Μουντιάλ 2022: Η FIFA ζήτησε από το Βέλγιο να αφαιρέσει το «Love» από τη δεύτερη φανέλα του

Μουντιάλ 2022: Η FIFA ζήτησε από το Βέλγιο να αφαιρέσει το «Love» από τη δεύτερη φανέλα του

Το σχέδιο της φανέλας, το οποίο περιλαμβάνει μια διακόσμηση στο χρώμα του ουράνιου τόξου, εμπνεύστηκε από τα πυροτεχνήματα του διάσημου βελγικού dance φεστιβάλ «Tomorrowland» που αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα και την ισότητα

belgium1
Η FIFA επέβαλλε στο Βέλγιο να αφαιρέσει τη λέξη «Love» που βρισκόταν στο γιακά τη δεύτερης εμφάνισής του, που είχε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των «κόκκινων διαβόλων» τη Δευτέρα (21/11).

Το σχέδιο της φανέλας, το οποίο περιλαμβάνει μια διακόσμηση στο χρώμα του ουράνιου τόξου, εμπνεύστηκε από τα πυροτεχνήματα του διάσημου (και μεγαλύτερου παγκοσμίως), βελγικού dance φεστιβάλ «Tomorrowland» που αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα και την ισότητα.

Ο εκπρόσωπος της βελγικής ομοσπονδίας Στέφαν Βαν Λοκ είπε ότι η FIFA απέρριψε τη φανέλα όχι λόγω των χρωμάτων, που συνήθως συνδέονται με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, αλλά λόγω του εμπορικού «δεσμού» με το Tomorrowland, καθώς το λογότυπο του φεστιβάλ ήταν ενσωματωμένο στο «ο» του «Love» που αναγραφόταν στη φανέλα.

love


Η φανέλα προθέρμανσης της βελγικής ομάδας απορρίφθηκε επίσης από τη FIFA λόγω των αναφορών της στο Tomorrowland.

Κλείσιμο
Η FIFA ενημέρωσε πως επιτρέπει στο Βέλγιο να παίξει με τις δεύτερες φανέλες, εάν η λέξη «Love» είναι κολλημένη με αφαιρούμενη ετικέτα, αλλά ο Βαν Λοκ επισήμανε πως οι «κόκκινοι διάβολοι» θα παίξουν τους τρεις πρώτους αγώνες τους στον 6ο όμιλο με την «βασική», κόκκινη φανέλα τους.

love_belgium


Οι συγκεκριμένες φανέλες είναι νέο σχέδιο και παρουσιάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έκτοτε, το Βέλγιο έπαιξε με αυτές σε αρκετούς αγώνες του UEFA Nations League.

Η απόρριψη της βελγικής φανέλας ήρθε λίγες ώρες αφότου η FIFA απείλησε με κίτρινες κάρτες οποιονδήποτε παίκτη φορούσε στη διοργάνωση το πολύχρωμο περιβραχιόνιο «OneLove», που εισήχθη για να υποστηρίξει τη διαφορετικότητα.

onelove


Η βελγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα (21/11) ότι ο αρχηγός της Εντέν Αζάρ δεν θα αγωνιστει την Τρίτη (22/11) φορώντας το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Η 45χρονη οικιακή βοηθός που έπνιξε την 75χρονη ομολόγησε άλλους τρεις φόνους και μία απόπειρα δολοφονίας

Κιβωτός του Κόσμου: Δωρεές, ακίνητα και πακτωλός χρημάτων πίσω από τη βιτρίνα


Χαλκιδική: Αυτοπυρπολήθηκε και πήδηξε στο κενό η 31χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ