Βιντεομαχίες στη εξεταστική

Βιντεομαχίες στη εξεταστική

Τραγελαφικές καταστάσεις άνευ προηγουμένου εκτυλίσσονται πλέον στην εξεταστική επιτροπή, που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Το περίφημο βίντεο, στο οποίο φαίνεται να υπάρχει εκβιασμός κατά του εργολάβου Αθανάσιου Πάπιστα, που ανέλαβε να οικοδομήσει τις εκτάσεις της Μονής Βατοπαιδίου στη Θεσσαλονίκη, από τον δικηγόρο Μιχάλη Κουκοβίνο προβλήθηκε τελικώς στην επιτροπή, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ενώ η διάρκειά του είναι 13

Τραγελαφικές καταστάσεις άνευ προηγουμένου εκτυλίσσονται πλέον στην εξεταστική επιτροπή, που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου. Το περίφημο βίντεο, στο οποίο φαίνεται να υπάρχει εκβιασμός κατά του εργολάβου Αθανάσιου Πάπιστα, που ανέλαβε να οικοδομήσει τις εκτάσεις της Μονής Βατοπαιδίου στη Θεσσαλονίκη, από τον δικηγόρο Μιχάλη Κουκοβίνο προβλήθηκε τελικώς στην επιτροπή, αλλά στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι ενώ η διάρκειά του είναι 13 λεπτά, οι βουλευτές είδαν μόνο τα 8! Ο κ. Κουκοβίνος

Ως γνωστόν, στο βίντεο εμφανίζεται ο κ. Κουκοβίνος να ζητά ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία, προκειμένου να προβεί σε χειραγώγηση της υπόθεσης των ακτημόνων της Νέας Ραιδεστού, δικηγόρος των οποίων ήταν η σύζυγός του Τάνια Σωτηροπούλου, η οποία κατέθεσε στην εξεταστική ότι όταν έθεσε προ διετίας το θέμα στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, εκείνος της άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν εντολές από το Μέγαρο Μαξίμου για να κλείσει το θέμα υπέρ της Μονής Βατοπαιδίου.

Κατά την προβολή του βίντεο σημειώθηκε ένταση, καθώς λογομάχησαν οι βουλευτές της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου και του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Η μεν ΝΔ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ότι προσκαλεί στην εξεταστική επιτροπή μάρτυρες αναξιόπιστους (εννοώντας την κα Σωτηροπούλου) και μετατρέπει τη διαδικασία σε πεδίο, όπου βρίσκουν πρόσφορο έδαφος οι εκβιαστές (η αιχμή αφορά στον κ.Κουκοβίνο). Το δε ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΝΔ ότι χρησιμοποιεί κυπατζίδικες μεθόδους για να απαξιώσει μάρτυρες και να συσκοτίσει την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση θεωρείται βέβαιο ότι στην επιτροπή θα καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, όπως ο κ. Ψωμιάδης, ο Πάπιστας, ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης, με τον οποίο συνομιλεί στο βίντεο ο κ. Κουκοβίνος, η κα Κάνου, στέλεχος της ΝΔ, που ήταν παρούσα στη συνάντηση του νομάρχη Θεσσαλονίκης με την κα Σωτηροπούλου.

Πάντως από την όλη υπόθεση υπάρχουν και δυσάρεστες εξελίξεις, αφού ο κ. Κουκοβίνος εισήχθη στο νοσοκομείο με υψηλή πίεση και ζαλάδες.

Να σημειωθεί για την ιστορία ότι στο βίντεο ο κ. Κουκοβίνος, μιλώντας στο φίλο του κ. Πάπιστα (μετέπειτα κουμπάρο του), Μάρκο Καραμπέρη, εμφανίζεται βέβαιος ότι «με μία απλούστατη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τινάζεται στον αέρα όλη η σύμβαση της ανταλλαγής - για έναν και μόνο λόγο, διότι δεν δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Ο δικηγόρος φαίνεται να ζητά τέσσερα ακίνητα για λογαριασμό των πελατών της κας Σωτηροπούλου, για να υποχωρήσει αργότερα: «Σου μιλώ παντελονάτα. Θέλω ένα ακίνητο και όχι τέσσερα, που κάνουν 1.200.000. Σου μιλώ πεντακάθαρα και όμορφα. Πεντακαθαρίδης. Θέλω να δώσω το ακίνητο σε ένα πραγματικά φουκαρά και φτωχό και μια αμοιβή για μένα 80.000. Το όφελος το δικό μου. Το όφελος το δικό σας, είναι ένα εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο που ζητάω κάνει 300.000, εγώ ζητάω 80.000 ευρώ κι εσείς έχετε κέρδος 820.000. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει οικόπεδο, δύο κατοστάρικα».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.