Γεννηματά: Ανενεργός ο νόμος της Πολιτικής Προστασίας έξι μήνες μετά

Γεννηματά: Ανενεργός ο νόμος της Πολιτικής Προστασίας έξι μήνες μετά

 «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν μπορεί να συνεχίζει να αποτελεί πεδίο πελατειακών διευθετήσεων και τοπικισμών» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι εκκρεμεί η αναδιοργάνωση του σώματος

gennimata-thumb-large
Αφορμή να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας αποτέλεσε η έξαρση της πανδημίας τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κατά την διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε το κόμμα με κεντρική θεματική την Πολιτική Προστασία, με ομιλητές τον Ευρωβουλευτή, Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς και εξειδικευμένους επιστήμονες του τομέα.

«Η μεγάλη αλλαγή στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, παγκοσμίως, είναι η μετάβαση από την διαχείριση των φυσικών καταστροφών στην προστασία της δημόσιας ασφάλειας» υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά και υπενθύμισε με νόημα πως «στη χώρα μας, ο νόμος 4662/2020 έξι μήνες μετά την ψήφισή του, παραμένει ανενεργός στα βασικά του σημεία».

Η κ. Γεννηματά έκανε παράλληλα μια ιστορική διαδρομή στη συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ στην δημιουργία δομών πολιτικής προστασίας αναφέροντας ότι «ήδη από το 1995 με τον νόμο 2344 που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, θέσαμε τις βάσεις για μια σύγχρονη πολιτική διαχείρισης κινδύνων». Έργο ΠΑΣΟΚ στο ίδιο πεδίο υπήρξε σύμφωνα με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ το 2003 το «Γενικό Σχέδιο «Ξενοκράτης» το οποίο, με συμπληρώσεις και μικρο-τροποποιήσεις, αποτελεί το βασικό επιχειρησιακό σχέδιο που διαθέτουμε και σήμερα».

Ταυτόχρονα, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε με νόημα πως «η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν μπορεί να συνεχίζει να αποτελεί πεδίο πελατειακών διευθετήσεων και τοπικισμών» και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι εκκρεμεί η αναδιοργάνωση του σώματος.

Σχολιάζοντας και τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, «η Ενωμένη Ευρώπη στηρίζεται κατά προτεραιότητα στην αλληλεγγύη και χρειάζεται γρήγορα αντανακλαστικά. Δυστυχώς αυτό δεν το είδαμε και στην πανδημία» επισήμανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι «με την συνεχή βελτίωση και ενίσχυση σε μέσα και δυνατότητα του «RescEU», του ευρωπαϊκού προγράμματος για την Πολιτική Προστασία, θα μπορέσουμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Ειδήσεις σήμερα

Deutsche Welle: Οι τουριστικές κρατήσεις για Ελλάδα, Κύπρο αυξάνονται καθημερινά

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ για Τουρκία: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί παραβίαση της κυριαρχίας της

Κάιλι Τζένερ: Γυμνή αγκαλιά με την κόρη της στο εξώφυλλο της Vogue Τσεχοσλοβακίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης