Μουντιάλ 2022: Ο 12χρονος Σεμπαστιάν πανηγυρίζει το γκολ του Μέσι με τα... μάτια του πατέρα του

Μουντιάλ 2022: Ο 12χρονος Σεμπαστιάν πανηγυρίζει το γκολ του Μέσι με τα... μάτια του πατέρα του

Ο Σεμπαστιάν Φιλοράμο έχασε ως βρέφος την όραση του από μια σπάνια ασθένεια, ωστόσο αυτό δεν τον εμποδίζει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και τον αγαπημένο του Λίο Μέσι

Sebastian23
Στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν σιγά, σιγά άναβε η φλόγα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ένας ξεχωριστός πιτσιρικάς από τη πόλη Μπαρκισιμέτο της βορειοδυτικής Βενεζουέλας, έγινε viral όταν δημοσιοποίησε ολοκληρωμένη την απίστευτη δουλειά που έκανε τους τελευταίους μήνες.

Τώρα συγκέντρωσε και πάλι τα βλέμματα με τον απίθανο πανηγυρισμό του στο γκολ του αγαπημένου του Λιονέλ Μέσι κόντρα στο Μεξικό.

Έχοντας χάσει σε πολύ μικρή ηλικία την όραση του από μία σπάνια πάθηση, ο Σεμπαστιάν με τη βοήθεια των γονιών του προσπαθεί να ζήσει σαν φυσιολογικό παιδί κι έτσι όταν ο πατέρας τον ρώτησε αν θα ήθελε να συμπληρώσει κι αυτός το περίφημο άλμπουμ της Panini ήξερε από πριν ότι η απάντηση θα είναι «ναι».

Με τη βοήθεια της δασκάλας του, ο πιτσιρικάς μπόρεσε να γράψει τις 600 ετικές (που αντιστοιχούσαν στα ισάριθμα χαρτάκια) στη γλώσσα μπράιγ και να ζήσει κι αυτός την τρέλα της συλλογής των αυτοκόλλητων, ενώ η χαρά του όταν βρήκε το χαρτάκι του λατρεμένου του Λιονέλ Μέσι δεν μπορούσε να περιγραφεί.



Κλείσιμο
Τα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ αποθέωσαν τον Σεμπαστιάν για την πρωτοβουλία του, ωστόσο ο 12χρονος από τη στιγμή που ξεκίνησε το Μουντιάλ προσπαθεί να δει όσους περισσότερους αγώνες μπορεί.

Sebastian_BBC


Κι αυτο το κάνει με τη βοήθεια του πατέρα του ο οποίος έχει φτιάξει έναν ειδικό πίνακα στον οποίο έχει σχεδιάσει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο με ανάγλυφες τις θέσεις των παικτών (με τη γλώσσα μπράιγ) προκειμένου με τις κινήσεις των χεριών του να τον βοηθά να αντιλαμβάνεται τι ακριβώς συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο.



Κι ο Σεμπαστιάν έγινε και πάλι viral όταν φορώντας τη φανέλα του Μέσι, παρακολούθησε μέσα από τα... μάτια του πατέρα του τον καθοριστικό αγώνα της Αργεντινής πανηγυρίζοντας έξαλλα το γκολ του «Πούλγκα».



«Έτσι βίωσα το γκολ του Μέσι εναντίον του Μεξικού. Σε ευχαριστούμε Λίο Μέσι μας έκανες να ζήσουμε αυτές τις ξεχωριστές στιγμές. Είσαι ο καλύτερος», έγραψε στο προφίλ του στο Instagram που κατακλύστηκε από μηνύματα. Κι ορισμένα απ' αυτά αναδεικνύουν πραγματικά το μεγαλείο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού

«Ως Μεξικάνος, το μόνο που με κάνει ευτυχισμένο γι' αυτή τη νίκη της Αργεντινής, είναι να σε βλέπω χαρούμενο Σεμπάστιαν μου. Το να σε βλέπω ευτυχισμένο, να γιορτάζεις μου δίνει ζωή», έγραψε ένας Μεξικανός φίλαθλος, ενώ ένας άλλος συμπατριώτης του τόνισε:
«Είμαι Μεξικανός, η ήττα με πόνεσε, αλλά τι χαρά να σε βλέπω χαρούμενο».



Δείτε βίντεο: Ο 12χρονος Σεμπαστιάν πανηγυρίζει το γκολ του Μέσι με τα... μάτια του πατέρα του
Ο 12χρονος Σεμπαστιάν πανηγυρίζει το γκολ του Μέσι με τα... μάτια του πατέρα του




Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Εύβοια: Οι δύο λόγοι που προβληματίζουν τους επιστήμονες μετά τα 4,8 Ρίχτερ

Θεσσαλονίκη: Μοιράζει δώρα ζωής η 21χρονη φοιτήτρια που σκότωσε ο 26χρονος Αλβανός

Μουντιάλ 2022: Τα ματς θρίλερ που έρχονται - Ποιοι προκρίθηκαν, ποιοι κινδυνεύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα