Μητσοτάκης για Πανελλήνιες: Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά πριν ακόμη βαθμολογηθούν

Μητσοτάκης για Πανελλήνιες: Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά πριν ακόμη βαθμολογηθούν

Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

yriakos_mita
Μηνύματα προς τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου έστειλαν τις τελευταίες ώρες ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης λόγω της πρεμιέρας σήμερα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν και να ενισχύσουν ψυχολογικά τους τελειόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην κρίσιμη αυτή δοκιμασία της ζωής τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους στις Πανελλήνιες 2020 έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, τονίζοντας ότι φέτος «τα παιδιά μας νίκησαν» απέναντι σε πρωτόγνωρες δυσκολίες μιας διαφορετικής χρονιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι οι υποψήφιοι αξίζουν συγχαρητήρια «πριν ακόμη βαθμολογηθούν», ενώ προσθέτει ότι «νικητές θα βγουν και στη μάχη των εξετάσεων».

«Τα παιδιά μας νίκησαν, φέτος, τις πρωτόγνωρες δυσκολίες μιας διαφορετικής χρονιάς. Τα συγχαρητήρια, λοιπόν, τους αξίζουν πριν ακόμη βαθμολογηθούν. Νικητές θα βγουν και στη μάχη των εξετάσεων που ξεκινά σήμερα. Έτσι κι αλλιώς, η ζωή τους ανήκει. Καλή δύναμη σε όλες και όλους!» έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.



Τσίπρας: Ανταγωνισμός και βαθμοθηρία

«Η Ελλάδα αξίζει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα εξαντλεί τα παιδιά της. Και θα το αποκτήσει, σε πείσμα όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ανταγωνισμός και η βαθμοθηρία μεταξύ 18χρονων είναι προϋπόθεση αριστείας και προόδου» τόνισε, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η προσπάθεια στο σχολείο για τη μόρφωση σας ανοίγει δρόμους. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες μπροστά σας» ανέφερε σχετικά η κ. Γεννηματά, ενώ «σημασία έχει να προχωράς μπροστά κόντρα στα εμπόδια που σου ορθώνουν» επισημαίνει ο Περισσός και προσθέτει ότι «η ελπίδα θα υπάρχει πάντα όσο οι νέοι θα αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Όσο θα σηκώνονται ακόμα και όταν πέφτουν». «Βαθειά αναπνοή» καλεί τις υποψήφιες και τους υποψήφιους να πάρουν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Κλείσιμο
Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

«Ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων. Ένας σταθμός για να φτάσει η καθεμία και ο καθένας στον προορισμό που επιθυμεί στη ζωή. Το άγχος, η πίεση, τα ατελείωτα φροντιστήρια, οι θυσίες κάθε γονιού κρίνονται από σήμερα και για τις επόμενες 15 μέρες.

Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Και εργαστήκαμε ώστε αυτό να αλλάξει. Γιατί η Ελλάδα αξίζει ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν θα εξαντλεί τα παιδιά της. Και θα το αποκτήσει, σε πείσμα όσων προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο ανταγωνισμός και η βαθμοθηρία μεταξύ 18χρονων είναι προϋπόθεση αριστείας και προόδου.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε κάθε μαθήτρια και κάθε μαθητή.

Και να θυμάστε πως ό,τι και να γίνει στις Πανελλαδικές, κανείς δεν θα σας στερήσει τη ζωή που θέλετε να ζήσετε. #πανελληνιες2020 #panellinies»

Η Ανάρτηση της Φώφης Γεννηματά

«Σήμερα κάνετε ένα νέο ξεκίνημα. Η προσπάθεια στο σχολείο για τη μόρφωση σας ανοίγει δρόμους. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες μπροστά σας. Με πίστη στον εαυτό σας και έμπνευση από τα όνειρα σας θα τα καταφέρετε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις».
KKE: Μήνυμα προς τους χιλιάδες υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε μήνυμα του προς τους χιλιάδες υποψηφίους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σημειώνει τα εξής:

«Φτάσατε ως εδώ, κόντρα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτα απ' όλα, όμως, με φιλοδοξία για να πετύχετε τους στόχους σας. Και από αυτή τη δοκιμασία να κρατήσετε αυτό: Σημασία έχει να προχωράς μπροστά κόντρα στα εμπόδια που σου ορθώνουν.

Το μέλλον το κρατάτε εσείς στα χέρια σας, ό,τι και να καταφέρετε σε αυτές τις εξετάσεις. Και μπορείτε να κερδίσετε μια ζωή αντάξια των ονείρων σας.

Η ελπίδα θα υπάρχει πάντα όσο οι νέοι θα αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Όσο θα σηκώνονται ακόμα και όταν πέφτουν.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους σας».

Βαρουφάκης: Βαθειά αναπνοή

«Αύριο ξεκινούν οι πανελλήνιες στα Γενικά Λύκεια και μεθαύριο στα ΕΠΑΛ. Καλή επιτυχία παιδιά. Και μην ξεχνάτε ότι δεν είναι τίποτα άλλο από μια από τις πολλές ευκαιρίες/δοκιμασίες που θα βρείτε στο δρόμο σας. Βαθειά αναπνοή λοιπόν και να κοιτάτε μπροστά!», καταλήγει στο μήνυμά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.
varskis


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Πρώτο μας μέλημα η ασφάλεια επισκεπτών και εργαζόμενων

Πανελλαδικές εξετάσεις: Για το βιβλίο, τη γραφή και τον ελεύθερο χρόνο τα θέματα σε Γλώσσα και Έκθεση

Βίντεο: «Ζητάω ταπεινά συγγνώμη από τον Χαρδαλιά γιατί θέλω το έλεος του Θεού» λέει τώρα η «παρουσιάστρια»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης