Φόβος και τρόμος για τα παιδιά όταν οι γονείς πιάνουν το τιμόνι!

Το 40% των παιδιών αναστατώνονται όταν η μαμά ή ο μπαμπάς χάνουν την ψυχραιμία τους στο τιμόνι και ένα στα τρία ανησυχεί και τρομάζει

Σε πραγματικό εφιάλτη έχει εξελιχθεί η οδηγική συμπεριφορά των γονέων για τα παιδιά, όπως καταγράφεται σε έρευμα της εταιρείας ελαστικών «Continental». 

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.000 παιδιών ηλικίας 4 έως 16 ετών στην Ευρώπη και όπως έδειξαν τα ευρήματα το τέσσερα στα δέκα παιδιά αναστατώνονται όταν η μαμά ή ο μπαμπάς χάνουν την ψυχραιμία τους στο τιμόνι και ένα στα τρία ανησυχεί και τρομάζει!  

Ακόμη, σχεδόν δύο στα τρία παιδιά (ποσοστό 63%) δηλώνουν ότι οι γονείς τους οδηγούν «πολύ επιθετικά». Τα τρία στα τέσσερα ανέφεραν ότι οι γονείς χρησιμοποιούν απρεπείς εκφράσεις ή βρίζουν τους άλλους οδηγούς και ένα στα πέντε τόνισε ότι ο «υπεύθυνος ενήλικας» στο τιμόνι μιλούσε στο κινητό ενώ οδηγούσε, παρά την πολύ αυστηρή απαγόρευση.

Οπως έδειξε η δημοσκόπηση, αυτή η οδηγική συμπεριφορά από τον γονιό αναγκάζει το 22% των παιδιών να χωθούν κάτω από το κάθισμά τους για να κρυφτούν! Ένα στα πέντε παιδιά μάλιστα, έχει ήδη ζητήσει από τους μεγάλους να βελτιώσουν τον τρόπο που οδηγούν, έστω και αν το 14% από αυτά αποκαλύπτουν ότι φοβούνται πολύ να πουν στους γονείς τους ότι αυτοί αδιαφορούν.

Την ίδια ώρα, σχεδόν δύο στα δέκα παιδιά είπαν ότι γραπώνονται από το κάθισμα, αντιδρώντας στην ταχύτητα με την οποία οδηγούν οι γονείς τους. Ακόμη, το 23% των παιδιών δήλωσε ότι έχει βρεθεί σε ατύχημα, με υπεύθυνο οδηγό είτε τη μαμά είτε τον μπαμπά, ενώ το 80% σχολίασε ότι ο μπαμπάς είναι πιο πιθανό να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr