Τίτε για την πρεμιέρα της Βραζιλίας: «Λόγω της κληρονομιάς υπάρχει πάντα πίεση»

Τίτε για την πρεμιέρα της Βραζιλίας: «Λόγω της κληρονομιάς υπάρχει πάντα πίεση»

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας μίλησε για την πρεμιέρα της Πέμπτης με τη Σερβία και τον στόχο στο Μουντιάλ

26496980
Ο Τίτε ξεκαθάρισε ότι η Βραζιλία δεν έχει κανένα πρόβλημα να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, και η αντιμετώπιση της πίεσης πρέπει να είναι κάτι φυσιολογικό για τους παίκτες της. «Η πίεση είναι φυσιολογική.

Η Βραζιλία έχει τη μεγαλύτερη ιστορία στο ποδόσφαιρο και με αυτή την κληρονομιά έρχεται πάντα η πίεση», είπε ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός σε συνέντευξη Τύπου εν όψει του ντεμπούτου της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εναντίον της Σερβίας-στον 7ο όμιλο- την Πέμπτη (24/11).



«Έχουμε μερικούς από τους παίκτες που προσελκύουν τη μεγαλύτερη προσοχή των μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, οπότε το αντιμετωπίζουμε φυσιολογικά είναι το όνειρό μας να κερδίσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Η πίεση είναι αναπόφευκτη», πρόσθεσε.

Η Βραζιλία έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο πέντε φορές και ο Τίτε είπε ότι δεν είναι δική του ευθύνη που η Βραζιλία δεν έχει κερδίσει το τουρνουά εδώ και 20 χρόνια, ενώ τόνισε ότι μπορεί να είναι υπόλογος μόνο για τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τον δικό του κύκλο, που άνοιξε μετά από τότε που η Βραζιλία έχασε από το Βέλγιο στους προημιτελικούς στη Ρωσία το 2018.

«Στη Ρωσία είχαμε μόνο δύο χρόνια για να φτιάξουμε την ομάδα. Τώρα είναι διαφορετικό γιατί είχα την ευκαιρία να φτιάξω την ομάδα όπως ήθελα», είπε ο Τίτε.

«Γι' αυτό το συναίσθημά μου σήμερα είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι πριν από τέσσερα χρόνια. Δεν είμαι τόσο νευρικός γιατί έχει γίνει όλη η δουλειά.»


Κλείσιμο

Ο Τίτε δεν αποκάλυψε την ενδεκάδα ομάδας του, με το μεγαλύτερο ερωτηματικό να περιβάλλει τον Βινίσιους Τζούνιορ.

Ο 22χρονος σημείωσε το γκολ της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League εναντίον της Λίβερπουλ, και τερμάτισε όγδοος στην κατάταξη για την «Χρυσή Μπάλα» τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, δεν είναι σίγουρο ότι αυτά θα του εξασφαλίσουν μια θέση στην αρχική ενδεκάδα κόντρα στη Σερβία, με τον Τίτε να μην αποκαλύπτει αν θα παρουσιάσει δίδυμο τον Φρεντ με τον συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κασεμίρο για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή ή θα εμφανίσει τον Βινίσιους μπροστά δίπλα στους Νεϊμάρ, Ριτσάρλισον και Ραφίνια.

«Έχουμε τρία μοντέλα και θα προσαρμοστούμε ανάλογα σε κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζουμε. Όλοι οι παίκτες το γνωρίζουν», τόνισε ο Τίτε.

«Εγώ ως προπονητής, πρέπει να έχω την ικανότητα να αποκτήσω τα καλύτερα χαρακτηριστικά κάθε παίκτη. Ο Βινίσιους είναι ένας από τους παίκτες στην επίθεση, που παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο στους συλλόγους τους. Τώρα είναι η δουλειά μου να τους βάλω στο σχέδιό μου».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας» ο εμπρηστής της Real

«Αντίκρυσα τον Παύλο πεσμένο, μου είπε ότι τον μαχαιρώσανε» κατέθεσε φίλος του Φύσσα

Ασφυξία δείχνει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της 75χρονης στη Ρόδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ