Μουντιάλ 2022: Τρομερή κίνηση από την Εθνική Αργεντινής, στην... αποστολή για τον τελικό ο Αγουέρο

Μουντιάλ 2022: Τρομερή κίνηση από την Εθνική Αργεντινής, στην... αποστολή για τον τελικό ο Αγουέρο

Ο 34χρονος πρώην επιθετικός που σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω καρδιακής πάθησης μοιράστηκε το ίδιο δωμάτιο με τον Μέσι και στην προπόνηση σημείωσε και ένα γκολ - Στην αποστολή και οι Γκονζάλες, Κορέα και Λο Σέλσο

Collage_Maker-17-Dec-2022-04_11-AM
Σε μια απίστευτη κίνηση προχώρησε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αργεντινής (AFA), που κάλεσε τον Σέρχιο Αγουέρο να αποτελέσει τον 27ο παίκτη στην αποστολή της «Αλμπισελέστε» ενόψει του τελικού του Μουντιάλ την Κυριακή στο Κατάρ.

Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση για τον τρίτο σπουδαιότερο ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Αργεντινής πίσω από τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τον «κολλητό» του, Λιονέλ Μέσι και 3ο σκόρερ της «Αλμπισελέστε» με 42 τέρματα, ο οποίος αναγκάστηκε να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του μετά το καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετώπισε.



Θυμίζουμε πως στις 15 Δεκεμβρίου 2021 ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 33 ετών, αφού διαγνώστηκε με καρδιακή πάθηση, ρίχνοντας την αυλαία μιας 18χρονης καριέρας κατά την οποία σημείωσε πάνω από 400 γκολ. Ο Αγουέρο επίσης βοήθησε την Αργεντινή να κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα του 2021 –τον πρώτο της σημαντικό τίτλο μετά από 28 χρόνια, ενώ αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Αργεντινής στην πορεία των προκριματικών του Μουντιάλ.

Κλείσιμο


Έτσι η AFA πήρε την απόφαση να τον καλέσει, προκειμένου να αποτελέσει μέλος της αποστολής της για τον τελικό κόντρα στην Γαλλία, με τον 34χρονο πρώην επιθετικό να αποδέχεται την πρόσκληση και να δίνει το παρών στην προπόνηση της Αργεντινής σκοράροντας και ένα γκολ!



Ο Κούν όχι μόνο συμμετείχε στη συγκέντρωση της Αργεντινής, αλλά για άλλη μια φορά μοιράστηκε το δωμάτιο με τον φίλο του, Λέο Μέσι, όπως έκαναν για πολλά χρόνια στην Εθνική ομάδα.



Εκτός από τον Αγουέρο στην προπόνηση βρέθηκαν και οι τρεις ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός Μουντιάλ την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμού , αλλά που ήταν σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας. Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής (AFA) κάλεσε και τους Γκονζάλες και Κορέα και έτσι μαζί με τον Λο Σέλσο, που βρίσκεται ήδη στη Ντόχα, η αποστολή θα είναι πλήρης.




Ειδήσεις σήμερα:

Επεισόδιο Θεοδωρικάκου - Σκουρλέτη στη Βουλή: «Τους τραμπουκισμούς να τους κάνετε στην Κουμουνδούρου»

«Στο Μάτι έκαψαν το παιδί μου, τους γονείς μου και τον αδερφό μου στον βωμό των φιλοδοξιών»

'Ερχεται απότομη υποχώρηση της θερμοκρασίας - O καιρός προς τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα