H Tesla στριμώχνει τους Γερμανούς

H Tesla στριμώχνει τους Γερμανούς

Όσο η γερμανική «τρόικα» περιμένει το «ξεφούσκωμα» της Tesla, τόσο η εταιρία του Musk θα τους κάνει να νιώθουν καυτή την ανάσα της.

Στιγμιοτυπο_οθονης_2023-03-09__11_14_46_πμ

Μπορεί να έχει μόλις 15 χρόνια πίσω της, όμως η Tesla αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά επιτεύγματα των τελευταίων δεκαετιών. Η εταιρία του Elon Musk έχει καταφέρει όχι μόνο να καθιερωθεί αλλά και να αποτελεί την πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Πολλές Κασσάνδρες έχουν προβλέψει το “ξεφούσκωμα” της εταιρίας. Και ακόμα περισσότεροι βλέπουν ότι κάποια στιγμή θα χτυπήσει “ταβάνι”. Όμως όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν το έχει η Tesla. Αλλά οι παραδοσιακοί κατασκευαστές. Και ιδίως οι premium γερμανικές εταιρίες.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Tesla ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο μονάδες μέσα στο 2022, φθάνοντας τα 1,31 εκατ. Και όχι μόνο αυτό, καθώς κατάφερε να σημειώσει άνοδο 40% σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία. Για το 2023 οι προβλέψεις της εταιρίας είναι ακόμα μεγαλύτερες. Όπως ανακοίνωσε ο Musk στην πρόσφατη συνάντηση των μετόχων της εταιρίας, στόχος για φέτος είναι τα 1,8 εκατ. μονάδες.



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ