Η Όλγα Κεφαλογιάννη δίνει συνταγή για πασχαλινά κουλούρια

Η Όλγα Κεφαλογιάννη δίνει συνταγή για πασχαλινά κουλούρια

Φέτος η καραντίνα την κράτησε στην Αθήνα 

IMG_8456
Συνήθως τέτοιο καιρό η άλλοτε Υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη βρισκόταν στην γενέτειρά της την Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο όπου περνούσε τις ημέρες του Πάσχα με συγγενείς και φίλους. Φέτος η καραντίνα την κράτησε στην Αθήνα όπου βρήκε τον χρόνο και την ευκαιρία να ασχοληθεί με την προετοιμασία των εδεσμάτων των ημερών. Πριν λίγες ημέρες μπήκε στην κουζίνα και αφού πήρε οδηγίες από φίλο της pastry chef, έφτιαξε τα πατροπαράδοτα πασχαλινά κουλούρια. Mας δίνει μάλιστα, την συνταγή


Υλικά

400 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κ.γ μπέικιν πάουντερ

80 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου

120 γρ. άχνη ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

75 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

2 τεμ. αυγά και 1 επιπλέον για άλειμμα


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.


Κλείσιμο
IMG_8457__1_
IMG_8458
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης