Μπουτάρης: Γουστάρω τον Μητσοτάκη - Αυτός ο μ@λ@κ@ς ο Ζέρβας ακύρωσε ό,τι είχαμε ξεκινήσει

Μπουτάρης: Γουστάρω τον Μητσοτάκη - Αυτός ο μ@λ@κ@ς ο Ζέρβας ακύρωσε ό,τι είχαμε ξεκινήσει

Συνέντευξη στο pod.gr και στον Σταύρο Θεοδωράκη - Ποιον πολιτικό χαρακτήρισε killer και ποιον μπαγλαμά - Η Αθήνα και οι γκόμενες

mpoytaris
Στον Σταύρο Θεοδωράκη και στο podcast Πρωταγωνιστές έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ο Γιάννης Μπουτάρης.
Σε αυτή επιτέθηκε στον νυν δήμαρχο της Θεσσαλονίκης με το γνωστό αθυρόστομο στιλ του, λέγοντας πως ο μ@λ@κ@ς ο Ζέρβας ακύρωσε ότι είχαμε ξεκινήσει. «Την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Ελευθερίας, κάτι πεζόδρομους που είχαμε προγραμματίσει, κάτι ποδηλατοδρόμους που είχαμε προγραμματίσει, τα ακύρωσε όλα. Αυτός με μισεί, ρε! Με μισεί!», είπε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Αντίθετα έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας: «Τον γουστάρω πολύ γιατί ήταν έτοιμος. Δηλαδή όλα τα αλλά είναι λόγια. Αυτό που έκανε με τον Πιερρακάκη πρέπει να αλλάξει τη χώρα. Σε δύο χρόνια θα λειτουργούμε διαφορετικά. Θαυμάζω και την αντοχή του. Είναι απίστευτο, δηλαδή. Εάν ξεκαθαρίσει και κάτι πολιτικούς άλλα ντ’ άλλων που έχει μέσα... Εντέλει νομίζω το συν-πλην βγαίνει συν».

Ο killer και ο μπαγλαμάς

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ο Γιάννης Μπουτάρης ξεσπάθωσε: «Όταν έχεις 500.000 Έλληνες που ψηφίζουν το Βελόπουλο... κι άλλους τόσους που ψηφίζουν τον, τον... πώς τον είπαμε τον άλλο τον μπαγλαμά, τον Γιάννη το Βαρουφάκη. Τι περιμένεις, τι χώρα είναι αυτή δηλαδή; Από το ΣΥΡΙΖΑ ποιοι είναι αυτοί που είναι πραγματικά πατριώτες και θέλουνε, σκέφτονται την Ελλάδα και όχι τον κώλο τους;».
Για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι τον εκτιμά: «Τον γνώρισα και προσωπικά… άσχετα αν είναι killer… ξέρει τι θέλει. Θέλει να είναι αρχηγός και μπορεί και τα καταφέρνει μια χαρά».

Eγώ είμαι κατ’ εξοχήν προοδευτικός. Μου λένε «μια είσαι με τους δεξιούς, μια είσαι με τους αριστερούς». Παιδιά, και οι δύο λένε καλά πράγματα. Αλλά και οι δύο λένε κακά πράγματα. Εγώ παίρνω... τα καλά πράγματα.

Κλείσιμο


Αναφερόμενος στα προσωπικά του αλλά και σε άλλα θέματα είπε:

Συνέρχομαι από την πνευμονία. Είχα μια πνευμονία, μου γ@μ@σ@ τα πρέκια. Μου προέκυψε την Καθαρά Δευτέρα. Με πυρετούς, με αντιβιώσεις, με με με..., τι να σου πω. Και σήμερα πήγα κι έκανα εξετάσεις πάλι στο νοσοκομείο το πρωί, είμαι καλά, απλώς η αδυναμία και η ατονία που έχω θα θέλει καιρό να περάσει.
Ο πατέρας μου πέθανε 81. Η μάνα μου πέθανε 92 αλλά έτσι, για να πάρεις ένα σκηνικό, η γιαγιά μου πέθανε 102. Έχω περιθώρια δηλαδή ακόμα.
Η Σαντορίνη στα κρασιά έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Δηλαδή έχει αυτή την ποικιλία το Ασύρτικο, η οποία πια καλλιεργείται ουσιαστικά σ᾽ όλη την Ελλάδα. Όμως το κρασί που βγάζει, το Ασύρτικο από την Σαντορίνη, έχει μια γεύση η οποία θυμίζει μέταλλο, η οποία είναι ανεπανάληπτη.

Η Αθήνα και οι γκόμενες

Είμαι σαν κυνηγημένος στην Αθήνα, δεν κατάφερα να κάνω μια παρέα, να πω το βράδυ θα μείνω στην Αθήνα, λέει. Είχα 3-4 γκόμενες στην Αθήνα και όταν έμενα ήτανε λόγω αυτών. Μην ξεχνάς ότι μεταξύ ‘80 και ‘90 εγώ ήμουνα χωρισμένος, τότε όποιον πάρει ο χάρος.
Πάει καλά η ιστορία με τον Αρκτούρο. Μετρημένα αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 600 ζώα, σ’ αυτή την περιοχή, τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Εμείς όταν αναλάβαμε τις πρώτες καταμετρήσεις που είχαμε, είναι ζήτημα αν είχε 300 ζώα. Η ιστορία περπάτησε καλά.
Όταν προστατεύεις την αρκούδα, προστατεύεις όλο το δασικό σύστημα… έφυγε η αρκούδα, φύγαν όλα. Και ο λύκος το ίδιο. Και τα δύο τα γουστάρω. Η αρκούδα είναι πιο κυρίαρχο. Ο λύκος είναι πιο πολεμιστής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης