«Οχι» στην εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο από βενζινοπώλες

Στο 1,3 ευρώ το λίτρο θα φθάσει το πετρέλαιο θέρμανσης αν υιοθετηθούν οι προτάσεις για εξίσωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης, αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών. Η ΟΒΕ θεωρεί «απαράδεκτη» μια τέτοια κίνηση καθώς, όπως αναφέρει, «θα συρρικνωθεί παραπέρα το ήδη μειωμένο οικογενειακό εισόδημα, η κατανάλωση θα πέσει, η αγορά θα υποστεί νέα καθίζηση και η ανεργία στον κλάδο θα αυξηθεί».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι οι πληροφορίες περί αύξησης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει προκαλέσει ήδη θύελλα διαμαρτυριών από τους καταναλωτές. Τονίζει ακόμη ότι χιλιάδες πρατήρια σε μεγάλο βαθμό στηρίζουν την επιβίωσή τους στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, ότι ο κλάδος, που μετράει εκατοντάδες κλεισίματα θα μετράει χιλιάδες και ότι το κράτος αντί να κερδίσει έσοδα θα χάσει, όπως ήδη γίνεται με τη κατακόρυφη μείωση στην κατανάλωση των άλλων καυσίμων που οι φόροι άγγιξαν σχεδόν τα 2/3 της τιμής.

Η θέση της ΟΒΕ για το πετρέλαιο θέρμανσης, είναι οι βενζινοπώλες να το προμηθεύονται με το μειωμένο ΕΦΚ και να τον πωλούν επίσης με μειωμένο ΕΦΚ, καθώς και να καταργηθεί η προκαταβολή του ΕΦΚ από τους πρατηριούχους στο σύστημα Ήφαιστος «που δεσμεύει τεράστια ποσά και «στεγνώνει» τα οικονομικά των πρατηρίων, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δουλεύουν με συνεχή πίστωση στους πελάτες που αδυνατούν να πληρώσουν μετρητοίς».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.