. Αν ο κ. Τσίπρας δεν διώξει τον κ. Παππά, τότε γνώριζε» επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως «αν ο κ. Τσίπρας δεν κάνει τίποτα», ο κλήρος πέφτει στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδράσει, αλλιώς δεν υφίσταται ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Στην κατεύθυνση αυτή, «είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα κάνει ο Τσίπρας» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, καθώς περιέγραψε πως «δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ξεκαθαρίσει το κυβερνητικό του παρελθόν». Ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε ακόμη πως «ο κ. Τσίπρας είναι σε μια φάση στη ζωή του που πρέπει να πάρει αποφάσεις», καταλήγοντας, ωστόσο, ότι «εγώ πιστεύω ότι δεν θα πάρει (σ.σ. αποφάσεις ο κ. Τσίπρας), γιατί τα έκανε όλα ο ίδιος».

Λιβανός: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στις αποκαλύψεις»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αντιμέτωπος αυτή τη στιγμή με όλους αυτούς και όλα αυτά που εξέθρεψε επί 3,5 χρόνια» ανέφερε ο Σπήλιος Λιβανός, Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ στον Θέμα 104,6.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες εβδομάδες βλέπαμε να βγαίνουν οι παρακρατικές ενέργειες-από το white house- και τώρα βλέπουμε εκτός από τους αρμούς της εξουσίας και των δικαστηρίων, το πως προσπαθούσαν να ελέγξουν και τα ΜΜΕ εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και σημείωσε ότι «τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναβγεί στο φως της δημοσιότητας».

Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στις αποκαλύψεις. Δεν δίνουν απαντήσεις και τα ζητήματα γίνονται ακόμη μεγαλύτερα» σχολίασε ο κ.Λιβανός, εκτιμώντας πως αν ο κ. Τσίπρας «δεν τα ήξερε, ήταν ένας πολύ κακός πρωθυπουργός». Ο ίδιος δεν έκρυψε την έκπληξή του μετά την αποστροφή του κ. Τσίπρα περί “παιδονόμου”, τονίζοντας ότι το «παιδονόμος δείχνει πλήρη αδιαφορία για την ουσία των πραγμάτων. Δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Για τη στάση του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά,«αν αυτό το έλεγε για εσάς, δεν θα πηγαίνατε στη Δικαιοσύνη να κάνετε μια μήνυση στον κ. Καλογρίτσα;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ και σημείωσε ότι ο «κ. Παππας εδώ και 2 εβδομάδες δεν έχει μηνύσει κανέναν για τα υπόλοιπα τα οποία έχει κατηγορηθεί. Καταλαβαίνω ότι δεν έχει θιγεί τόσο, για να πάει στη Δικαιοσύνη».

Ζαχαριάδης: «Ο Ν.Παππάς κρίνεται, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο»

«Αυτά που λέει ο κ. Καλογρίτσας θα πρέπει να τα αποδείξει αλλιώς είναι λασπολογία» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστας Ζαχαριάδης στο Radio North 98. «Ο κ. Παππάς κρίνεται, δεν είναι κανείς στο απυρόβλητο», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας ωστόσο πως «ο κ. Παππάς δεν κρύβεται, αφού βγαίνει στα κανάλια, δίνει συνεντεύξεις και αυτό δείχνει πολιτικό θάρρος».

Όσον αφορά στην αποπομπή του Ν. Παππά, που ζητεί η ΝΔ, ο κ. Ζαχαριάδης έκανε λόγο για ανθρωποθυσίες: «Αυτή τη στιγμή κάποια πρόσωπα από τον δικό μας χώρο θεωρούμε ότι δέχονται μια άδικη και επιθετική στοχοποίηση. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να προχωρήσουμε, σ' αυτή τη φάση, σε ανθρωποθυσίες».

Βούτσης: Υπάρχει θέμα δημοκρατίας

Για ζήτημα δημοκρατίας από τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα πράγματα, μίλησε ο Νίκος Βούτσης στο κανάλι της Βουλής, αναφέροντας ότι η «τοξικότητά» που, όπως είπε, επιδιώκει η κυβέρνηση με τη «σκανδαλολογία», είναι «μέρος του επιχειρούμενου αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των εξελίξεων».

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «η σκανδαλολογία, στην οποία έχουν επιδοθεί "κύκλοι" τον τελευταίο μήνα, προφανώς με την επίνευση, την ανοχή και τη στήριξη και της κορυφής της ηγεσίας της ΝΔ, έχει ως μόνο στόχο τον αποπροσανατολισμό από αυτά τα κεντρικά ζητήματα, στα οποία τώρα θα πρέπει κανείς να πάρει θέση». Μιλώντας για επικείμενη αύξηση της ανεργίας και πρόβλημα στην οικονομία τους επόμενους μήνες, σχολίασε ότι η κυβέρνηση «θέλει να χειραγωγήσει κάποιες εξελίξεις, ακόμα και προληπτικά» και γι' αυτό, όπως είπε, «μέσω κασετών, διαρροών, δικαστικών υποθέσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, διαμορφώνει δυστυχώς ένα τοξικό κλίμα».

Κωνσταντινόπουλος: Θα μάθουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές για τα «μαγαζιά» του ΣΥΡΙΖΑ

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει με κάθε τρόπο την εξουσία» κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Βουλής στον ΘΕΜΑ 104,6 για τις αποκαλύψεις στην υπόθεση Καλογρίτσα.«Υπάρχει ένα πρόβλημα δημοκρατίας και θεσμών εδώ στη χώρα» σχολίασε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο ίδιος, μιλώντας για την «ηγετική ομάδα» του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότ «η άποψή μου είναι ότιπροσπάθησαν να εξαπατήσουν με το ηθικό πλεονέκτημα τους πολίτες, τους προοδευτικούς ψηφοφόρους και αποδεικνύεται ότι για να μείνουν στην καρέκλα, θεωρούσαν ότι έπρεπε να αλώσουν τους αρμούς της εξουσίας». «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει με κάθε τρόπο την εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι «απ’ ότι καταλαβαίνω ήξεραν και άλλοι αυτά τα θέματα και όχι μόνο ο κ. Παππάς», ενώ«θα έχει και άλλη κασέτα από ό, τι καταλαβαίνω» αναφορικά με την υπόθεση Μιωνή.

«Εμείς συμφωνήσαμε ότι πρέπει να γίνουν πια ενημερωτικές συζητήσεις στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές για να ένας άνθρωπο που είναι επισκέπτης (σ.σ. στο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα, αλλά έχει μαγαζί στη χώρα» εξήγησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς αγωνιζόμαστε για μια σοσιαλδημοκρατία χωρίς παρακράτος».
Νέα μήνυση κατέθεσε σήμερα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατά του κατασκευαστικού κολοσσού CCC.

Στο κείμενο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr ο κ. Καλογρίτσας αναφέρεται ξανά στον Νίκο Παππά και το «White House». Ισχυρίζεται ότι η εταιρεία του Χούρυ (CCC) κατέβαλε μέρος της συμμετοχής της στην αφανή εταιρεία που είχε συταθεί «το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό» της τότε κυβέρνησης και του Νίκου Παππά και η οποία είχε σκοπό να πάρει τηλεοπτική άδεια. Η συνολική συμμετοχή του Χούρυ ήταν στα 25 εκατ. και τα 3 εκατ. ήταν μόνο για την εγγυητική επιστολή. Το ποσό με υπόδειξη Παππά δόθηκε τελικά για την έκδοση της εφημερίδας Documento του Κώστα Βαξεβάνη.  

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση: 

«όπως πολύ καλά άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της - «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας». 

Μήνυση Καλογρίτσα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζε ότι η συμφωνία ήταν εικονική - White Porscha, το νέο πρόσωπο

Στη μήνυσή του, ο κ. Καλογρίτσας αποδίδει πλήρη γνώση της εικονικής συμφωνίας των 3 εκατ. ευρώ στο Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υποστηρίζει με λεπτομέρειες στην μήνυσή του πως η συμφωνία ήταν εικονική. Προσκομίζει δε έγγραφα και ηλεκτρονική αλληλογραφία. Μεταξύ αυτών στην μήνυση εμπεριέχεται και ένα e-mail με ημερομηνία 27 - 8 - 2016. Από το επίμαχο e-mail το οποίο αποστέλλει υπεύθυνος της εταιρείας CCC προς τον Κυριάκο Τόμπρα που ενεργούσε για λογαριασμό του Χρήστου Καλογρίτσα, προκύπτει πως για την συμφωνία είχαν γνώση κυβερνητικοί παράγοντες.

Συγκεκριμένα το επίμαχο e mail έχει ως εξής:

«Το Σαβ, 27 Αυγούστου, 2016 9:49 μ.μ., ο Fouad Khoury <fkhoury@ccc.me> έγραψε:

Αγαπητέ Κυριάκο
Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης, η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή.
Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος, και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του Κυπριακού Αριθμού, που είχα μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνουμε σε αυτή τη φόρμουλα.
Η προκαταβολή θα πάει σε “φίλους” στα Η.Α.Ε. (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και εκείνοι με τη σειρά τους θα την στείλουν τοπικά.
Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερο να ακολουθήσουμε αυτό.
Αναμένοντας τις απόψεις σας.
**Η παρούσα ηλεκτρονική αλληλογραφία στάλθηκε μέσω κινητού I-Phone***
Με ευχαριστίες & Χαιρετισμούς"»

Τα χρήματα πήγαν στο Documento

Για την εφημερίδα Documento αναφέρεται: «Κατόπιν τούτου, άπαντες  οι  εγκαλούμενοι ενεργούντες από κοινού σε  συνεννόηση και σε σύμπραξη προέβησαν σε  υλοποίηση του κάτωθι εγκληματικού σχεδίου εξαπάτησης του άνω Διαιτητικού  Δικαστηρίου και του  Μονομελούς  Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου ο όμιλος  της CCC να  λάβει πίσω  το άνω ποσό € 3.000.000,  το οποίο είχε  καταβληθεί για  την άνω αιτία και  είχε διατεθεί κατά τις υποδείξεις του τότε  Υπουργού, κ. Νικόλαου Παππά, για την έκδοση του φιλοκυβερνητικού εντύπου Documento,  παρουσιάζοντας ψευδώς στο άνω  Διαιτητικό Δικαστήριο, αλλά και  σήμερα την 01.07.2020 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ότι το άνω ποσό αποτελεί  δήθεν προκαταβολή  έναντι  της άνω ανύπαρκτης σύμβασης  “υπεργολαβίας”, η οποία  δήθεν δεν υλοποιήθηκε – ούτε και θα  μπορούσε άλλωστε ακριβώς  διότι δεν υπήρχε !- , και αξιώνοντας την επιστροφή  της προκαταβολής, που  δήθεν είχαν δώσει για  αυτήν την ανύπαρκτη “υπεργολαβία”, προσκομίζοντας ψευδή αποδεικτικά μέσα εις επίρρωση των ψευδών ισχυρισμών τους».

 «Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους»

Στα email που περιλαμβάνονται στη μήνυση ο Σαμέρ Χούρυ φέρεται να πιέζει για την παροχή των χρημάτων γιατί τους  «Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο. Το επίμαχο κομμάτι: «Συμφωνώ. Κάντε την αλλαγή. Μετά στείλτε το στον Oυαλίντ να υπογράψει. Και να το στείλει πίσω σε σένα με e-mail». Ο κ. Σεβάγκ Πανοσσιάν (Sevag Panossian)  έγραψε και στον κ. Φουάντ Χούρυ και στον κ. Σαμέρ Χούρυ δηλώνοντας ότι «συνήθως παρέχουμε την προκαταβολή αφότου λάβουμε την τραπεζική εγγύηση. Εάν πληρώσουμε πριν να έχουμε την εγγύηση, δεν θα έχουμε καμία εξασφάλιση ότι θα παρέχουν την εγγύηση ή ότι η εγγύηση θα είναι από τράπεζα αποδεκτή από εμάς. Παρά ταύτα, αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα το οποίo αφήνω σε σένα». Ο κ. Σαμέρ Χούρυ απάντησε σ’ αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: «Σε παρακαλώ προχώρησε. Εμπιστευόμαστε αυτούς τους τύπους. Χρειαζόμαστε τα μετρητά σήμερα».  

Στα 25 εκατ. η συνολική συμμετοχή των Χούρυ 

Για τα 25 εκατ. συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Περαιτέρω, η συμφωνηθείσα συμμετοχή της «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» στο πλαίσιο της άνω αφανούς εταιρείας ανερχόταν στο ποσό των 25.000.000€, έναντι του οποίου η «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», κατέβαλε το ποσό των 3.000.000€, με τον άνω επιλεγέντα από μέρους της τρόπο, ήτοι μέσω της σύλληψης της ιδέας ισόποσης προκαταβολής στο πλαίσιο εικονικής σύμβασης για ανάθεση από μέρους της θυγατρικής της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» υποτιθέμενης “υπεργολαβίας”, και παραπείθοντάς τον Χρήστο Καλογρίτσα - ο οποίος ήταν αυτός που είχε υποδειχθεί ως συνομιλητής και πράγματι συνομιλούσε στις σχετικές διαπραγματεύσεις και συνεννοήσεις ιδία με τον 2ο εγκαλούμενο Samer Khoury (Σάμερ Χούρυ)- να υπογράψει η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιούνταν ομοίως στον κατασκευαστικό κλάδο, τυπικά προς «κάλυψη» της «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» την άνω εικονική σύμβαση περί υποτιθέμενης “υπεργολαβίας” με την άνω θυγατρική της - «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC», παραλείποντας να εκπληρώσει την υποχρέωσή της για καταβολή του υπολοίπου. Το άνω δε ποσό € 3.000.000 αντιστοιχούσε στην προβλεπόμενη  από την Προκήρυξη  του άνω Διαγωνισμού. 

Η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται να πληρώσει το χρέος της 3 εκατ. ευρώ στη διεθνή εταιρεία επικαλούμενη ότι αυτά που έπραξε ήταν κατ’ εντολή του… «White House» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή που κατέθεσε ο Καλογρίτσας. Η CCC, λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα «έβαλε εικονικά μπροστά την άνω αιτούσα …το ποσό των 3.000.000… με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «Ιωάννης Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης μονοπρόσωπη Α.Ε.», η οποία είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν White House) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της κ. Νικόλαου Παππά…».



Διαβάστε ολόκληρη τη μήνυση του ομίλου Καλογρίτσα ΕΔΩ



Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα: Έριξαν βόμβες μολότοφ στον προαύλιο χώρο δημοτικού σχολείου της πόλης

«Πράσινο φως» για απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία στις 15 Ιουλίου

Κρήτη: Τουρίστρια με κορωνοϊό «έκοβε βόλτες» και εντοπίστηκε μετά από 72 ώρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης