Έρχονται τριάντα σίριαλ στη νέα τηλεοπτική σεζόν

Έρχονται τριάντα σίριαλ στη νέα τηλεοπτική σεζόν

Σημαιοφόρος στις νέες παραγωγές είναι η ΕΡΤ, που βάζει στοίχημα να συνδυάσει την ποιότητα με την τηλεθέαση, ενώ δυναμικά συνεχίζει το MEGA και ακολουθούν ΑLPHA και ΣΚΑΪ

TV_SERIES__2
Δεν κάνει κύκλους μόνο η ζωή, κάνει και η τηλεόραση. Και μάλιστα με συχνότητα πενταετίας οι τάσεις εναλλάσσονται, ο πρωταθλητισμός αφορά πότε τους μεν και πότε τους δε. Φάνηκε ήδη από φέτος πως τα σίριαλ, αν όχι όλα, τα περισσότερα, έκοψαν το νήμα σε πολλές διαδρομές στις οποίες κλήθηκαν να αναμετρηθούν με αντιπάλους είτε με ισχυρή παράδοση είτε με προοπτική να σαρώσουν.

Το κοινό επέλεξε την ιστορία, την αφήγηση, τους ηθοποιούς και γύρισε την πλάτη σε ριάλιτι, σόου, εναλλακτική ψυχαγωγία. Είτε αυτό αφορά το σύνολο του κοινού, είτε το περίφημο δυναμικό κοινό. Η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια ήδη κατέστρωσαν σχέδια για την επόμενη σεζόν, τα γυρίσματα προχωρούν δυναμικά και με πρόχειρους υπολογισμούς περισσότερες από 30 σειρές θα προβληθούν τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Η ΕΡΤ

Εχει βάλει τον πήχη ψηλά, έχει δημιουργήσει μια γερή βάση αργά αλλά σταθερά και πλέον τους επόμενους μήνες ελπίζει να κατακτήσει εξίσου καλές εντυπώσεις, αλλά πολύ καλύτερες τηλεθεάσεις, με σειρές που, αισθητικά τουλάχιστον, γεννούν προσδοκίες. Οι σειρές θα είναι πολλές, μεταξύ αυτών μια πολυσυζητημένη με τίτλο «Μια νύχτα του Αυγούστου». Τη σειρά, δηλαδή, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία έτσι συνεχίζει την πολύ επιτυχημένη συνεργασία της με τη δημόσια τηλεόραση, που άρχισε τη φετινή σεζόν με το «Καρτ Ποστάλ». Η νέα δραματική σειρά διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’50 και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι εκείνη είχε εραστή τον καλύτερό του φίλο.

f3
«Μια νύχτα του Αυγούστου» / ΕΡΤ. Μετά την επιτυχία του «Καρτ Ποστάλ» (φωτογραφία) η Βικτόρια Χίσλοπ συνεχίζει 
τη συνεργασία της µε τη δηµόσια τηλεόραση µε τη νέα σειρά που διαδραµατίζεται 
τη δεκαετία του ’50 και έχει στο επίκεντρό της τη δολοφονία µιας γυναίκας από τον σύζυγό της

Η Ζωή Σγουρού θα σκηνοθετήσει το σενάριο του Παναγιώτη Χριστόπουλου, ενώ στο καστ των πρωταγωνιστών συμπεριλαμβάνονται πολλοί γνωστοί και καταξιωμένοι ηθοποιοί. Επόμενη σημαντική κίνηση είναι αυτή με το «Βραχιόλι της φωτιάς», το οποίο ξεκινά γυρίσματα στα τέλη Μαΐου. Το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης (δικά του επίσης η «Καρτ Ποστάλ» και «Τα καλύτερά μας χρόνια»), ενώ τη σκηνοθεσία ο βραβευμένος Γιώργος Γκικαπέππας. Η ιστορία στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της εβραίας συγγραφέως Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου.

Πραγματεύεται τη δύναμη της οικογένειας και πώς αυτή παραμένει ενωμένη παρά τις αντίξοες συνθήκες. Μια οικογένεια αστών Ισπανοεβραίων της Θεσσαλονίκης, στην ιστορική δίνη του 20ού αιώνα, μέσα από τα μάτια και την αφήγηση του μικρότερου γιου της οικογένειας, του Ιωσήφ, ο οποίος βιώνει οικογενειακούς κλυδωνισμούς σε μικρή ηλικία και με περίεργες αντοχές επιβιώνει στο Αουσβιτς. Ηθη και έθιμα της εποχής, υπέροχες μελωδίες, η μεγάλη φωτιά της Θεσσαλονίκης... Θα πρωταγωνιστήσει η Νένα Μεντή, η οποία επιστρέφει στην τηλεόραση ύστερα από μία δεκαετία. Δίπλα της θα βρεθούν ο Θάνος Τοκάκης, ο Γιώργος Καραμίχος, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, η Βασιλική Τρουφάκου, η Ελισάβετ Μουτάφη, ο Σπύρος Σταμούλης, ο Νίκος Ψαρράς κ.ά. Επιστροφή στη μυθοπλασία και για τον Σπύρο Παπαδόπουλο, και συγκεκριμένα σε κοινωνική σειρά με τίτλο «Κάνε ότι κοιμάσαι», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη. Συνέχεια θα δοθεί και στη συνεργασία με τον σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη με τρεις σειρές υπό τον γενικό τίτλο «Το ελληνικό διήγημα».

Πρόκειται για τηλεοπτική μεταφορά των διηγημάτων: «Το παράπονο του νεκροθάπτου» του Εμμανουήλ Ροΐδη, «Η φόνισσα» του Παπαδιαμάντη, «Η άσχημη αδελφή» του Δημητρίου Βικέλα. Μια νέα σειρά με την υπογραφή του Νίκου Κουτελιδάκη θα συμπεριληφθεί στα πλάνα και το 2023 θα βγει στον αέρα και ο «Κατάδικος» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Αυτό πάντως που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης, έτσι όπως ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα τη νέα σεζόν και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα.
mazi-1-1
«Φλόγα και άνεμος»/ ΕΡΤ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης, έτσι όπως ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Φλόγα και άνεμος», που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα τη νέα σεζόν και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα.
Κλείσιμο


Στην Αθήνα του 1968 η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Αρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του Ολγα (Λένα Παπαληγούρα). Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην Ιστορία της χώρας.

Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια έως τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951. Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και τη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Κωνσταντίνος Μπιμπής) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου, τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου κ.ά. Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού (μητέρας της Κυβέλης) η Τάνια Τσανακλίδου. Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη. Τη μουσική της σειράς καθώς και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Δεν κάνει κύκλους μόνο η ζωή, κάνει και η τηλεόραση. Και μάλιστα με συχνότητα πενταετίας οι τάσεις εναλλάσσονται, ο πρωταθλητισμός αφορά πότε τους μεν και πότε τους δε. Φάνηκε ήδη από φέτος πως τα σίριαλ, αν όχι όλα, τα περισσότερα, έκοψαν το νήμα σε πολλές διαδρομές στις οποίες κλήθηκαν να αναμετρηθούν με αντιπάλους είτε με ισχυρή παράδοση είτε με προοπτική να σαρώσουν. Το κοινό επέλεξε την ιστορία, την αφήγηση, τους ηθοποιούς και γύρισε την πλάτη σε ριάλιτι, σόου, εναλλακτική ψυχαγωγία. Είτε αυτό αφορά το σύνολο του κοινού, είτε το περίφημο δυναμικό κοινό. Η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια ήδη κατέστρωσαν σχέδια για την επόμενη σεζόν, τα γυρίσματα προχωρούν δυναμικά και με πρόχειρους υπολογισμούς περισσότερες από 30 σειρές θα προβληθούν τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
4277_THANASIS_PAPATHANASIOY_MIXALIS_REPAS_7112016
Ο Μιχάλης Ρέππας με τον Θανάση Παπαθανασίου

Η χρονιά της μυθοπλασίας

Παραδοσιακά το MEGA, το οποίο δεν υποκύπτει στον πειρασμό των ριάλιτι, επενδύει μόνο σε ελληνικά σίριαλ και το ίδιο θα πράξει και την επόμενη σεζόν. Σε πρώτη φάση διατηρεί στη βραδινή ζώνη την επιτυχημένη «Γη της ελιάς» του Ανδρέα Γεωργίου, η οποία παραμένει στην κορυφή της τηλεθέασης. Από τον Οκτώβριο εντάσσεται στο πρόγραμμα η νέα σειρά των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» με πρωταγωνίστριες τη Μαίρη Σταυρακέλη, την Κατερίνα Ζαρίφη και τη Βάσω Λασκαράκη. Με καθυστέρηση, αλλά σωστή επιλογή, έρχεται η πολυαναμενόμενη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που σημαίνει και την τηλεοπτική του επιστροφή. Ο «Δάσκαλος» ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του και τα συνολικά 9 επεισόδιά του θα προβληθούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

f1___NKAT8344_copy
«Δάσκαλος» / MEGA. Με καθυστέρηση, αλλά σωστή επιλογή, έρχεται η πολυαναμενόμενη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν και τα συνολικά 9 επεισόδια θα προβληθούν το ερχόμενο φθινόπωρο

Μια δυνατή ιστορία και ένα ενδιαφέρον καστ με τους Μαρία Καβογιάννη, Στεφανία Γουλιώτη, Χαρούλα Αλεξίου, Αντίνοο Αλμπάνη, Φάνη Μουρατίδη και Κλέλια Ανδριολάτου. Από τη σειρά βέβαια δεν απουσιάζει και ο δημιουργός, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Στο κανάλι εξάλλου θα δούμε τη νέα σειρά του βραβευμένου Βασίλη Κεκάτου και μία ακόμη δραματική σειρά η οποία συζητείται.

Στροφή στα σίριαλ

Στροφή στη μυθοπλασία θα κάνει και ο ΣΚΑΪ, αφού πλέον τα ριάλιτι δεν είναι και τόσο ασφαλή αυτή την περίοδο. Το μεγάλο στοίχημα είναι η «στΟργή». Μία μεσήλικας αποπειράται να αφαιρέσει τη ζωή της, μία οικονομολόγος μαθαίνει πως όλη της η ζωή είναι ένα ψέμα, μία γυναίκα καριέρας κρύβει κάτω από τα μαύρα της γυαλιά τα μελανιασμένα της μάτια, ένας δυνατός άντρας πιστεύει πως ήρθε η ώρα του θανάτου, ένα κορίτσι παγιδεύεται στον χρόνο, μία νεαρή μητέρα επιτίθεται σ’ έναν άγνωστο, ένα ζευγάρι διαλύεται εξαιτίας του θυμού.

Ανθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, που έχουν ένα και μόνο κοινό: βρήκαν την οργή μέσα στη στοργή των πιο κοντινών τους ανθρώπων. Στη σειρά πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου, η οποία υποδύεται την ψυχίατρο -ή «Γιατρό», όπως την αποκαλούν όλοι- Μαργαρίτα Καλογεροπούλου. Η σειρά λαμβάνει χώρα σε ένα ψυχοθεραπευτικό κέντρο στην Αθήνα. Την ομάδα του κέντρου αυτού στελεχώνουν οι Βίκυ Παπαδοπούλου (ψυχολόγος Βίκυ Βρανά), Κωνσταντίνος Λάγκος (παιδοψυχίατρος Δαμιανός Γαλάνης), Γιολάντα Μπαλαούρα (Πηγή, γραμματέας του κέντρου), Βασίλης Μηλιώνης (Μπίλη) και Μέγκυ Σούλι (Μυρτώ).
f2__ΣΑΣΜΟΣ_-_Μ_Τζομπανακη__Δ_Λαλος_2
«Σασµός» / ALPHA. Η δηµοφιλής σειρά θα συνεχιστεί και την επόµενη σεζόν, καθώς είναι η νούµερο ένα σειρά της χρονιάς

Στις θεραπευτικές συνεδρίες με τη Γιατρό πρωταγωνιστούν με βάση τις ιστορίες: Ευδοκία Ρουμελιώτη (Μάρω), Ιωάννης Παπαζήσης (Γιάννης), Βασιλική Τρουφάκου (Ειρήνη), Αναστασία Παντούση (Αλίκη), Αλέκος Συσσοβίτης (Σάκης), Λένα Παπαληγούρα (Μαρίνα), Δέσποινα Γιαννοπούλου (Δώρα). Στον ρόλο του Απόστολου Καλογερόπουλου, συζύγου της ψυχιάτρου, ο Νίκος Καραθάνος. Τη σκηνοθεσία της σειράς υπογράφει ο Χρίστος Γεωργίου.

Πρόκειται για την ελληνική προσαρμογή της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Kirmizi Oda». Ο σταθμός συζητά και μία ακόμη δραματική σειρά την οποία επιθυμεί να εντάξει στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν και ίσως είναι καθημερινή. Ο ALPHA δικαιώθηκε φέτος επιλέγοντας μυθοπλασία και αυτό θα πράξει και την επόμενη σεζόν. Ο «Σασμός» θα συνεχιστεί και την επόμενη, σεζόν καθώς είναι η νούμερο ένα σειρά της χρονιάς. Για μία ακόμη χρονιά με σχετική ανανέωση θα συνεχίσει και η κωμική σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», ενώ άλλη μία δραματική σειρά έχει παραγγελθεί η οποία θα έχει δυνατό πρωταγωνιστικό καστ. Στον ΑΝΤ1 το πάθημα έγινε μάθημα. Ετσι λοιπόν μετά τους ατυχείς πειραματισμούς και τις αμφιβόλου περιεχομένου εκπομπές και τα τουρκικά σίριαλ, ο σταθμός επενδύει στη μυθοπλασία.

Γι’ αυτό και μετά το Μουντιάλ, που θα καταλάβει το πρώτο μέρος του προγράμματος, το κανάλι του Αμαρουσίου ετοιμάζει το «Ντέρτι» των Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη με θέμα τη ζωή μιας λαϊκής τραγουδίστριας τη δεκαετία του ’80. Η προβολή θα ξεκινήσει μετά το Μουντιάλ, ενώ στα πλάνα του καναλιού υπάρχουν δύο κωμικές σειρές και μία δραματική καθημερινή, η οποία θα αντικαταστήσει τον «Ηλιο», που ολοκλήρωσε τα γυρίσματά του, αλλά και την πορεία του στο πρόγραμμα σπάζοντας ρεκόρ μετακινήσεων.




Ειδήσεις σήμερα

Γαλλικές εκλογές 2022: Στις κάλπες σήμερα η Γαλλία για το δεύτερο γύρο - Σε τροχιά επανεκλογής ο Μακρόν

Το πρώτο νεκρό παιδί από οξεία ηπατίτιδα ανακοίνωσε ο ΠΟΥ

Τζούλια Ρόμπερτς: Pretty Woman στα 50 και χωρίς λίφτινγκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ