«Αμόκ» από τον Τούρκο αντιπρόεδρο: «Σκίζουμε και πετάμε τους χάρτες της Ανατ. Μεσογείου»!

«Αμόκ» από τον Τούρκο αντιπρόεδρο: «Σκίζουμε και πετάμε τους χάρτες της Ανατ. Μεσογείου»!

Σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν στην ηπειρωτική χώρα, και γράφουμε ιστορία στη Λιβύη», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι

oktai
Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις για τη Λιβύη και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο προέβη σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι.

«Στην ανατολική Μεσόγειο εμείς σκίζουμε και πετάμε τους χάρτες, που σχεδιάστηκαν για να μας φυλακίσουν στην ηπειρωτική χώρα, και γράφουμε ιστορία στη Λιβύη», διατράνωσε σήμερα ο Τούρκος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης λίγες ώρες μετά την αυτοψία του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Ζοζέπ Μπορέλ στα ελληντουρκικά σύνορα και  τις επισημάνσεις του Γάλλου ΥΠΕΞ Λε Ντριάν ότι η τουρκολιβυκή συμφωνία απειλεί τα συμφέροντα Ελλάδας -Κύπρου.

Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός ιστότοπος sigmalive στην Κύπρο, μιλώντας στα εγκαίνια μίας νέας γραμμής παραγωγής στη βιομηχανική ζώνη του Γιόζγκατ, ο Φουάτ Οκτάι υποστήριξε ότι η Τουρκία χάλασε όλες τις παγίδες που είχαν στηθεί στη Λιβύη.

«Η αποφασιστική στάση της κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης με τη στήριξη της χώρας μας χάλασε τα παιχνίδια και τις παγίδες που προσπάθησαν να στήσουν στη Λιβύη», είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, για να προσθέσει με νόημα ότι «όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να προσφέρουν λύσεις, άρχισαν τις φωνές όσο οι πραξικοπηματίες και οι τρομοκράτες χάνουν μία-μία τις πόλεις που κερδίζει η νόμιμη κυβέρνηση και επιβάλει τη σταθερότητα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η γραμμή, που θα καθορίσει το ειρηνικό μέλλον της Λιβύης, θα είναι νόμιμη και θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο».

Ο Φουάτ Οκτάι επανέλαβε ότι η Τουρκία θα στηρίξει τους Λίβυους «αδελφούς της», μέχρι να επικρατήσει η ειρήνη, η ηρεμία και η δικαιοσύνη σε ολόκληρη τη Λιβύη.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ποιος είναι ο μεγιστάνας εργοστασιάρχης κρεάτων που «έσπειρε» τον κορωνοϊό ξανά στη Γερμανία

«Παιχνίδια» με τη φωτιά στο Αιγαίο: 60 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά και πέντε εμπλοκές


Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Σταματήστε τις προκλήσεις, θα προασπίσουμε τα δικαιώματά μας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης