Γεννηματά: Η τηλεργασία μπορεί να ωφελήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Γεννηματά: Η τηλεργασία μπορεί να ωφελήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για την τηλεργασία

5072370
Τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στην 4η τηλεσυζήτηση του κόμματος για την τηλεργασία.

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, η ψηφιακή εποχή απαιτεί μια βαθιά αλλαγή στα συστήματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Όπως είπε μιλώντας πρόσφατα, με εκπαιδευτικούς αναφέρθηκε στην ανάγκη του «Ψηφιακού Διαφωτισμού». «Οι νέοι μας πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά για να αξιοποιήσουν τις νέες συνθήκες» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Παρακολουθήστε ζωντανά την εκδήλωση

«Τηλεργασία: Δυνατότητα ή... εργασιακό ατύχημα;»


Η τηλεργασία μπορεί να ωφελήσει τις επιχειρήσεις αλλά και τον εργαζόμενο σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, καθώς βοηθάει τις επιχειρήσεις να μειώνουν τις ανάγκες για γραφεία, χώρους και υποδομές αλλά και τα λειτουργικά έξοδα. Ενώ, οι εργαζόμενοι θα έχουν μεγαλύτερη επαφή με την οικογένεια τους, εξυπηρετεί παράλληλα και όσον αφορά τις μετακινήσεις για όσους μένουν μακριά από την εργασία τους ενώ, εξυπηρετεί και εργαζόμενος με αναπηρία.

Υπάρχει ωστόσο όπως επισημαίνει η κυρία Γεννηματά και ο κίνδυνος της υπερεκμετάλλευσης. Για αυτό και προτείνει μεταξύ άλλων, να εξασφαλίζεται η συναίνεση του εργαζομένου και όχι να εξαναγκάζεται αυτός σε αλλαγή της μορφής εργασίας του, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Συμφωνία. Να τηρούνται απαρέγκλιτα τα εργασιακά και ασφαλιστικά του δικαιώματα. Υπάρχει μείζον ζήτημα με το ωράριο εργασίας. Στην έρευνα της ΓΣΕΕ το 35% των εργαζομένων δήλωσε πως στη διάρκεια του lockdown , δούλεψε περισσότερες ώρες με τηλεργασία από το νόμιμο ωράριο, χωρίς όμως να αναγνωρισθούν υπερωρίες.

Η τηλεργασία δεν πρέπει να εξελιχθεί σε «ατύχημα», «εχθρό» του εργαζόμενου, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ο ρόλος του Κινήματος είναι να μην αφήσουν να κυριαρχήσουν σήμερα οι παμπάλαιες λογικές της εργασίας με το κομμάτι αρκεί να τηρηθούν οι όροι και οι κανόνες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γερμανία: Απαγορεύτηκε η ακροδεξιά οργάνωση «Ο αετός του Βορρά»

Σταϊκούρας: Εργαλείο ανάπτυξης οι μικροπιστώσεις έως 25.000 ευρώ

Παπαγγελόπουλος: Αγαπώ και εκτιμώ τους Τσίπρα – Παππά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης