Δύο δεκαετίες Φεστιβάλ Καραγκιόζη στη Νέα Σμύρνη

Από τις 17 έως τις 20 Μαΐου,παιδιά και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερις μαγιάτικες βραδιές με τον αγαπημένο ήρωα του θεάτρου σκιών

Πιστός στο ραντεβού του τα τελευταία 20 χρόνια ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει και φέτος Φεστιβάλ Καραγκιόζη, από τις 17 έως τις 20 Μαΐου, προσκαλώντας παιδιά και γονείς σε τέσσερις μαγιάτικες βραδιές, παρέα με τον λαϊκό ήρωα που μπορεί ακόμα να μας κάνει να χαμογελάμε.

«Φέτος το Φεστιβάλ Καραγκιόζη θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης στην οποία βρίσκεται το Άλσος Μικρασιατικής Μνημοσύνης, με μια σειρά από ενδιαφέροντα μνημεία αφιερωμένα στις αλησμόνητες πατρίδες. Επιχειρούμε με αυτόν τον τρόπο να δούμε να συμπλέκονται η παράδοση με τη μνήμη, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των παιδιών», αναφέρει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, κ. Βαγγέλης Χατζατουριάν.

Η πρώτη παράσταση Καραγκιόζη στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πριν δύο ολόκληρους αιώνες στα Ιωάννινα. Από τότε και παρά την τουρκική καταγωγή του, ο Καραγκιόζης άρχισε να εντάσσεται στην ελληνική λαϊκή παράδοση για να γίνει σταδιακά ο φτωχός λαϊκός ήρωας που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε. Η Νέα Σμύρνη έχει μακρά παράδοση στο θέατρο σκιών, καθώς σε αυτήν έζησε και εργάστηκε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες καραγκιοζοπαίκτες, ο Μάνθος Αθηναίος. Το Φεστιβάλ Καραγκιόζη παρουσιάζει ο νεοσμυρνιώτης καλλιτέχνης Τάσος Κώνστας, θαυμαστής του Μάνθου Αθηναίου και μαθητής του μεγάλου καραγκοζιοπαίκτη Ευγένιου Σπαθάρη.


Πρόγραμμα Παραστάσεων

Πέμπτη 17/5 Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής

Παρασκευή 18/5 Ο μεγάλος κληρονόμος

Σάββατο 19/5 Ο Καραγκιόζης ανθοπώλης

Κυριακή 20/5 Ο Καραγκιόζης ξενοδόχος

Ώρα έναρξης παραστάσεων 20.00

Oι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Νέας Σμύρνης, στα τηλέφωνα 2132025922 & 924, στο email: politistikosorg@yahoo.gr και στο Site www.culturens.org
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr