Ουίλιαμ - Κέιτ: Το στέμμα τους χρειάζεται!

Το πρόσφατο διάγγελμα της βασίλισσας άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές των Βρετανών, ωστόσο η αναγκαστική απομόνωση τόσο της ίδιας όσο και του διαδόχου του θρόνου, Κάρολου, ενδυναμώνει την εικόνα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και κάνει την Κέιτ να προβάρει λίγο πιο νωρίς απ' ό,τι περίμενε, τις τιάρες της βασιλικής συλλογής

william___kate2
Μπορεί ο πρίγκιπας Κάρολος να είναι πλέον αρνητικός στον κορωνοϊό, όπως και ο προσωπικός βοηθός της βασίλισσας, που ασθένησε επίσης από τον Covid-19, ωστόσο η απομόνωση της 93χρονης μονάρχη στο κάστρο του Ουίνδσορ θεωρείται ότι θα αγγίξει τους τέσσερις μήνες, καθώς ακυρώθηκαν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, στις οποίες επρόκειτο να παραστεί -ανάμεσά τους και η λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

«Είναι πιθανό η βασίλισσα να παραμείνει στο Ουίνδσορ και μετά την περίοδο του Πάσχα» διευκρίνισε το παλάτι σε ανακοίνωσή του.

Ηδη, ο Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, βρίσκονται σε απομόνωση στο κάστρο του Μπαλμόραλ, ενώ ο Ουίλιαμ και η Κέιτ μαζί με τα τρία τους παιδιά μετακόμισαν με τη σειρά τους από το παλάτι του Κένσινγκτον στο AnmerHall για την προστασία τους. Βασιλικοί εμπειρογνώμονες δηλώνουν ότι, αν και το παλάτι έχει ακυρώσει τα πάντα για ένα χρονικό διάστημα, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ είναι πανέτοιμοι να βγουν μπροστά και να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο, εκπροσωπώντας τη βασίλισσα όπου παραστεί ανάγκη, καθώς η ίδια επιβάλλεται πλέον να απομονωθεί για λόγους προστασίας, ενώ και ο διάδοχος Κάρολος θα πρέπει να κάνει το ίδιο, καθώς ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

Η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι οδηγεί και σε ακραία σενάρια, που θέλουν τον πρίγκιπα Χάρι να επιστρέφει, προκειμένου να αναλάβει χρέη συμβούλου του κράτους. Σύμβουλοι του κράτους είναι ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, στα οποία η μονάρχης εκχωρεί ορισμένες κρατικές λειτουργίες και εξουσίες, όταν η ίδια δεν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή δεν είναι διαθέσιμη για άλλους λόγους. Βέβαια, αυτό το ενδεχόμενο για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μοιάζει τη στιγμή αυτή σενάριο επιστημονικής φαντασίας, καθώς ο Χάρι και η Μέγκαν βρίσκονται ήδη με τον γιο τους Αρτσι στο Λος Αντζελες, χτίζοντας εκ νέου τη ζωή τους σε βάση πλέον κοινών σελέμπριτι.

Ως μέρος, λοιπόν, του σχεδίου διαχείρισης της κρίσης λόγω Covid-19, οι Κένσινγκτον φαντάζουν η πιο πιθανή λύση στο πρόβλημα της μοναρχίας. Στις βρετανικές εφημερίδες ξεκίνησαν ήδη τα σενάρια διαδοχής. Με ποιον τρόπο μπορεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να παρακάμψει τον Κάρολο και να στεφθεί αυτός βασιλιάς; Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο; Μάλιστα, στην εφημερίδα «Express» αναφέρθηκε ότι σε μια δημοσκόπηση το διάστημα 23-25 Μαρτίου, το 87% των αναγνωστών ψήφισε «ναι» στο ερώτημα αν ο Ουίλιαμ θα πρέπει να είναι αυτός που θα εκπροσωπεί το στέμμα κατά το διάστημα της πανδημίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι, μετά τη βασίλισσα, ο Ουίλιαμ παραμένει το πιο αγαπητό μέλος της βασιλικής οικογένειας και μετά το Megxit μοιάζει και η μόνη λύση στο όποιο πρόβλημα παρουσιαστεί. Τόσο ο ίδιος όσο και η Κέιτ ενισχύουν την φιλανθρωπική τους δράση, ενώ δημοσιεύματα θέλουν τον πρίγκιπα να προσφέρεται να επιστρέψει ως χειριστής στα ελικόπτερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS), προκειμένου να βοηθήσει το έργο του ΝHS.

Μελετητές της ιστορίας της βρετανικής μοναρχίας πάντως επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να παρακάμψει στη σειρά διαδοχής τον Κάρολο. «Ακόμα και αν η βασίλισσα το επιθυμεί, δεν έχει την αρμοδιότητα να το επιβάλει, βάσει νόμου του 1701 που ορίζει ότι ο Βρετανός μονάρχης πρέπει να είναι απευθείας διάδοχος» αναφέρει στο «Insider» ο καθηγητής στο UniversityCollege στο Λονδίνο Ρόμπερτ Χέιζελ, «κατά συνέπεια ο Ουίλιαμ θα στεφθεί βασιλιάς μόνο μετά τον θάνατο του Καρόλου, εκτός κι αν ο Κάρολος επιλέξει να παραιτηθεί του δικαιώματός του» καταλήγει.

Η βασιλική συγγραφέας Κέιτι Νίκολ έγραψε τον περασμένο μήνα στο «VanityFair» ότι ο Ουίλιαμ, παρόλο που στο παρελθόν φαινόταν εξαιρετικά απρόθυμος να αναλάβει κάποια επιπλέον καθήκοντα, τους τελευταίους μήνες, ειδικά μάλιστα μετά τη μεγάλη κρίση του Megxit, έχει αναθεωρήσει τη στάση του και φαίνεται πιο αποφασισμένος από ποτέ να υπηρετήσει με όποιον τρόπο μπορεί το στέμμα.

Στο ίδιο περιοδικό, φίλος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι ο πρίγκιπας Κάρολος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περίοδο εξόδου του Χάρι και της Μέγκαν από τη βασιλική οικογένεια, «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ουίλιαμ και στην Κάθριν και θαυμάζει τη δουλειά που έχουν κάνει όλο αυτό το διάστημα ως εκπρόσωποι της μοναρχίας και της βασιλικής οικογένειας».

Μπορεί το 2016 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να δήλωνε «αλήθεια, δεν κοιμάμαι και δεν ξυπνάω με την έγνοια του να γίνω βασιλιάς», τώρα, όμως, μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ προκειμένου να αναλάβει επιπλέον καθήκοντα, ενώ η σύζυγός του είναι αρωγός σε όλη αυτή την περίοδο ταχείας... εκμάθησης, καθώς οι ετοιμασίες στο παλάτι για την επόμενη μέρα φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει.
Κλείσιμο
Μετά τον θάνατο της βασίλισσας και την ενθρόνιση του Καρόλου, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χρίζεται Δούκας της Κορνουάλης και αυτόματα η περιουσία του δουκάτου, που υπολογίζεται σε ένα δισ. λίρες, περνά στην κατοχή του, όπως αναφέρει η «DailyStar». Ετσι, ο δεύτερος τη τάξει διάδοχος του βρετανικού θρόνου, βρίσκεται σε διαδικασία ανάληψης καθηκόντων, συμμετέχοντας σε μυστικές συσκέψεις στο δουκάτο, στο πλαίσιο των προετοιμασιών στο ClarenceHouse τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η μετάβαση του δουκάτου της Κορνουάλης θα γίνει αυτόματα, μόλις ο Κάρολος στεφθεί μονάρχης, με αποτέλεσμα οι προετοιμασίες να αφορούν τη μεγάλη ιδιωτική περιουσία που υπάρχει εκεί και από την οποία ο διάδοχος θα έχει εισοδήματα. Το δουκάτο κατέχει περίπου 134.000 στρέμματα γης σε περισσότερες από 23 κομητείες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μόνο πέρσι ο πρίγκιπας Κάρολος είχε εισόδημα 20,5 εκατ. λιρών, μέρος της οποίας διέθεσε για τη χρηματοδότηση των φιλανθρωπικών του δραστηριοτήτων, αλλά και για την κάλυψη των εξόδων των οικογενειών των δύο γιων του, Ουίλιαμ και Χάρι.

Στο πλαίσιο προετοιμασιών του να γίνει πρίγκιπας της Ουαλίας, ο Ουίλιαμ παραιτήθηκε και από τη θέση του πιλότου για να εργαστεί για τη βασιλική οικογένεια. Μάλιστα τις προηγούμενες εβδομάδες και στο πλαίσιο της προσπάθειας να συγκεντρωθούν κεφάλαια, τα οποία θα δοθούν ως ενίσχυση στις τοπικές κοινότητες για εκείνους που πλήττονται από τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μεγάλος αρωγός ήταν ο Δούκας του Κέιμπριτζ.

Σε συνεργασία με τον βρετανικό Ερυθρό Σταυρό και το Ιδρυμα Εκτάκτων Αναγκών, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ απευθύνθηκε στο βρετανικό κοινό μέσω βίντεο, μεταφέροντας τις ευχαριστίες τις βασίλισσας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μεγάλης Βρετανίας, τονίζοντας: «Οι τελευταίες εβδομάδες και ημέρες υπήρξαν ευλόγως ανησυχητικές λόγω της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ομως, σε στιγμές όπως αυτή είναι που συνειδητοποιούμε ότι το εθνικό σύστημα υγείας αντιπροσωπεύει το καλύτερο της χώρας και της κοινωνίας μας. Ανθρωποι κάθε κοινωνικού υπόβαθρου και τρόπου ζωής, με διαφορετικές εμπειρίες και επιδεξιότητες, ενώνουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό. Ολοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης στο να προστατεύσουμε τους πιο ευπαθείς. Αυτό σημαίνει να ενεργούμε βάσει των συστάσεων των ειδικών, να μένουμε σπίτι εάν εμείς ή εκείνοι με τους οποίους μένουμε μαζί έχουν εμφανίσει συμπτώματα και να αποφεύγουμε τις μη αναγκαίες επαφές για να βοηθήσουμε στο να περιοριστεί η διασπορά του ιού».

Μάλιστα, στον προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram ο Ουίλιαμ και η Κέιτ πόσταραν βίντεο με τα τρία τους παιδιά, Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούις, να χειροκροτούν γιατρούς, νοσηλευτές και το προσωπικό των βρετανικών νοσοκομείων, ντυμένα στα μπλε, το χρώμα του εθνικού συστήματος υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτή τη στιγμή τα τρία παιδιά παρακολουθούν διαδικτυακά μαθήματα από το σπίτι ενώ δημοσιεύματα θέλουν την Κέιτ να ανυπομονεί να επιστρέψει στις υποχρεώσεις της καθώς εμφανίζεται σχεδόν σε απόγνωση από τη φασαρία που επικρατεί στο... κάστρο.

«Στον Λούις αρέσει πολύ να τραγουδάει και να χορεύει, το ίδιο και στη Σάρλοτ. Ο Τζορτζ παίζει μουσική τόσο άσχημα, που η Μίντλετον κλείνει τα αυτιά της με τα χέρια για να μην ακούει τον θόρυβο» γράφουν τα ταμπλόιντ. Βέβαια άτομο από το στενό περιβάλλον του ζευγαριού δηλώνει ότι η Κέιτ αστειεύεται με την όλη κατάσταση και απολαμβάνει κάθε στιγμή που περνάει με τα παιδιά της.

«Ποτέ δεν θα έκλεινε τα αυτιά της από αδιαφορία ή δυσαρέσκεια» συμπληρώνει η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ ετοιμάζει ένα μικρό οικογενειακό πάρτυ για τον πρίγκιπα Τζορτζ στα μέσα Απριλίου, ενώ η οικογένεια φημολογείται πως θα μείνει αναγκαστικά σε καραντίνα μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης