Αγωγές στην Siemens και ισονομία ζητά η επιτροπή

Αγωγές στην Siemens και ισονομία ζητά η επιτροπή

Ο κ. Χάρης Παμπούκης έστειλε επιστολή στον δ.σ. της γερμανικής εταιρείας κ. Παναγιώτη Ξυνή όπου μεταξύ άλλων προαναγγέλλει αγωγές και πρόστιμα.

 Αγωγές στην Siemens και ισονομία ζητά η επιτροπή
Στην επίθεση καλούν την κυβέρνηση και την δικαιοσύνη να περάσουν σε σχέση με το σκάνδαλο της Siemens τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής που ερευνούσαν το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Στο πόρισμά τους περιλαμβάνουν ξεχωριστό κεφάλαιο με οκτώ προτάσεις όπου μεταξύ άλλων ζητούν: «Να επισπευστεί το ταχύτερο δυνατό η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας για τα φυσικά πρόσωπα που έχει αρχίσει ήδη από το 2005» αλλά και να ασκηθούν αγωγές και πρόστιμα κατά της Siemens. Αναλυτικά, αναφέρεται:

«Να ασκηθεί αγωγή κατά της εταιρείας Siemens τόσο από το Ελληνικό Δημόσιο όσο και από τα νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση της θετικής και αποθετικής ζημίας που φέρεται να υπέστη» καθώς και να «επιβληθούν σε βάρος της Siemens από τα αρμόδια όργανα του Κράτους οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις μεταξύ των οποίων και η επιβολή προστίμου ώστε να θωρακιστεί η διαφάνεια σε όλους τους τομείς λειτουργίας του Κράτους».

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι από πλευράς κυβερνήσεως ο κ. Χάρης Παμπούκης έστειλε επιστολή στον δ.σ. της γερμανικής εταιρείας κ. Παναγιώτη Ξυνή όπου μεταξύ άλλων προαναγγέλλει αγωγές και πρόστιμα.

Επιπλέον τα μέλη της επιτροπής ζητούν την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος ώστε να εξασφαλιστεί η ισονομία «των πολιτικών μέλη των κυβερνήσεων στη δίωξη των αξιόποινων πράξεων έναντι των πολιτών» αλλά και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου:

α) για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και

β) την τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν το «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων και κρατικών λειτουργών ώστε να διασφαλίζεται η απόλυτη διαφάνεια των οικονομικών τους.

Στις προτάσεις του περιλαμβάνεται και η δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος για τον αποτελεσματικό έλεγχο κρατικών προμηθειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης