Μουντιάλ 2022: Στο Αργεντινή-Μεξικό η μεγαλύτερη προσέλευση θεατών μετά από 28 χρόνια

Μουντιάλ 2022: Στο Αργεντινή-Μεξικό η μεγαλύτερη προσέλευση θεατών μετά από 28 χρόνια

Τον αγώνα του Μεξικού με την Αργεντινή για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ του Κατάρ παρακολούθησαν 88.966 θεατές

argentini-opadoi
Το «στάδιο Lusail», βόρεια της Ντόχα, το οποίο θα φιλοξενήσει και τον τελικό της διοργάνωσης στις 18 Δεκεμβρίου, είχε το βράδυ του Σαββάτου (26/11), στη «μάχη» της Αργεντινής με το Μεξικό τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε ματς Μουντιάλ, από τον περίφημο τελικό του 1994 στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τη FIFA.



Τότε, πριν από 28 χρόνια δηλαδή, 91.194 άτομα βρέθηκαν στο Rose Bowl στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια και παρακολούθησαν τη Βραζιλία να κερδίζει την Ιταλία στη διαδικασία των πέναλτι. Η προσέλευση του Σαββάτου (26/11) προσέγγισε αυτόν τον αριθμό -88.866- και είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων σχεδών 30 χρόνων.

Φυσικά ξεπέρασε κατά αρκετές εκατοντάδες τον αριθμό των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων στο ίδιο στάδιο, όταν η Βραζιλία κέρδισε τη Σερβία και η Αργεντινή έχασε από τη Σαουδική Αραβία.

Τα ποσοστά συμμετοχής στο Μουντιάλ του Κατάρ δεν ήταν μεταξύ των κορυφαίων 30 για όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέχρι χθες. Ο περισσότερος κόσμος που έδωσε ποτέ το «παρών» σε παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι οι 173.850 που βρέθηκαν στο στάδιο «Μαρακανά» στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1950 στη νίκη της Ουρουγουάης με 2-1 επί της οικοδέσποινας Βραζιλίας. 

Κλείσιμο
Πηγή: gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ασημίνα Καρέλια: Η ιστορία της ζωής της, η δωρεά στην «Κιβωτό», ο ενδοοικογενειακός πόλεμος

Ρίτα Όρα: Ο γάμος, η πλούσια ερωτική ζωή, τα δύσκολα παιδικά χρόνια στο Κόσοβο

Το ντέρμπι για το One Love στο Μουντιάλ - Και στο τέλος διαμαρτύρονται οι Γερμανοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ