Διχασμός για το νομοσχέδιο ανακούφισης των δανειοληπτών
Έντονο προβληματισμό και εσωκομματικές αντιπαραθέσεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η στάση, που πρέπει να τηρήσει το κόμμα απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη διεθνή οικονομική κρίση.
Στο εσωτερικό του κόμματος αναπτύσσονται δύο τάσεις, που θεωρείται ότι όσο η κρίση θα βαθαίνει και η κυβέρνηση θα αναλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες, μπορεί να οδηγηθούν και σε ανοιχτή σύγκρουση. Ο πρόε
Έντονο προβληματισμό και εσωκομματικές αντιπαραθέσεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η στάση, που πρέπει να τηρήσει το κόμμα απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη διεθνή οικονομική κρίση.
Στο εσωτερικό του κόμματος αναπτύσσονται δύο τάσεις, που θεωρείται ότι όσο η κρίση θα βαθαίνει και η κυβέρνηση θα αναλαμβάνει διάφορες πρωτοβουλίες, μπορεί να οδηγηθούν και σε ανοιχτή σύγκρουση. Ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε μεν στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει μέτρα, που θα περιορίζουν τις επιπτώσεις της κρίσης στα μεσαία και αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ωστόσο δεν έχει καθοριστεί ακόμη κανένα σαφές πλαίσιο για τις συγκεκριμένες κινήσεις της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών χωρίστηκαν, κατά τη συνεδρίαση του αρμόδιου ΚΤΕ του κόμματος, για τη στάση, που θα τηρήσουν στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανακούφιση των δανειοληπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση του κομματικού οργάνου το απόγευμα της περασμένης Τρίτης κατατέθηκαν δύο διαφορετικές προτάσεις και χρειάστηκε η παρέμβαση της κεντρικής διεύθυνσης από τη Χαριλάου Τρικούπη για να διευθετηθεί η διαφωνία.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μία πολυμελής ομάδα βουλευτών υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί επί της αρχής, ώστε να δοθεί το μήνυμα στους δανειολήπτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αλληλέγγυο στο πρόβλημά τους και στη συνέχεια, κατά τη συζήτηση των άρθρων να κατατεθούν οι συγκεκριμένες διαφωνίες και να επιδιωχθεί βελτίωση των ρυθμίσεων, που προτείνει η κυβέρνηση. Μεταξύ αυτών των βουλευτών ήταν οι Γιάννης Μαγκριώτης, Κώστας Γείτονας, Χρίστος Βερελής, Παναγιώτης Σγουρίδης, Ροδούλα Ζήση, Κώστας Σπηλιόπουλος, Μανώλης Στρατάκης και άλλοι. Μία άλλη ομάδα βουλευτών, μεταξύ των οποίων οι Λούκα Κατσέλη, Μάρκος Μπόλαρης, Βαγγέλης Παπαχρήστου, Γιάννης Διαμαντίδης, Στάθης Κουτμερίδης, Δημήτρης Κουσελάς και άλλοι πρότειναν να καταψηφιστεί το νομοσχέδιο και επί της αρχής, για να μην δοθεί η εικόνα ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ίδια.
Μπροστά στο διχασμό αποφασίστηκε να φτάσει το θέμα στον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Δημήτρη Ρέππας, ο οποίος μετά από συνεννόηση με τη Χαριλάου Τρικούπη ζήτησε από τους βουλευτές να καταψηφίσουν τελικά το νομοσχέδιο και επί της αρχής, παρά τη διάθεση συναίνεσης, που είχε διαφανεί νωρίτερα από τον κ. Παπανδρέου για τέτοιου είδους κυβερνητικές πρωτοβουλίες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr