Ανδρουλάκης (ΘΕΜΑ 104,6): «Τα πόθεν έσχες δεν είναι πασαρέλα ειδήσεων»

Ανδρουλάκης (ΘΕΜΑ 104,6): «Τα πόθεν έσχες δεν είναι πασαρέλα ειδήσεων»

«Το μείγμα μεταξύ δανείων και επιδοτήσεων να είναι προς τις επιδοτήσεις» ανέφερε σχετικά με το ευρωπαϊκό ταμείο ανασυγκρότησης ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ

nikow_androulakis
Τα πόθεν έσχες πρέπει να είναι ένα στοιχείο όχι για κουτσομπολιό αλλά για να βλέπει ο πολίτης πώς προήλθε ο πλούτος των πολιτικών ανέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης με αφορμή ερώτηση για το πόθεν έσχες του κ. Παπαδημούλη «όλα τα υπόλοιπα είναι θέματα καθαρά επικοινωνιακά, για αυτό πρέπει να πάμε σε μία ουσιώδη διαδικασία του πόθεν έσχες και όχι αυτό που συμβαίνει μία πασαρέλα ειδήσεων, που πολλές φορές είναι και άνευ αντικρίσματος και πρέπει η βουλή να κάνει μία ειδική μέριμνα για αυτό, διότι αραχνιάζουν τα πόθεν έσχες σε διάφορα υπόγεια, χωρίς να έχουν έναν πραγματικό έλεγχο που αυτό πρέπει να γνωρίζει ο απλός πολίτης, εάν ο πλούτος που έχει κάθε πολιτικός είναι από νόμιμες δραστηριότητες ή υπάρχουν δραστηριότητες οι οποίες πλήττουν το δημόσιο συμφέρον».

Για το ευρωπαϊκό ταμείο ανασυγκρότησης, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι η πρωτοβουλία να έχει ένα μεγάλο πακέτο επιδοτήσεων είναι σημαντική πρωτοβουλία για τις χώρες του Νότου, καθώς το επιτόκιο είναι 0,1% , μπορούν να χαρακτηριστούν ως νέα δάνεια για τις αδύναμες οικονομίες.

Ανέφερε, τέλος, πως λόγω της αδυναμίας να βγούμε με έναν εύκολο και φτηνό τρόπο στις αγορές μετά από ένα – ενάμισι χρόνο, για να αποφύγουμε ένα νέο μνημόνιο, όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, θα βοηθήσει να δοθούν από τα ευρωπαϊκά ταμεία, ένα μεγάλο ποσοστό επιδοτήσεων και ένα μικρότερο ποσοστό δανείων, δηλαδή το μείγμα μεταξύ δανείων και επιδοτήσεων να είναι προς τις επιδοτήσεις. Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τέλος Μαϊου που κατά πληροφορίες θα λήξει η ιστορία του «recovery» ταμείου, εάν υπάρχει στο ταμείο αυτό ποσοστό επιδοτήσεων της τάξης του 50% θα είναι μία πρώτη επιτυχία και για τη χώρα μας και για τις υπόλοιπες χώρες.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπακογιάννη (Θέμα 104,6): Δεν έχουμε λόγο για εκλογές - Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν ταύτιση με Παπαγγελόπουλο

«Δεν θέλουμε κλειστά Δημοτικά - Να συνεχιστεί η σχολική διαδικασία» λέει ο ΓΓ Δασκάλων (ΘΕΜΑ 104,6)

Ζαχαράκη (Θέμα 104,6): 70% των μαθητών επέστρεψαν – Έως τέλος Ιουνίου μαθήματα στα δημοτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης