Μουντιάλ 2022: Οι οργανωμένοι οπαδοί συλλόγων της Αργεντινής ενώθηκαν για το καλό της Εθνικής

Μουντιάλ 2022: Οι οργανωμένοι οπαδοί συλλόγων της Αργεντινής ενώθηκαν για το καλό της Εθνικής

Τουλάχιστον 90 οργανωμένοι οπαδοί από διαφορετικούς συνδέσμους συνέθεσαν την κερκίδα της «αλμπισελέστε» στο Παγκόσμιο Κύπελλο

26512718
Μέλη της δεύτερης γραμμής της «La Doce» της Μπόκα Τζούνιορς, εκπρόσωποι των Νουέβα Σικάγο, Μπελγκράνο και Αρχεντίνος Τζούνιορς είναι ήδη στη Ντόχα, συνθέτοντας την κερκίδα της Εθνικής Αργεντινής, ενώ υποστηρικτές της Βελές είναι ήδη στον δρόμο για το Κατάρ.

Η ήττα της πρεμιέρας από τη Σαουδική Αραβία, μετέτρεψε το παιχνίδι απέναντι στο Μεξικό σε πρόωρο τελικό για την Αργεντινή.

Οι υποστηρικτές της είχαν κατακλύσει από νωρίς τους δρόμους της Ντόχα τραγουδώντας μέχρι να πάρουν τις θέσεις τους στην κερκίδα του σταδίου «Lusail».

Λίγες στιγμές πριν την προγραμματισμένη σέντρα και ήταν πλέον σαφές ότι πολλοί περισσότεροι υποστηρικτές της παρέας του Λιονέλ Μέσι ήταν στο Κατάρ για να στηρίξουν τις προσπάθειες της εθνικής ομάδας της χώρας τους.



Κλείσιμο
Μάλιστα ενωμένοι, στην «αλμπισελέστε» κερκίδα, ήταν οργανωμένοι οπαδοί από συνδέσμους διαφορετικών ομάδων της χώρας μαζί με κάποιους εκ των επικεφαλής.

Η σημαία των «Leopardi» ανακοίνωσε την άφιξη της δεύτερης γραμμής της «La Doce» της Μπόκα Τζούνιορς.
Αργότερα, εκείνη από το από τους «Las Antenas» εμφανίστηκε με ένα φόρο τιμής στον νεκρό αρχηγό τους (capo), Άλντο Μπαράλντα, γεγονός που κατέστησε σαφές ότι είναι παρόντες κι εκπρόσωποι του συνδέσμου του Νουέβα Σικάγο.

Μετά από λίγο, μόλις η κάμερα ξεκίνησε να δείχνει τις κερκίδες του σταδίου «παρέλασαν» σε όλο τον κόσμο σημαίες και διακριτικά των Βελές, Ουρακάν, Αρχεντίνος Τζούνιορς, Ράσινγκ. Παρών ήταν και ο επικεφαλής του Μπελγκράνο.

26513183
26513201


Σε αντίθεση με την ήττα κόντρα στην Σαουδική Αραβία, η αναμέτρηση με το Μεξικό έγινε μπροστά σε πολύ περισσότερο κόσμο, μεταξύ των οποίων και barras bravas της Αργεντινής - οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων της χώρας-. Οι περισσότεροι ήταν πίσω από το τέρμα που υπερασπιζόταν ο Εμιλιάνο Μαρτίνες στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα.

Θυμίζουμε ότι το παιχνίδι του Μεξικού με την Αργεντινή για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, παρακολούθησαν 88.966 θεατές, η μεγαλύτερη προσέλευση σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου εδώ και 28 χρόνια!

Σύμφωνα με αργεντίνικα Μέσα, στο παιχνίδι με το Μεξικό, βρέθηκαν ανάμεσα στους υπόλοιπους Αργεντινούς υποστηρικτές τουλάχιστον 90 οργανωμένοι οπαδοί ομάδων της χώρας.

26512819
26512817
26511910


Ήταν εξάλλου παιχνίδι ζωής και θανάτου. Ενώ στο εξίσου κρίσιμο ματς απέναντι στην Πολωνία αναμένονται ακόμα περισσότεροι. Για παράδειγμα όλη η πρώτη γραμμή των «La Pandilla de Liniers» της Βελές αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (28/11) με προορισμό το εμιράτο της Μέσης Ανατολής. Τα μέλη του πόζαραν χαρούμενα στην αίθουσα αναχωρήσεων Ezeiza του αεροδρομίου, ανάμεσά τους και ο Raulo Ciminelli, ο επικεφαλής του γκρουπ.

Αυτό που διαδίδεται ως το πιθανότερο σενάριο θέλει την Αργεντίνικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να στέλνει οργανωμένα γκρουπ Barrra Bravas (ultras group από διάφορους συλλόγους της Αργεντινής) στον αγώνα Πολωνία - Αργεντινή για να φτιάξει την ατμόσφαιρα στο γήπεδο και να βοηθήσει την «αλμπισελέστε» να κερδίσει την πολωνική ομάδα.

Η ομοσπονδία της Αργεντινής θέλει να κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι η ομάδα έχει την καλύτερη υποστήριξη σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα με την Πολωνία.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη ο πατέρας μετά τη φωτιά στον Κολωνό - Πολύ σοβαρή η κατάσταση του 5χρονου

280 ακίνητα και €10 εκατ. έχει η Κιβωτός του... Νώε

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ξανά γυμνή, «χειροκροτήστε με» λέει στους επικριτές της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα