«Θερμό» φθινόπωρο κατά της λιτότητας... στη Ρουμανία

Ένα "θερμό" φθινόπωρο, με μαζικές διαμαρτυρίες εναντίον των σκληρών μέτρων λιτότητας και των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι, οι έμποροι και οι αγρότες της Ρουμανίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση της χώρας ότι αρνείται να προβεί σ' έναν σοβαρό διάλογο μαζί τους.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η αγγλόφωνη εφημερίδα "Nine O' Clock" του Βουκουρεστίου, ήδη έχουν αρχίσει να διοργανώνονται αγροτικές συγκεντρώσεις σε όλες, σχεδόν, τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις, ενώ έπειτα από μια εβδομάδα, οι αγρότες θα κατέβουν σε μαζική διαδήλωση, στο Βουκουρέστι, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Γεωργίας.

Εν μέσω των εξαγγελιών για κινητοποιήσεις, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη Ρουμανία, Τόνι Λάιμπεκ, δήλωσε ότι τα έξοδα κρατικής μισθοδοσίας θα πρέπει να περικοπούν στο 7,4% του ΑΕΠ και να φτάσουν στο επίπεδα του 2005, ενώ τόνισε πως αν τηρηθούν τα μέτρα, η ανάκαμψη θα αρχίσει μεσοπρόθεσμα, καθώς προβλέπεται να αυξηθούν οι εξαγωγές, αλλά και η ροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Από χθες άρχισε η αναπροσαρμογή των συντάξεων των βουλευτών, των διπλωματών και των αεροπόρων, ενώ αντίστοιχες μειώσεις θα γίνουν στις συντάξεις στρατιωτικών και αστυνομικών από 1-1-2011.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.