Ζαχαριάδης (Θέμα 104,6): Τα δικά μας 27 δισ. ήταν λεφτόδεντρα μας είπαν, τα 24δισ. της κυβέρνησης δεν είναι;

Ζαχαριάδης (Θέμα 104,6): Τα δικά μας 27 δισ. ήταν λεφτόδεντρα μας είπαν, τα 24δισ. της κυβέρνησης δεν είναι;

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει «να προστατέψει τις θέσεις εργασίας και να τις στηρίξει»

zaxariadis-1800
«Δεν το θεωρώ από την πλευρά της πλειοψηφίας υπεύθυνη στάση», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών χωρίς να το αποκλείει, μιλώντας στον Θέμα 104,6 και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Γιάννη Μακρυγιάννη.

Με φόντο τις οικονομικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη διάθεση 24 δισ για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων από τις συνέπειες της πανδημίας, “δεν ξέρω πόσα από αυτά τα δισ έχουν φτάσει στην πραγματική οικονομία” σχολίασε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε “εμάς η εκτίμησή μας είναι και -θα βγάλουμε την κοστολόγηση μας τις επόμενες ημέρες- ότι είναι λιγότερα τα χρήματα”.


Κλείσιμο
Επικαλούμενος το πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι” του ΣΥΡΙΖΑ, “τα 26 δισ είναι λεφτόδεντρα, τα 24 του κ. Μητσοτάκη δεν είναι λεφτόδεντρα” διερωτήθηκε ο κ. Ζαχαριάδης και συμπέρανε ότι η “πολιτική συζήτηση στερείται σοβαρότητας”. Την ίδια ώρα, όλες οι εκτιμήσεις που μας δίνουν το ΔΝΤ, η ΕΕ και οι άλλοι οργανισμοί είναι ότι θα έχουμε “την μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη, την μεγαλύτερη ανεργία και την μεγαλύτερη έκρηξη ανισοτήτων”, υποστήριξε ο ίδιος. Με δεδομένο ότι την ύφεση πυροδοτεί η κατακόρυφη πτώση του τουρισμού, “έπρεπε να έχουμε ειδικό σχέδιο για τον τουρισμό και την εστίαση” επισήμανε ο βουλευτής, ενώ χαρακτήρισε ως “πλεονέκτημα” τα καλύτερα αποτελέσματα της χώρας στο ζήτημα της εξάπλωσης του ιού. “Φαίνεται η ατολμία και μία αντίληψη να χρησιμοποιήσει την κρίση ως ευκαιρία, για να αναδιατάξει το εργατικό δίκαιο και τις εργασιακές σχέσεις”, υπογράμμισε.

Στον αντίποδα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει “να προστατέψει τις θέσεις εργασίας και να τις στηρίξει”, κάνοντας λόγο για ανάγκη για “εμπροσθοβαρή μέτρα”. “Έπρεπε να είναι διατεταγμένες με άλλο τρόπο οι προτεραιότητες” τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης και περιέγραψε ότι τα χρήματα από τις μειώσεις των μισθών θα λείψουν γρήγορα από την πραγματική οικονομία.

Ειδήσεις σήμερα:

Η μαυροφορομένη γυναίκα έκανε πρόβα την επίθεση στην 34χρονη; - Τα 75 δευτερόλεπτα της φρίκης σε βίντεο

Πώς «χτύπησε» ο κορωνοϊός την Ελλάδα και ποιοι πλήρωσαν το βαρύτερο τίμημα

Καλοκαιρινή άδεια, άδεια ειδικού σκοπού, απολύσεις: Τι προβλέπει η νέα εγκύκλιος του υπ. Εργασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης