Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις για την εστίαση και τον τουρισμό»

Γεωργιάδης στον ΘΕΜΑ 104,6: «Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις για την εστίαση και τον τουρισμό»

«Το να λείπει η αξιωματική αντιπολίτευση από μία επίσημη εκδήλωση, παρουσία της ΠτΔ, είναι πρόβλημα» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναφερόμενος στην απουσία των κομμάτων της Αριστεράς από την εκδήλωση για τα θύματα της Marfin

georgiadis
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 κι αναφέρθηκε στην απουσία των κομμάτων της Αριστεράς από τη σημερινή εκδήλωση για τα θύματα της Marfin. Ακόμα, αναγνώρισε τις «ζημιές» που έχει αφήσι η πανδημία στην ελληνική οικονομία, ωστόσο ξεκαθάρισε πως μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις για τα σχέδια στήριξης της εστίασης και του τουρισμού.

Για την εκδήλωση στη Marfin και την απουσία της Αριστεράς, ο Γεωργιάδης είπε: «Παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας θα έπρεπε να τελειώσει κάθε συζήτηση για το ποιος παίρνει τη δόξα. Εφόσον ο πρώτος πολίτης είναι εκεί, όλοι οι άλλοι είμαστε κάτω από τη δική του αιγίδα. Δυστυχώς τα κόμματα της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ αποφάσισαν να πάνε με διαφορετικούς τρόπους. Το να λείπει η αξιωματική αντιπολίτευση από μία επίσημη εκδήλωση, παρουσία της ΠτΔ, είναι πρόβλημα».



Αναφερόμενος στο «χτύπημα» που δέχτηκε η ελληνική οικονομία από τον κορωνοϊό, είπε: «Δεν έχω αυταπάτη ως υπουργός Ανάπτυξης για το ότι η καραντίνα έβλαψε σοβαρά την ελληνική οικονομία, ούτε ότι η διεθνής καραντίνα και τα μέτρα που έχουν λάβει άλλες χώρες βλάπτουν την ελληνική οικονομία, ασχέτως των δικών μας ενεργειών. Άρα, βρισκόμαστε σε έναν κυκλώνα γεγονότων που ασφαλώς δημιουργεί συνθήκες παντελώς πρωτόγνωρες. Είμαι αισιόδοξος γιατί μέσα σε όλα τα άσχημα υπάρχουν και αρκετά καλά. Αν μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα καλά και να μειώσουμε τα άσχημα θα πάμε καλύτερα από τα αναμενόμενα. Η Ελλάδα έκανε ένα πολύ σοβαρό rebranding. Η Ελλάδα που την δεκαετία 2010-2020 ήταν το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης και τώρα είναι το παράδειγμα προς μίμηση. Τώρα έχουμε κάποιο χρόνο να φτιάξουμε τις επόμενες εβδομάδες τα πρωτόκολλα ασφαλείας, να ενημερώνουμε σωστά την ελληνική και τη διεθνή γνώμη, να κάνουμε αυτό που πρέπει και έτσι να είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους πελάτες μας».

Για τη στήριξη της εστίασης και του τουρισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως: «Εμείς πρέπει να παρουσιάσουμε ένα συγκροτημένο, συνεκτικό σχέδιο, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου της αγοράς ότι ξέρουμε που πάμε και που πατάμε και που θέλουμε να φτάσουμε. Το πακέτο των μέτρων για την εστίαση και για τον τουρισμό θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο από όλους τους συναρμόδιους υπουργούς, θα έχει χρονοδιάγραμμα, κανόνες, πρωτόκολλα και ο καθένας θα ξέρει την επόμενη μέρα τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει. Αυτήν την εβδομάδα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε περισσότερες ανακοινώσεις, πολύ συγκροτημένες και θα έχουμε πολύ καλή αντιμετώπιση από την αγορά. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι το σχέδιό μας θα γίνει αποδεκτό από την αγορά γιατί είναι πολύ καλά δουλεμένο».

Κλείσιμο
Τέλος, για την επανεκκίνηση των καταστημάτων εστίασης, είπε: «Το υπουργείο ανάπτυξης, εκ της φύσεώς του, επιθυμεί οι επιχειρήσεις εστίασης να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν, διότι όσο αργούμε, τόσο η ζημιά είναι μεγαλύτερη και ο χρόνος της ανάρρωσης είναι μακρύτερος».

Ειδήσεις σήμερα:

Ράγισαν καρδιές για τα θύματα της Marfin: Η συγκίνηση Σακελλαροπούλου και το «ποτέ ξανά» του Μητσοτάκη

Σε φωτογραφίες της τουρκικής Βουλής βασίζονται τα fake news για νεκρό μετανάστη στον Εβρο!

Ξανά στη φυλακή ο παιδεραστής Νίκος Σειραγάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης