LIVE

Κορωνοϊός

ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟ ΤΗΣ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ

ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΗ ΘΑΛΑΜΗΓΟ ΤΗΣ ΛΑΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ

Είναι θαλαμηγοί -σκέτες κούκλες- που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις glam επαύλεις δι­σεκατομμυρίων. Εκθαμβωτικά εντυπωσιακές, με απίστευτες ανέσεις, που κάνουν τη διαμονή, το λιγότερο, μυθική. Στις μεγάλες μαρίνες της χώρας είναι κοινό μυστικό: οποιοδήποτε σκά­φος είναι προς ενοικίαση! Ακόμη και αν πίσω από αυτά κρύβονται ισχυροί ιδιοκτήτες, όπως επι­χειρηματίες, εφοπλιστές ή και πρωταγωνιστές του εγχώριου τζετ

Είναι θαλαμηγοί -σκέτες κούκλες- που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις glam επαύλεις δι­σεκατομμυρίων. Εκθαμβωτικά εντυπωσιακές, με απίστευτες ανέσεις, που κάνουν τη διαμονή, το λιγότερο, μυθική. Στις μεγάλες μαρίνες της χώρας είναι κοινό μυστικό: οποιοδήποτε σκά­φος είναι προς ενοικίαση! Ακόμη και αν πίσω από αυτά κρύβονται ισχυροί ιδιοκτήτες, όπως επι­χειρηματίες, εφοπλιστές ή και πρωταγωνιστές του εγχώριου τζετ σετ. Το ποσό της ενοικίασης σαφώς και τρελαίνει, αφού η ημε­ρήσια χρέωση είναι... πενταψήφιο νούμερο!

Το «Alexander» ms Μαριάννας Λάτση με 90.000 ευρώ την ημέρα

Ο,τι πιο γκλάμορους διαθέτει η θάλασσα! Πολυτέλεια και νούμε­ρα που ζαλίζουν. Διαθέτει 27 καμπίνες, 57 άτομα πλήρωμα και μπορεί να φιλοξενήσει 8ο επισκέπτες. Συνδυάζει την κλασική κομ­ψότητα με την πολυτέλεια που αναζητά στα ταξίδια η ελίτ. Σε αυ­τό έχουν φιλοξενηθεί γαλαζοαίματοι, σταρ του Χόλιγουντ ακόμη και πλανητάρχες.

Εχει τα πάντα. Και όταν λέμε τα πάντα, το εννοούμε: ελικοδρό­μιο, κλειστές και ανοιχτές πισίνες, πολυτελέστατη τραπεζαρία με αση­μένια μαχαιροπίρουνα και λινές πετσέτες, μπαρ με σπάνια ποτά, ακό­μη και χώρο για events και πάρτι. Διαθέτει μια master σουίτα με υπνοδωμάτιο, μπάνιο και jacuzzi, ξεχωριστό σαλόνι και άλλες δε­κατέσσερις σουίτες που η καθεμία έχει διπλά υπνοδωμάτια, διπλά μπάνια και σαλόνι. Οσο για το προσωπικό; Είναι εκπαιδευμένο για να εκτελεί τα καπρίτσια σας 24 ώρες το 24ωρο. Καμαριέρες, σεφ, ακόμη και μπάτλερ με εξειδίκευση στις καλύτερες σχολές του εξω­τερικού. Πρόκειται για ό,τι πιο πολυτελές μπορεί να κλείσει κά­ποιος για ένα θαλασσινό ταξίδι. «Πολυτελής» βέβαια είναι και η τι­μή της ενοικίασής του, η οποία αγγίζει ημερησίως τα 90.000 ευ­ρώ, όσο δηλαδή κοστίζει η αγορά ενός μικρού διαμερίσματος!

Το «Turama» του Σπύρου Λάτση κοντράρεται στα ίσια με το «Alexander»

Εβδομήντα επισκέπτες, 60 άτομα προσωπικό και κόστος που συ­ναγωνίζεται αυτό της θαλαμηγού «Alexander». Τουτέστι 90.000 ευρώ την ημέρα! Εχει μήκος 117 μέτρα και 43 καμπίνες! Η θαλα­μηγός του Σπύρου Λάτση είναι ένα πλωτό κόσμημα. Με τα σαλό­νια, τα μπαρ της, τους executive chef και μπάτλερ, τις παιδικές χα­ρές, ακόμη και μίνι νοσοκομείο. Μικρές εκκεντρικότητες την κά­νουν ιδανική ακόμη και για οικογένειες: για παράδειγμα, διαθέτει ειδική αίθουσα σχολείου!

«Christina O» Ο μύθος του Ωνάση με 65.000 ευρώ την ημέρα!

Είναι εδώ και δεκαετίες η πιο πολυσυζητημένη θαλαμηγός. Το πε­ριβόητο πλοίο του Αριστοτέλη Ωνάση είναι πασπαλισμένο με μπό­λικη δόση από λάμψη και γκλάμουρ. Πλήρως ανακαινισμένο, από το καλοκαίρι του 2001, προκαλεί το εγχώριο αλλά και ξένο τζετ σετ για ένα ταξίδι. Μικρές λεπτομέρειες τρελαίνουν και τους πιο εγκρα­τείς: ■ H κεντρική του κρεβατοκάμαρα έχει έκταση 736 τετραγω­νικά πόδια! Διαθέτει πολυτελέστατο ξύλο, υπέρδιπλο κρεβάτι και μαρμάρινο μπάνιο. ■ Στο κατάστρωμα σας περιμένουν άλλες εκ­πλήξεις: lounge, βιβλιοθήκη, κεντρικό αίθριο, παιδική χαρά, γυ­μναστήριο, beauty salon, υπαίθριο μπαρ και ελικοδρόμιο. ■ Η main τραπεζαρία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 40 άτομα. Εχει τρα­πεζομάντιλα από βενετσιάνικες δαντέλες, Ercuis ασημικά και Waterford κρύσταλλα. ■ Στη βιβλιοθήκη θα βρείτε σπάνιες εκδό­σεις και στο bar «Aris» θα χορτάσετε συλλεκτικές σαμπάνιες. Εκλε­κτά κομμάτια Τέχνης, όπως Renoir και μαρμάρινα τζάκια θα σας βάλουν για τα καλά στην πολυτελή ατμόσφαιρα. ■ Κι όλα αυτά, με 65.000 ευρώ την ημέρα!

«0h Que Luna» της Ιωάννας Βαρδινογιάννη, με 38.500 ευρώ την εβδομάδα

Ενα εντυπωσιακό πλοίο, που συμβαδίζει με τα κέφια του επισκέ­πτη του, καθώς τα καλύμματα στο σαλόνι αλλάζουν και γίνονται κίτρινα, πορτοκαλί ή μπλε. Η κόρη του Νίκου και της Εμμανουέλ­λας Βαρδινογιάννη, Ιωάννα, παντρεμένη με τον Ισπανό τιτλούχο Αντόνιο Φουρνιέ, νοικιάζει το πολυτελέστατο σκάφος της, μήκους

90 ποδών, για υψηλού επιπέδου κρουαζιέρες στα ελληνικά νη­σιά. Το «Oh Que Luna» («Μα τι φεγγάρι») διαθέτει πέντε άτομα πλήρωμα και επικεφαλής τον καπετάν Βασίλη που είναι εξπέρ στη θάλασσα. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η διαρρύθμιση του. Διαθέτει ένα master bedroom με διπλό κρεβάτι και δύο καναπέ­δες, ένα V1P δωμάτιο με queen size κρεβάτι και καναπέ και δύο staterooms με δύο μονά κρεβάτια. Εντυπωσιακά, σε σχετικά μίνι-μαλ γραμμές, τα σαλόνια και η τραπεζαρία. Το Admiral Yacht δια­θέτει σύγχρονη δορυφορική πλοήγηση και εξοπλισμό για απο­λαυστική πλεύση στους 24 κόμβους.

Χρυσάνθη και Παναγιώτης Λαιμός -Πλοία με αγγλικού τύπου διακόσμηση

Οι υψηλού επιπέδου γνωριμίες τους αξιοποιούνται ακόμη και στη θάλασσα. Η γυναίκα που κατάφερε να κερδίσει την εκτίμηση της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του διαδόχου του βρετανικού θρόνου Καρόλου διαθέτει δύο γρήγορα πλοία, το «Mistral Blue» και το «Phoenisian Blue», τα οποία νοικιάζει τους περισσότερους μήνες του χρόνου, μια και η ίδια μαζί με την οικογένειά της βρίσκονται στο Λονδίνο. Είναι πλοία σύγχρονα και υπερπολυτελή, με χαρα­κτηριστικό τους την αγγλικού τύπου διακόσμηση.

Πίνακες ζωγραφικής με την υπογραφή του πρίγκιπα Καρόλου, ασημένια μαχαιροπίρουνα και αγγλικές πορσελάνες για σερβίτσια. Ακόμη και οι ταπετσαρίες παραπέμπουν στο βρετανικό πρωτό­κολλο. Τα πλοία αυτά φαίνεται να προτιμούν Αγγλοι ευγενείς, μέ­λη του ευρωπαϊκού τζετ σετ και πρωταγωνιστές του επονομαζό­μενου City. Η ενοικίαση κυμαίνεται ανάλογα με το χρονικό διά­στημα. Συνήθως όμως ξεπερνά τις 15.000 στερλίνες ημερησίως

«Kintaro» - Πάνω απ όλα το design

Ασιατικό design σε μίνιμαλ γραμμές! Ο,τι πιο μοδάτο και trendy σκίζει τα νερά. Ανήκει στην οικογένεια Σαρακάκη, η οποία κατά καιρούς το δίνει σε brokers προς ενοικίαση. Εχει διαμόρφωση χώ­ρων και διακόσμηση που θα ζήλευαν πολλές βίλες των βορείων προαστίων. Με 14.285 ευρώ ημερησίως, 7 άτομα πλήρωμα είναι έτοιμα να μετατρέψουν το ταξίδι σας σε πραγματική απόλαυση.

Κυριαρχεί το ξύλο τικ, το άσπρο χρώμα και η luxurious αίσθη­ση. Οσο για το προσωπικό; Θα μπορούσε να κοντραριστεί άνετα με αυτό πεντάστερου ξενοδοχείου, αφού είναι σε θέση να απο­γειώσει τον ουρανίσκο των 12 καλεσμένων του ακόμη και με sushi.

Πλωτή χλιδή με... επώνυμο

Πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται κατά καιρούς να δίνουν τα σκάφη τους προς ενοικίαση. Η Κλέλια Χατζηιωάννου νοίκιαζε για πολλά χρόνια το «Κλέλια 1», αφού διέθετε ήδη άλλο σκάφος, πιο εντυπωσιακό και πιο μεγάλο, το «Κλέλια 11». Το «Κλέλια 1» φιλοξενούσε ως επί το πλείστον καθηγητές του Χάρβαρντ, οι οποί­οι ήθελαν να ακολουθήσουν τα θαλασσινά βήματα του Μεγάλου

Αλεξάνδρου. Στα site με τις ενοικιάσεις σκαφών βλέπουμε δύο ακόμη σκάφη που ζαλίζουν. Το «0Pari» (41 μέτρα), που νοικιά­ζεται με 16.428 ευρώ την ημέρα, και μια θαλασσινή κούκλα με το όνομα «Oceanos», που έχει μήκος 50 μέτρα, προχωρημένο design (το υπογράφει ο Γιώργος Βαφειάδης) και σαφώς υψηλή αισθητι­κή. Ακόμη και τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το συγκε­κριμένο σκάφος. Εχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 14 άτομα, ενώ διαθέτει εννεαμελές πλήρωμα.

Το κόστος του είναι ανάλογο των υπηρεσιών του, γι αυτό και αγγίζει τις 31.429 ευρώ την ημέρα! Ιδιοκτήτης των σκαφών αυτών είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος στους εφοπλιστι­κούς κύκλους, ο Γιάννης Δράγνης. Ενα από τα μεγαλύτερα γιοτ έχει στην κατοχή του και ο πατέρας του Πάρις Δράγνης. Πρόκειται για τη θαλαμηγό του «0mega», η οποία έχει μήκος 83 μέτρα και νοι­κιάζεται με 48.572 ευρώ την ημέρα. Φήμες θέλουν και την πιο διά­σημη οικογένεια που ασχολείται με τα παπούτσια, που δεν είναι άλλη από την οικογένεια Λεμονή (των γνωστών καταστημάτων «Καλογήρου» και όχι μόνο), να νοικιάζει κατά καιρούς το σκάφος της «Ramina» τους μήνες που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της είναι μεγάλες και δεν το χρησιμοποιεί. Τέλος, σε αυτούς που περιοδικά νοικιάζουν το σκάφος τους ανήκει και ο εφοπλιστής Μάρκος Νομικός. Η οικογένεια μάλιστα του χρυσοχόου Ηλία Λα-λαούνη, το χρησιμοποιούσε επί σειρά ετών για καλοκαιρινές δια­κοπές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης