Το κόκκινο κρασί κατά του καρκίνου των πνευμόνων
Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων στους άνδρες, ειδικά τους καπνιστές, σύμφωνα με νέα έρευνα υπό τον δρα Τσουν Τσάο.
Οι ερευνητές μελέτησαν, σε δείγμα χιλιάδων ατόμων στην Καλιφόρνια, την επίδραση του κόκκινου κρασιού, του άσπρου κρασιού, της μπύρας και των άλλων αλκοολούχων ποτών στον καρκίνο του πνεύμονα. Διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού το μήνα μειώνει κατά 2% τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων
Η κατανάλωση κόκκινου κρασιού μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων στους άνδρες, ειδικά τους καπνιστές, σύμφωνα με νέα έρευνα υπό τον δρα Τσουν Τσάο.
Οι ερευνητές μελέτησαν, σε δείγμα χιλιάδων ατόμων στην Καλιφόρνια, την επίδραση του κόκκινου κρασιού, του άσπρου κρασιού, της μπύρας και των άλλων αλκοολούχων ποτών στον καρκίνο του πνεύμονα. Διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, η κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού το μήνα μειώνει κατά 2% τον κίνδυνο του καρκίνου των πνευμόνων.
Οι ερευνητές φρόντισαν πάντως να διευκρινίσουν ότι ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί ο κίνδυνος για καρκίνο των πνευμόνων είναι το κόψιμο του τσιγάρου και υπογράμμισαν ότι ακόμα και οι άνδρες που πίνουν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο από τους μη καπνιστές. Παράλληλα τόνισαν ότι τα πορίσματά τους δεν δικαιολογούν μεγάλη κατανάλωση κρασιού.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr