Στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ «Elephantastico»

elefantastico

Από 11 έως 13 Μαΐου

Φαντασία, μαγεία, ακροβατικά, ποδηλατάδα στην παραλία και βαρκάδα στον Θερμαϊκό είναι ορισμένες από τις δράσεις που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ "Elephantastico", το οποίο διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο δήμος Θεσσαλονίκης, στο διάστημα από 11 έως 13 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, που συνεργάζονται για την υλοποίηση μιας ψυχαγωγικής, παιδαγωγικής και πολιτιστικής γιορτής για τα παιδιά ολόκληρης της πόλης.

Οι πρωταγωνιστές στο "Elephantastico 2018" θα είναι τα παιδιά ηλικίας από ενός έτους και άνω, ενώ η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις, τις μουσικοθεατρικές παραστάσεις και τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους της Θεσσαλονίκης, θα είναι ελεύθερη.

"Στόχος μας ήταν να ενώσουμε το δυναμικό που έχει η πόλη μας, τους δημιουργικούς ανθρώπους, τις ομάδες και τους φορείς και να δημιουργήσουμε ένα φεστιβάλ αποκλειστικά για τα παιδιά. Να αξιοποιήσουμε όλους τους δημόσιους χώρους, με ελεύθερη είσοδο. Το φεστιβάλ είναι τριήμερο, επιθυμία μας να μπορέσουμε να το επεκτείνουμε σε μέρες" δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών του δήμου Θεσσαλονίκης, 'Ελλη Χρυσίδου.

Συνολικά το τριήμερο, από 11 έως 13 Μαϊου, θα πραγματοποιηθούν 40 δράσεις και μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται μουσικοθεατρικές παραστάσεις, ακροβατικά και κλόουν από την Ισπανία και την Τσεχία, περιήγηση με λεωφορείο προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη, κυνήγι χαμένου θησαυρού, εργαστήρια ρομποτικής και κεραμικής, καθώς και περιήγηση με ποδήλατα στη Νέα Παραλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Γιε-χσιεν_-_Η_Σταχτοπουτα_απο_την_Κινα_01_1200px

Το «Θέατρο Ρετρό» πιστό στο όραμα του να αναζητά μύθους από όλο τον κόσμο, φέρνει κοντά έθιμα από την Ελλάδα και την Κίνα τα οποία βρίσκουν τα κοινά τους στοιχεία και δημιουργούν φιλίες και δεσμούς