Κορωνοϊός - Καραμανλής: Έρχεται απόφαση για αύξηση του αριθμού επιβατών στα ταξί

Κορωνοϊός - Καραμανλής: Έρχεται απόφαση για αύξηση του αριθμού επιβατών στα ταξί

Τι είπε ο υπουργός Μεταφορών για την «τουριστική» συνεννόηση με χώρες όπως η Κύπρος και το Ισραήλ και τις αεροπορικές πτήσεις

karamanlis
«Στο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών, η ελληνική θέση ήταν ότι πρέπει να υπάρξει πανευρωπαϊκό σχέδιο για το άνοιγμα των μεταφορών, ωστόσο προσωπικά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο», είπε ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η Ελλάδα έχει ήδη προβεί σε συνεννόηση με χώρες, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, που έχουν λίγα κρούσματα. Εδώ θέλουμε μια χρυσή τομή: να μην πάρουμε υψηλό ρίσκο με τους επισκέπτες από το εξωτερικό και να μην θέσουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία» τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, αναφέροντας ότι θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ τα αμέσως προηγούμενα 24ώρα, όλοι όσοι θα θελήσουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα.

«Εάν υπάρξει απόφαση πανευρωπαϊκά ώστε να κρατηθεί κενή η μεσαία θέση επιβατών στα αεροπλάνα, ανακύπτει θέμα ποιος θα την πληρώσει», είπε ο κ. Καραμανλής, λέγοντας ότι ο κλάδος έχει χτυπηθεί βαριά και από τους πρώτους από την πανδημία του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι στην χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δεν έχει υπάρξει επιδότηση προς αεροπορικές εταιρείες.

Σε ότι αφορά τους επιβάτες που έχουν πληρώσει αεροπορικά εισιτήρια και δεν έχουν ταξιδέψει λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, είπε ότι εν πολλοίς καλύπτονται από το voucher με διάρκεια 18 μηνών που λαμβάνουν από τις αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να ταξιδέψουν στο μέλλον, λέγοντας ότι υπάρχει σχεδιασμός και εφόσον χρειαστεί θα υπάρξουν παρεμβάσεις, ώστε να μην χάσει κάποιος τα χρήματα του, εάν πχ. μελλοντικά αυξηθούν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Επιπλέον, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Μεταφορών, ετοιμάζεται η υπουργική απόφαση που θα προβλέπει αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών στα ταξί, καθώς σήμερα επιτρέπεται, πέραν του οδηγού, να υπάρχει μόνο ένας επιβάτης ανά ταξί.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Παρασκευή: Στην πλατεία δεκάδες κόσμου παρά την απαγόρευση - Επιτόπου η Αστυνομία

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: «Είδα τον Ξυλούρη πάνω από το νεκρό πατέρα μου και τον πυροβόλησα»

Bild: Θα πάμε διακοπές; Ας αποφασίσουν οι Έλληνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης