Ο αιφνιδιασμός Σαμαρά με Δένδια στο Άμυνας και Σκρέκα στο Ανάπτυξης

Ο αιφνιδιασμός Σαμαρά με Δένδια στο Άμυνας και Σκρέκα στο Ανάπτυξης

Το υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο 41χρονος βουλευτής Τρικάλων - Το παρασκήνιο με τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» που οδήγησε στην «αναβάθμιση» Δένδια - Γιατί αναλαμβάνει «πολιτικό» υπουργείο ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης

Ο αιφνιδιασμός Σαμαρά με Δένδια στο Άμυνας και Σκρέκα στο Ανάπτυξης
Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς απομάκρυνε διά της αναβαθμίσεως τον κ. Νίκο Δένδια από το υπουργείο Ανάπτυξης, μεσούσης της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και ενώ εκρεμεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα δάνεια».

Στον κ. Δένδια έδωσε τη θέση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου που, από τη Δευτέρα, μετακομίζει στις Βρυξέλλες, ενώ για το κρίσιμο στην περίοδο που διανύουμε υπουργείο Ανάπτυξης εξέπληξε ξανά, τοποθετώντας τον κ. Κώστα Σκρέκα -έναν πολιτικό από τη νέα γενιά βουλευτών.

Μέχρι και χθες υπήρχαν δύο εισηγήσεις για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, με αφορμή την αποχώρηση του κ. Αβραμόπουλου. Τελικώς, μετά και τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Σαμαράς απέφυγε τις εσωκομματικές εντάσεις που θα προκαλούσε ένας μίνι ανασχηματισμός και περιορίστηκε στην αντικατάσταση του κ. Αβραμόπουλου με την παράλληλη μετακίνηση του κ. Δένδια, ο οποίος το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργήσει προστριβές στις σχέσεις του με τους συναρμόδιους υπουργούς, με αφορμή τις ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» και τα χρέη προς το Δημόσιο.

Εκτός συζήτησης ήταν η ανάληψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον πρωθυπουργό με παράλληλη τοποθέτηση αναπληρωτή.

Πάντως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίνει πολιτικούς πόντους στον κ. Δένδια που, στις επόμενες εκλογές, θα πολιτευθεί στη δύσκολη Β' Αθηνών, αφού είναι ένα υπουργείο που δεν έχει πολιτικό κόστος, ενώ επιτρέπει τις διεκπεραιώσεις.

Ο κ. Σκρέκας, 41 ετών, είναι γιος του παλαιού βουλευτή Τρικάλων κ. Θέοδωρου Σκρέκα. Εξελέγη πρώτη φορά στις εκλογές του 2012 και, όπως έλεγε το πρωθυπουργικό περιβάλλον, επελέγη ακριβώς γιατί είναι νέος βουλευτής, που προέρχεται από το χώρο της αγοράς, με επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία.

Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και βγαίνοντας, είπε ότι ήταν επιλογή του πρωθυπουργού η μετακίνησή του και ότι η τελευταία του ενέργεια θα είναι να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια» και, ακολούθως, το απόγευμα της Δευτέρας θα ορκιστεί για το νέο του υπουργείο.

Ο κ. Σκρέκας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα ήταν σε επαφή με το πρωθυπουργικό περιβάλλον και ήταν από τα πρόσωπα που πρόβαλαν την κυβερνητική πολιτική στα τηλεοπτικά παράθυρα, πέφτει κατευθείαν στα βαθιά, αφού θα σηκώσει το βάρος της υπεράσπισης του νομοσχεδίου.

Το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο και ότι υπάρχει «action plan», που θα ακολουθήσει μέχρι το τέλος του έτους ο κ. Σκρέκας.

Το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Αβραμόπουλο, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους δύο υπουργούς, κ.κ. Δένδια και Σκρέκα, που είχαν και την πρώτη σύντομη συνάντησή τους.

Η ορκωμοσία των δύο υπουργών θα γίνει τη Δευτέρα το απόγευμα στςις 17:30, ενώ νωρίτερα, στη 1, ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ