Βρούτσης: Ενίσχυση του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» με την κάλυψη του 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

Βρούτσης: Ενίσχυση του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» με την κάλυψη του 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών

Για το διάστημα κατά το οποίο ο εργαζόμενος δεν απασχολείται

vroutsis
«Με το μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ", η πολιτεία συμβάλλει στην αναπλήρωση της ενδεχόμενης απώλειας του εισοδήματος του εργαζομένου (60%), που, στην τελική ανάλυση, μετά από εισφορές και φόρους, η αναπλήρωση για τον εργαζόμενο είναι 83,5% έως 100%» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Όπως είπε, με τροπολογία, που κατατέθηκε, κατόπιν οδηγίας του ίδιου του πρωθυπουργού, ενισχύθηκε περαιτέρω ο μηχανισμός, με την κάλυψη του 60% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για το διάστημα κατά το οποίο ο εργαζόμενος δεν απασχολείται. «Αυτό θα ισχύσει από τις 15 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου. Όμως, αφήνουμε ανοιχτό "παράθυρο" να επεκταθεί χρονικά» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.051 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε επίσης ότι οι απονομές των συντάξεων δεν έχουν διακοπεί, αντίθετα, ενισχύονται. Υπογράμμισε δε ότι η ψηφιακή σύνταξη «ΑΤΛΑΣ» λειτουργεί ήδη πιλοτικά και θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

Ερωτηθείς για την ανεργία, ο κ. Βρούτσης απάντησε, μεταξύ άλλων: «Με τα μέτρα, που λάβαμε, αποφύγαμε το ισχυρό "κύμα" απολύσεων».

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίδομα παιδιού: Μετατίθεται η ημερομηνία ανοίγματος της πλατφόρμας

Αναδρομικά: Κατατέθηκε ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα να διορθωθούν τα εκκαθαριστικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης