Αυξήθηκε η ανεργία στην Ισπανία τον Αύγουστο

Αυξήθηκε κατά 1,5% η ανεργία στην Ισπανία τον Αύγουστο, μετά την πτώση που είχε καταγράψει τους τέσσερις προηγούμενους μήνες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συνολικά ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία στο τέλος Αυγούστου έφτασε τα 3,97 εκατομμύρια, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου. Μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 9,3% (επιπλέον 340.581 άνεργοι).

Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE) της Ισπανίας που χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού, ανακοίνωσε στο τέλος Ιουλίου πως το ποσοστό ανεργίας συνέχισε να αυξάνεται το δεύτερο τρίμηνο.

Σύμφωνα με την Eurostat, στην Ισπανία καταγράφηκε τον Ιούλιο το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας της ευρωζώνης: 20,3%, ενώ ο μέσος όρος ήταν 10%.

"Συνήθως στην Ισπανία στο τέλος του καλοκαιριού τα ποσοστά ανεργίας αρχίζουν να αυξάνονται", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας 'Ελενα Σαλγάδο μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser.

Η Σαλγάδο φάνηκε αισιόδοξη τονίζοντας:"τα σημερινά στοιχεία δείχνουν πως αρχίζει να σταθεροποιείται η αγορά εργασίας και αυτό σημαίνει πως τους επόμενους μήνες θα έχουμε καλύτερα νέα από τον τομέα της ανεργίας".

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.