Σκευωρία Novartis - Παπαγγελόπουλος: Τίτλοι τέλους για προανακριτική – Προς Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός

proanakritiki_papagelopoyulos

Έως τις 15 Ιουλίου το πόρισμα - Φινάλε της επιτροπής της Βουλής με εντάσεις για «μαγαζιά» και «παραμάγαζα»

Με την απολογία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τα αδικήματα που του αποδίδονται ολοκλήρωσε τις εργασίες της η προανακριτική επιτροπή της Βουλής και πλέον τα μέλη της ετοιμάζουν τον οδικό χάρτη που οδηγεί τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Ειδικό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελικό πόρισμα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια έως τις 15 Ιουλίου και θα βασιστεί κυρίως στις καταθέσεις των τεσσάρων ανώτερων εισαγγελικών λειτουργών (Ι. Αγγελή, Ελ. Ράικου, Π. Αθανασίου, Γ. Τσατάνη) οι οποίοι περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις κυνικές παρεμβάσεις και τους ωμούς εκβιασμούς του κ. Παπαγγελόπουλου προκειμένου να στηθεί η σκευωρία Novartis, να διωχθούν οι δέκα πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ και να εξοντωθούν ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά επιχειρηματίες και ανεπιθύμητοι δημοσιογράφοι.

Ειδικό κεφάλαιο θα αφιερωθεί και τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του κ. Σάμπυ Μιωνή. Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας αποκάλυψε στην επιτροπή ότι είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Νίκο Παππά και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με τον τελευταίο να απαιτεί την καταβολή χρηματικού ποσού προκειμένου να διευθετήσει τις δικαστικές του εκκρεμότητες. Επίσης, την περασμένη Δευτέρα προσκόμισε ηχητικό ντοκουμέντο που εμφανίζει τον κ. Παππά να παραδέχεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε στήσει το δικό του «παραμάγαζο» και πως “κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά”.

Πέραν αυτών η επιτροπή έχει στην διάθεσή της υλικό που αποδεικνύει τις ποινικές ευθύνες και μη πολιτικών προσώπων όπως για παράδειγμα των εισαγγελέων Διαφθοράς που παράτυπα έχρησαν ως προστατευόμενους μάρτυρες πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση τα οποία στόχευαν σε οικονομικό όφελος.

Όπως αναφέρουν μέλη της επιτροπής το σύνολο των στοιχείων «δενουν» τα αδικήματα της συμμορίας, της δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου, της εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας που βαραίνουν τον κ. Παπαγγελόπουλο

Φινάλε με εντάσεις για «μαγαζιά» και «παραμάγαζα»

Πάντως, η ολοκλήρωση των εργασιών της προανακριτικής έγινε με καταγγελίες απο πλευράς κ. Παπαγγελόπουλου περί παραβίασης των δικαιωμάτων του.

Ο πρώην υπουργός μετά από την μαραθώνια εισαγωγική τοποθέτηση που διήρκησε επτά ημέρες, αποφάσισε να καταγγείλει τα μέλη της πλειοψηφίας για προειλημμένες αποφάσεις και το προεδρείο της επιτροπής για μη ικανοποίηση των αιτημάτων, να αποχωρήσει απο την διαδικασία και να γλιτώσει με τον τρόπο αυτό την διαδικασία των ερωτήσεων. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι ως ύποπτος είχε ούτως ή άλλως το δικαίωμα να αποφύγει την επίπονη διαδικασία των ερωτήσεων επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής.

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρουν: «Ο κ Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο. Λάμβανε έγγραφα απο την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες. Και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το "κεντρικό μαγαζι" υπό το φως των παραδικαστικων αποκαλύψεων επέβαλε στο "παραμάγαζο" την αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ακομα και μέχρι χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπη. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βαρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε”»

Απο την άλλη πλευρά οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης και Λυδία Τσοβόλα δήλωσαν «Η μονταζιέρα της Ν.Δ. και πάλι λειτούργησε χωρίς αιδώ και ίχνος αλήθειας. Διαδίδει ψευδώς ότι δήθεν αποχώρησε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για να μη δεχθεί ερωτήσεις, ενώ η αλήθεια είναι ότι, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της Επιτροπής, ενώ υπέβαλλε σήμερα για πολλοστή φορά το αίτημα να κληθούν και να εξετασθούν οι ουσιώδεις μάρτυρες Αντώνης Σαμαράς – μηνυτής – η Παπασπύρου – επιθεωρήτρια – οι Εισαγγελείς που πήγαν στο Παρίσι για να εξετάσουν νομίμως τον ουσιώδη μάρτυρα Φαλτσιανί, τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και Γιάννη Φιλιππάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν από τους κυρίους Μινωή, Αγγελή και λοιπούς, εν τούτοις απέρριψαν και πάλι το αίτημα αυτό, αποδεικνύοντας ότι έχουν προαποφασίσει την άσκηση Ποινικής Δίωξης.

Το γεγονός άλλωστε, όπως επισήμαναν οι συνήγοροι ότι στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε τελείως παρανόμως και καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητας, την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και άλλων στο Ειδικό Δικαστήριο, καταρρακώνοντας κάθε έννοια ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και θίγοντας τους δικαστές, αποδεικνύει ότι είναι προειλημμένες αποφάσεις για παραπομπή.

Καταγγέλλοντας όλα τα ανωτέρω και πολλά άλλα, που αποτελούν σαφή παραβίαση των θεμελιωδών υπερασπιστικών δικαιωμάτων του κ. Παπαγγελόπουλου και παραβιάζοντας κάθε έννοια Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Δικαίου, δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σ’ αυτή την παρωδία, που γελοιοποιεί τους κοινοβουλευτικούς και τους δικαστικούς θεσμούς.

Αποκαλύπτεται πλήρως ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν σέβονται ούτε τους νόμους, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και ότι στόχος τους δεν είναι η ανεύρεση της αλήθειας αλλά η συσκότιση της αλήθειας για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη.

Η αλήθεια όμως θα λάμψει και οι σκευωροί θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα».

Ειδήσεις σήμερα:

Απαγωγή Μαρκέλλας: Υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στο δωμάτιο είπε η 10χρονη - Αναζητούνται πιθανοί συνεργοί της 33χρονης

ΗΠΑ: Χαμός με βίντεο στο TikTok που δείχνει εκπαιδεύτρια να πετά βρέφος σε πισίνα!

Νίκος Αλέφαντος, 70 χρόνια στα γήπεδα: «Τα πάντα όλα», ο Χάπελ και οι... κεφτέδες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (9)

ρε καλλιτεχνη

ΤΣΟΒΟΛΑ! ΑΠΑΤΗ!! ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΡΜΙΤΑ ΔΙΠΛΑ ΕΙΣΑΙ! ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΕΠΤΑΨΥΧΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΑΝΑΓΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΟΜΑ.

?????????????????????????

Καλά,αυτός δεν είναι που καταδικάστικε απο το ειδικό δικαστήριο,γιά ρύθμηση χρεών σε πολίτη όντας υπουργός?????

ναι

το τραγικο ειναι οτι η συμμορια γελαγε και υποτιμουσε τον ΚΥΡΙΑΚΟ θεωρωντας οτι θα ηταν παιχνιδακι για αυτους (δηλωση Τσιπρακου¨΄γυριζει το ματσακι') εχουν τετοια επαρση και οιηση και αλαζονια που ειναι τυφλωμενοι ...το κακο ειναι οτι 15 στους εκατο τους στηριζει ακομα ,κριμα ..

Ασπρόπυργος

Καλεί ρασπούτιν

Μαρία

Κατασκευή ενόχων κατά παραγγελία κ αλά καρτ

Αμετανόητος ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

Όλα καλά, δεν γινόταν τίποτα. Αθώος.

Σ

Μεσα μεσα μεσα μεσα μεσα...

Τσοβόλα δώστα όλα

Ούτε ιερό, ούτε όσιο. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...

Κρίμα ρε Τσοβολα

Από υπουργός του Αντρέα υπερασπιστής του Ρασπουτιν

Δημητρης

Ο Τσοβολασ; Μπλιαχ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης