Ντόρα για εκλογή Ομπάμα : «Προσδοκούμε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών»

«Αόριστες κοινοτοπίες» επανέλαβε η Ντόρα στη Βουλή

«Η εξωτερική πολιτική όλων των χωρών καθορίζεται με πάρα πολλά κριτήρια» απάντησε η υπουργός Εξωτερικών όταν εκλήθη να σχολιάσει εάν η αναρρίχηση του κ. Μπάρακ Ομπάμα στη θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών θα σηματοδοτήσει αλλαγή στάσης της Ουάσιγκτον υπέρ της Ελλάδας στα εθνικά θέματα. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε εμμέσως ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται ριζική ούτε και ταχεία βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεω

«Η εξωτερική πολιτική όλων των χωρών καθορίζεται με πάρα πολλά κριτήρια» απάντησε η υπουργός Εξωτερικών όταν εκλήθη να σχολιάσει εάν η αναρρίχηση του κ. Μπάρακ Ομπάμα στη θέση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών θα σηματοδοτήσει αλλαγή στάσης της Ουάσιγκτον υπέρ της Ελλάδας στα εθνικά θέματα. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε εμμέσως ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται ριζική ούτε και ταχεία βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. «Υπάρχει συνέχεια στα υπουργεία Εξωτερικών όλων των χωρών και θα πρέπει με την ίδια επιμονή και επιχειρηματολογία να ενημερώσουμε όλους, είτε τους νέους, ή εκείνους που θα συνεχίσουν να ασκούν την εξωτερική πολιτική» ήταν το ακριβές σχόλιο της υπουργού Εξωτερικών.

Στο μεταβατικό διάστημα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οπότε προγραμματίζεται η τυπική ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης που θα σχηματίσει ο κ. Ομπάμα, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να ενημερώσει το σύνολο του επιτελείου του 44ου προέδρου των ΗΠΑ, «με το οποίο ούτως ή άλλως έχουμε έρθει και ήδη εδώ αρκετό καιρό σε επαφή, για τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα» όπως είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής, η υπουργός Εξωτερικών παρέπεμψε στην συγχαρητήρια επιστολή του κ. Κώστα Καραμανλή προς τον κ. Ομπάμα και σημείωσε «προσδοκούμε όλοι σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών, σε μια καλή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια αποδοτική συνεργασία με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως ως Ελληνική Κυβέρνηση θα προσδιορίσουμε το ταχύτερο δυνατό τις συναντήσεις με τον κ. Ομπάμα και το επιτελείο του με δυο ιδιότητες: και της Ελληνικής Κυβερνήσεως, αλλά και της αναμενόμενης, ως ξέρετε, από 1ης Ιανουαρίου προεδρίας του ΟΑΣΕ».

«Δεν έχω ενημέρωση» ήταν η κοφτή απάντηση της κυρίας Μπακογιάννη σε ερώτηση εάν ισχύουν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας από τους υποψηφίους να διαδεχτούν την κυρία Κοντολίζα Ράις στο τιμόνι της αμερικανικής διπλωματίας είναι ο κ. Χόλμπρουκ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Σαλάτα ψητών λαχανικών

Αν ετοιμάζετε BBQ πρέπει σίγουρα να φτιάξετε και αυτή την πολύ νόστιμη σαλάτα με καλοκαιρινά λαχανικά, που συνοδεύει εξαιρετικά ψητό κρέας και ψάρι.